Na mjestu dacha pored vrta, rastu borovnice. Prošle godine primijetio sam da su listovi na grmljem počeli rumeniti. Prijatelj je savjetovao da ih hrani Florovitom. Pitajte, kako ispravno primijeniti na kuhinjskom vrtnom gnojivu Florovit za borovnicu?
gnojivo 1 kg
Florovit gnojivo namijenjen borovnice, sadrži kompleks mikroelemenata, potrebna za aktivni razvoj biljaka. Ona dolazi u obliku granula koje su lako topljive u tlu, te se koristi za root podkormok.Golubika vrlo zahtjevnih na sastav tla, s povišenim kiselost daje posaditi malo mladi izbojci i lišće požutjeti i prerano otpasti. Međutim, niska razina njegovog negativnog učinka na usjev – drvene ploče počnu da se crvena ottenok.Udobrenie Florovit izrađen posebno kako bi se izbjegle takve situacije. Lijek poravnava kiselosti tla, ako je potrebno, zakiseliti ga i stvara idealne rastuće uvjete za borovnice.

Sastav gnojiva uključuje mikroelemente u obliku koji sprječava njihovo brzo ispiranje.

Značajke uporabe droga

Florovit

U vrtu iu vrtu Florovit koristi za gnojiva borovnica direktnom primjenom lijeka u tlo. Tijekom vegetacijskog razdoblja, gnojivo se mora nanijeti 3 puta s pauzom od 1 mjeseca. Prvo gornje odijelo trebalo bi biti u travnju. Granule raspršiti oko grm borovnica, točnije popraviti u tlu i obilno zalijevati. Stopa primjene u prvoj godini uzgoja iznosi 20 mg po 1 kvadratnom metru. m. U narednim godinama, za gnojidbu norma treba povećati za 1,5 puta (na 35 g).

Preporuča se mlada sadnica oploditi ne prije dva tjedna nakon iskrcavanja.

Prošle sezone gnojenje treba obaviti najkasnije do sredine lipnja (do 15 brojeva). Inače, izbojci neće imati vremena za sazrijevanje prije početka zime. Ako borovnice oploditi nakon isteka roka, grmovi će rasti vrlo brzo, u objavljivanju sve više i više mladih grana koje će još malo zimi smrznuti. Osim toga, oslabljena grmom može umrijeti i ne preživjeti zimu.

Related  Primjena gnojiva u proljeće sadnja ruža

Učinak lijeka

Kao rezultat primjene Florovit u uzgoju borovnica:

  • tlo je zasićeno hranjivim tvarima;
  • sadnice borovnice postaju bolje nakon transplantacije;
  • u biljkama se aktiviraju opći procesi rasta i razvoj korijenskog sustava;
  • ubrzanje stvaranja jajnika i zrenja;
  • povećava prinos borovnica;
  • povećana otpornost na bolesti;
  • Biljke se lakše podnose nepovoljnim vremenskim uvjetima, poput suše.

Florovit je apsolutno siguran za okoliš i čovjeka i ne sadrži štetne nečistoće.

Kako zakiseliti tlo pod folk metode borovnice – video