Na mom mladom dračenu, vrh lišća počeo se sušiti nedavno. Moj prijatelj je savjetovao hraniti cvijet. Recite mi, što se gnojivo najbolje koristi za dracaenu kod kuće?

Dracaena je rasla bujna i zadivila oči sa svojim svijetlim listopadnim šeširom, mora se redovito hraniti. Korijeni biljke brzo zauzimaju cijeli lonac, potpuno zapletajući zemljani lonac. U takvim uvjetima, dracena vrlo brzo odabire iz tla sve hranjive tvari. Potrebno je redovito nadopunjavati zalihe mikroelemenata, tako da cvijet ima priliku razvijati se. Sa njihovim nedostatkom dracaena ostavlja na kraju izmoriti.

Za gnojidbu dracaena kod kuće, možete koristiti:

  • pripreme trgovina;
  • narodni lijekovi.

Top dressing dracaena treba izvesti od proljeća do studenog, kada cvijet intenzivno raste. Tijekom odmora, zimi, gnojiva ne doprinose.

Trgovati drogama

agricola za palme

Za gornju obradu dracaena moguće je koristiti gotove pripravke namijenjene dekoracijskim biljkama i sadrže potrebnu koncentraciju hranjivih tvari, na primjer:

  • gospodar;
  • stimulans;
  • Agricola za palme;
  • gnojivo u štapićima.

štapići

Mineralna gnojidba se također može obaviti samostalno:

  1. Pomiješajte 0,3 g amonijevog sulfata, 0,5 g kalijevog nitrata i 0,4 g kalij fosfata. Doda se dobivena smjesa na 1 litru vode. Podnijeti zahtjev za prskanje na listi.
  2. Dodajte 1 čajnu žličicu na litru vode. NPK. Djelotvorno je zamijeniti takvo rješenje s uvođenjem organskih tvari.

prskanje dracaena

Za hranjenje Dracaena s mineralnim i organskim gnojivima preporuča se ne više od dva puta mjesečno.

Folk lijekovi

mesnu vodu

Dracaena dobro reagira na uvođenje gnojiva, pripremljenih neovisno od improviziranih sredstava, uključujući iz kućanskog otpada i gnojiva. Najčešće korišteni su gornji oblogi:

  1. Izgubljenje ptica ili prekomjerno raslinje. Za pripremu koncentrirane otopine smeća, pomiješati s vodom u omjeru 1: 4 i stajati 5 dana. Spremni za upijanje razrijeđenja s vodom (15 dijelova vode za jedan dio otopine) i vodu dracene.
  2. Mesna voda. Za biljke za navodnjavanje koristite vodu u kojoj je sirovo meso natopljeno ili odmrznuto.

S obzirom na specifičan miris gnoja i mesa, poželjno je uzeti lonac na balkon i ostaviti ga par dana na ulici. Tijekom tog vremena, neugodan miris će nestati.

Briga za dracaenu kod kuće – video

Related  Alternativa travnjaku – kako možete zamijeniti travnjak?