Kod kuće postoji mnogo jajašaca. Čuo sam da je gnojivo pripremljeno iz nje vrlo korisno za cvijeće. Recite mi, kako oploditi biljke u zatvorenom prostoru s ljuskom jajeta?

Već je poznato da ljuske jajnih stanica sadrže mnoge korisne tvari. Zato se široko koristi kao gnojivo za različite biljke, koje nakon primjene ljuske počinju rasti brže i manje bolno. Važno je činjenica da se u tlu kopriva školjka brzo raspada. Jaje školjke su oplodnje i vrtne biljke, i soba, glavna stvar – pravilno pripremiti i koristiti.

Nuanzi u pripremi “gnojiva za jaje”

ljuska od jajeta

Prije gnojidbe sobnih cvjetova s ​​ljuskom jajeta mora se temeljito oprati i očistiti od ostataka bjelančevina.

Preporučeni su uzgajivači iskoristiti samo domaće kokošje jaja, koja zbog raznolike prehrane pilića sadrže više vitamina.

Zatim se oprana ljuska dobro suši. Da biste to učinili, stavite je u kartonsku kutiju i stavite je na toplom mjestu.

Nakon što je školjka potpuno sušena (to će trajati četiri dana), ona je slomljena. Postupci mljevenja ovise o daljnjoj primjeni školjke jaja i mašti cvjećara, morta, valjaka i mljevenja za kavu (ako je potreban fini prah).

jaje u prahu

Pripremljeno gnojivo “jaje” treba biti pohranjeno u vrećici ili kutiji s papirom, ili u spremniku koji se može zatvoriti. Celofan kulechki za to ne stane – u njima ljuska će početi propadati.

Načini korištenja ljuske jaja

Kada se uzgajaju biljke, koriste se ljuske jajeta:

  • u obliku tinkture;
  • kao drenaža;
  • u obliku izravnog uvoda u tlo;
  • za uzgoj sadnica.

gnojivo tekućeg jaja

Za pripremu infuzije iz školjaka 1 šalicu praha, sipajte 4 čaše tople vode i ostavite da se ulijevaju 2 tjedna. Tinktura se povremeno potresla. S gotovim tekućim gnojivom, cvjetajte jednom mjesečno. Koristite drugi način stvaranja tinkture: 1 litru kipuće vode 2 tbsp. prah. Ova metoda je brža jer ulijeva tekućinu samo 5 dana.

Ne možete oploditi ljuske jajeta s azaleama, kamelijama, gardenijom, pelargonijem, hidrangeama, vunenicama i papratima, kao što vole kiselinsko tlo, a ljuska smanjuje kiselost tla.

Kada koristite ljusku kao odvod, dovoljno ga je slomiti ručno, ne dovodeći ga u stanje praha. Prilikom sadnje kućnih biljaka na dnu lonca položiti sloj debljine ljuske od 2 cm To će pomoći u zaštiti cvjetova od propadanja zbog viška vlage.

Related  Koji je razlog za propadanje višegodišnjeg lupina i što učiniti

ljuska u loncu

Da bi se jajašca koristila u čistom obliku u loncu s biljkom, potrebno je ukloniti gornji sloj tla i pomiješati ga u poseban spremnik s 1 žlica. prah. Zatim uliti tlo s ljuskom natrag u lonac. Isto tako pripremite zemljište za sadnju.

sadnice u ljusci

Korištenje ljuske za uzgajanje sadnica cvijeća učinit će klice robusnije. Prikladnije je uzeti cijele ljuske koje su uklonile vrh – pa će biljke imati više prostora. Na dnu testisa treba napraviti 2-3 rupe za ispuštanje viška vode. Pri transplantaciji na stalno mjesto, pupoljak se može transplantirati zajedno s ljuskom, ali kako bi korijenima olakšavalo rasti, prvo ih lagano masirati rukama.

Video o pripremanju tekućeg gnojiva iz ljuske jajeta