Dugo sam jaje peršin, ali ispada dobro i gusta. Čuo sam da možete uzgajati sadnice peršina. Recite mi, kad trebate saditi sadnice peršizma, da biste dobili dobru žetvu?

Nabavite šikoljubu od peršina nije uvijek moguće. Da biste sakupili dobru žetvu, možete uzgajati sadnice peršina.

Prednosti uzgoja sadnica od peršuna

prve izbojke peršina na sadnicama

Uzgoj sadnica od peršuna može se obaviti na dva načina:

  • sijati sjeme u kontejner i zatim ih prenijeti uz tlo, tj. bez ometanja korijenskog sustava;
  • rasti biljke odmah u lonac i presaditi onda u zemlju (s otvorenim korijenskim sustavom).

Prilikom presađivanja sadnica na prvom putu, peršin nastavlja svoj rast bez promjene, ali drugi način posadi podvrgnut je nekom razdoblju prilagodbe depresije.

No, općenito, sadnja peršina sadnica vam omogućuje da dobijete više bujne grmlje zelenila u ranom razdoblju – mjesec i pol ili dva prije sjemena posijano u zemlju.

Kako bi ubrzali klijanje sjemena, trebaju klijati. Zatim ulijte sjeme toplom vodom i ostavite tri dana. Voda se mijenja svaki dan. Nakon tri dana, iscijedite vodu, osušite sjeme i stavite ga u hladnjak tjedan dana. Ili ravnomjerno ih podijelite na meku krpu i ostavite dok ne budete potpuno klijali. Tkivo povremeno vlaži.

Za dobivanje rane žetve, peršin treba posijati u pripremljenim posudama s hranjivim tlom u utore dubine 1 cm.

Za sadnice nisu bile debele, sjeme bi trebalo posaditi pojedinačno na udaljenosti od 2 cm jedna od druge ili ih pomiješati s pijeskom.

Sjeme je posuto zemljom, izlivalo, prekriveno filmom ili staklom i stavljeno na sunčani prozorčić. Brže će rasti ako temperatura ne padne ispod 25 ° C. Kada se prvo lišće filma ukloni.

Mlade keljice su posute ili raspršene otopinom mineralnog gnojiva (0,5 g po 1 litre vode), izbjegavajući sušenje tla i izravnu sunčevu svjetlost.

 Prilikom sadnje sadnica od peršuna u otvorenom tlu

kada treba saditi sadnice peršina

Kada se pojavi drugi list lišća, sadnice bi trebale zaroniti u odvojene čaše kako bi se bolje i jače razvijalo.

Početkom svibnja, ojačane klice peršina posađene na otvorenom krevetu. Istodobno morate voditi tlo.

Sadnja treba obaviti u razmacima od 5-8 cm između grma i 25 cm između redaka. U budućnosti, skrb o peršinima sastoji se od zalijevanja rano ujutro ili navečer i uklanjanja korova. Također je potrebno uvesti gnojiva. Da bi se žetelilo nekoliko puta tijekom sezone, zeleno se mora odrezati na korijenu, što će izazvati njezin ponovni rast.

Video o ispravnom sadnju sadnica od peršuna