Prošle godine, na mjestu prijatelja, vidio sam lijepu bijelu astilbu. Općenito, jako mi se sviđam trajnica, posebno cvjetanja, pa sam odlučio započeti čudo. Reci mi kako saditi astilbu u proljeće?

AstilbeAstilbe se mogu naći na krevetima često, jer je to skroman višegodišnji obiteljske kamenika ima vrlo lijep pogled zahvaljujući čudesnom obliku urezanim zeleno lišće s crvenom nijanse i nazubljenog ruba. A kad je u cvatu bujne cvjetovi, koji se sastoji od malih cvjetova raznolike boje, biljka služi kao ukras području cijelog ljeta. U ovom slučaju, neke vrste mogu doseći do 2 m visine i izgledati dobro kada je posađeno uz ogradu ili u pozadini.

Uzgoj astilbe nije teško jer biljka ne zahtijeva posebne uvjete za rast i održavanje. Dovoljno je odabrati pravo stanište za to, a uskoro će trajati i aktivno rastu korijenje i zelenu masu.

Značajno je da biljka godišnje stvara nove pupoljke u gornjem dijelu korijenskog sustava, a donji dio odumire.

Možete staviti astilbu u proljeće na dva načina, koristeći:

  • sadnice;
  • podjela grma.

Metoda sadnice

klice Astilbe

U ožujku ulijte hranjivi supstrat u posudu i na njemu stavi tanki sloj snijega. Pospite sjemenke na vrh snijega. Kada se topi, pokrijte posudu paketom i stavite je na hladno mjesto 20 dana, a zatim ga prenesite u toploj svijetloj sobi.

Kada se uzgajaju sa sjemenjem, dobivene biljke ne drže uvijek vrste svojstava.

Nakon pojave 3 pravih letaka, ronite sadnice u zasebne čaše. Mogu se posaditi trajno u svibnju.

Sadnja jelena

grmlja

Odjeljenje grma treba biti učinjeno u rano proljeće, čim se tlo zagrije malo. U ožujku iskopajte postojeću biljku i odrežite lišće na njemu. Grm sama je podijeljen na dijelove, ostavljajući na svakoj ne manje od 3 živi bubrega.

Dijelovi rizoma koji su umrli, uklonjeni.

Gdje je bolje posaditi astilbu?

Za lijepe višegodišnje, preporučuje se da se mjesto u penumbra, kao biljka brzo blijedi na suncu. Mjesto je poželjno oploditi i napraviti kopanje organskih.

Astilbe mora biti posađeno u rupu, ostavljajući razmak između njih najmanje 30 cm za stavke treba više prostora. – 50 cm neposredno prije sadnje u svakoj dobro dodati drva jasena (točka 0.5.) I mineralni kompleks gnojiva (1 žlica .. l.).

Related  Podijelimo zemljište i planiramo sadnju u odnosu na sunce

Nakon sadnje grmlje bi trebalo biti pokriveno s mulch – to će pomoći zadržati vlagu u zemlji dulje, osim što će pouzdano zaštititi astilba od mraza tijekom sezone zimovanja.

Uzgoj Astilba – video