Imam zemljište od 20 hektara u blizini vikendice. Sljedeće godine odlučio sam zaraditi novac na tome. Reci mi, što da raste u vrtu za prodaju kako bi zaradio?

U naše doba ljudi sve više propituju kako dobiti dodatne prihode, a ponekad i rade. Sretni vlasnici zemlje ne mogu stvarno razmišljati o tome. Da biste zaradili, možete uzgajati povrće i voće za prodaju u vrtu.

Zanemari poslovanja iz kuhinjskog vrta

ogorod

Prije sadnje kuhinjskog vrta kako bi se zaradila, vrijedi obratiti pažnju na neke značajke zarade iz vrta:

 1. Prije svega, potrebno je utvrditi koji usjevi posaditi – puno, ali jedno ili malo po malo, ali drugačije. Prilikom odabira usjeva za sadnju, veličina zemljišta je od velike važnosti, tako da je profit opipljiv, mora biti najmanje 20 hektara. Na manjem podrucju, nema mnogo za rast, ali ne i zarađivanje u skladu s tim. Iako, ako je mali vrt, možete saditi jednu vrstu biljke, na primjer, luk – najpopularniji proizvod u proljeće.
 2. Budući da će ovo raditi na sezoni, za zimu će morati doći do nešto drugo.
 3. Za trenutak primitka iz vrta, dobit će morati trošiti puno fizičkog napora, a prvih godinu dana ne vrijedi računati na velike zarade jer ćete morati trošiti novac na sjemenje, gnojiva itd.
 4. Također je potrebno razmotriti mogućnost navodnjavanja vrta, jer će to utjecati na prinos.
 5. Važan čimbenik bit će sastav tla i položaj vrta. Plodnost tla ovisi o prinosu, a područja s crnom tlom nisu dostupna svima. Osim toga, zasađeno bez staklenika u sjevernim krajevima, rano povrće neće donijeti poseban profit ili čak potpuno umrijeti.
 6. Potrebno je razmišljati o transportu i odlučiti što izvesti žetvu na prodaju. Najoptimalnija inačica spremnika bit će kartonske kutije, mrežice ili ladice, ovisno o vrsti usjeva.
 7. Trebate pronaći prodajno tržište: prodajte se iza pulta, dajte prodavačima ili se slažete s trgovinom na opskrbi povrća i voća.

Related  Bujna cvjetnica hidrangea u vašem vrtu: odaberite vrijeme i mjesto sadnje

Koliko i što saditi?

Zelen

Mnogi su angažirani u rastu za prodaju zeleno transporter: luk, peršin, kopar. Ili sadi ranog krastavaca i rajčice, kao i rotkvica. Ako sadite rajčicu sa zalihom, također se prodaju sadnice.

Sve ili veći dio vrta možete posaditi jednim povrćem. Dobro je započeti s krumpirom – i bit će uskladišteno dulje vrijeme, a neće biti nikakvih problema s provedbom. Ako startni kapital dopušta, motoblok će biti dobra ideja za olakšavanje ručnog rada. Usput, korisno je za uzgoj drugih usjeva.

kartofel

Druga mogućnost je jagoda. Ali vrijedi uzeti u obzir da u tri godine jagoda degenerira, tako da ćete morati ili ponovno zalijevati grmlje (samice se mogu uzgajati) ili promijeniti prodani žetvu.

klubnika

A nakon jagoda je dobro saditi češnjak. U njegu češnjaka nije previše zahtjevna, dobro čuvana, a cijena pri prodaji je pristojna.

chesnok

Najpopularnije bobice su:

 • struja;
 • kupine;
 • malina;
 • gooseberries.

Malina

Ponude na tržištu bobica uvijek su dovoljne, a asortiman je u nedostatku ponude. Osim toga, neke sorte (na primjer, flanksberry) su u stanju žetve u prvoj godini uzgoja.

Berry grmlja mogu se zasaditi duž perimetra u vrtu, ostavljajući centar za češnjak ili krumpir.

Kako zaraditi novac u zemlji i vrtu