Čuo sam mnogo o dodavanju kvasca na dijetu mladih broilera za njihov brz rast. Reci mi kako dati kvasac za tovne piliće i mogu li koristiti obični mokri kvasac?

Domaće tovne piliće malo se razlikuju od njihovog uzgoja u tvornici. U ovom slučaju, postoji široka prilika za hranjenje pilića s prirodnim aditivima, kao što su hrana i hrana iz stola osobe. Uzgojni broj broilera također dobro reagira na uvođenje kvasca u hranu. Aktivne komponente kvasca potiču apetit i brz rast pilića, ali važno je znati kako pravilno dati kvasac tovnim pilićima.

Kada se kvasac može uvesti u hranu pilića?

brojlera

Mišljenja poljoprivrednika peradi o vremenu dodavanja hrane mladih broilera blago su podijeljena na kvasac. Neki vjeruju da to može biti učinjeno kada se nestlings obrati mjesec dana.

Međutim, većina poljoprivrednika broilera prakticira uvođenje kvasca kada pilići dostignu dob od 20 dana kada počnu aktivno rasti. Glavna stvar je da to ranije ne učinite, jer mali pilići još nisu ojačali ventrikulu, a dodatke kvasca samo će pogoršati situaciju.

Prva primjena jedne doze kvasca za jednu piletinu nije veća od 2 g.

U “izborniku” hrane “broilera”, kvasac mora biti prisutan sve dok pilići ne dosegnu 50-dnevnu dob, tj. Do trenutka klanja.

Kakav je kvasac dodan u hranu pilića?

Kao aditivi za hranu za tovne piliće češće koriste takve tvari:

  1. Pekarski kvasac (suhi). Koriste se za pripremu mokrih šavova.
  2. Fodder suhi kvasac. Oni su dio kupljene hrane u potrebnim omjerima. Odvojena je za samostalno pripremanje početne i završne hrane.

Vlažne gljive s pekarskim kvascem

vlažni kvasac

Kvasac za pečenje može se dodati vlažnoj hrani, prethodno ih otapajući u toploj vodi. Da biste dobili 10 kg vlažnog kvasca, trebat će vam:

  • 10 kg smjese suhih sirovina;
  • 300 g vlažnog kvasca;
  • 15 litara vode.

Sve komponente moraju se temeljito miješati i staviti na sunce ili na toplo mjesto 6 sati. Smjesa se mora miješati jednom svaka dva sata.

Ostaci kvasaca, koji pilići nisu jeli, trebali bi biti izbačeni iz napojnika, inače će se fermentirati.

Pomiješajte smjesu sa suhim kvascem

kvasca

Često poljoprivrednici peradi pripremaju početnu i završnu hranu za piliće, dodajući suhi kvasac za kvasac. Važno je promatrati određene razmjere. Dakle, uravnoteženi početni feed miks bi trebao sadržavati najmanje 5% kravljeg kvasca iz ukupne mase. U završnom hrani, omjer kvasca i dalje ostaje 5%.

Priprema vlažnog kaša s kvašenjem – video