Kad sam kupio sjeme, uhvatio sam paket jutarnje slave slatkog krumpira s lijepim ljubičastim lišćem. Reci mi kako biljka ipomeu jama i voditi brigu o cvijetu. Je li moguće sijati sjeme izravno na krevet ili biste trebali prvo uzgajati sadnice?

jutarnja slava jamaIpomeyu slatki krumpir s pravom može se nazvati univerzalnom biljkom. Njezine lijepe srcolika lišća ili raširenih lopatice imaju različite boje i kovrčava izdanci rastu bujne vino do 5 m i pletenicu sve oko sebe. Jednako impresivno je cvjetanje jutarnje slave, kada se sredinom ljeta pojavljuju plave, ljubičaste, ljubičaste ili ljubičaste pupoljke u obliku lijevaka. Međutim, pored ukrasnog izgleda, cvijet i dalje ima kulinarsku vrijednost – većina je jestivih sorti, au mnogim zemljama gomolji, lišće i izbojci služe za hranu.jutarnju slavu

U prostranosti naše domovine, cvijet se najčešće uzgaja za ornamentalne svrhe, i kao vrt i zatvoreni biljka. Sadnja i briga za jutarnju slavu slatkog krumpira nije uznemirujuće poslovanje, jer je također neodgovorno i dobro raste uz minimalnu brigu.

Načini sadnje

Umnožavanje sjemena je jedna od najdostupnijih metoda uzgoja jarmova slatkog krumpira. Sjemenje se uvijek može naći u trgovini, a još uvijek treba tražiti reznice. Sjeme možete posijati na dva načina:

  1. Odmah na otvoreno polje. To bi trebalo biti učinjeno najkasnije do druge polovice svibnja, budući da je jutarnja slava vrlo termofilna i rane klice mogu umrijeti od ponavljajućih mrazeva. Biljke bi trebale biti rijetke, poželjno je položiti sjeme odjednom u rupe za nekoliko komada, ako je potrebno, izbojci u budućnosti se razrjeđuju.jutarnju slavu
  2. Na klice. Ovisno o specifičnoj regiji, sjeme se može saditi krajem ožujka i travnja, s obzirom da sadnice rastu vrlo brzo. Sjeme istodobno postaviti na posebne kapacitete, jer ipomey loše prenosi česte transplantacije. Možete premjestiti sadnice u krevet početkom ljeta, kada se utvrdi toplo vrijeme. Između grmlja treba biti udaljenost od 20-30 cm.zelene mahovine sadnica

Jutarnja slava je dovoljno visoka, ali da bi se ubrzao klicanje klica, sjeme se mora natopiti dan prije sjetve.

Kako se brinuti?jutarnju slavu

Jutarnja slava slatkog krumpira neće donijeti nevolje uzgajivačima cvijeta. Briga za nju je jednostavna i sastoji se od takvih postupaka:

  1. Obilno zalijevanje prvi put (oko mjesec dana), a zatim – umjereno. U stalnoj vlažnoj zemlji, jutarnja slava počinje boljeti.
  2. Uvođenje amonijevog nitrata u razdoblju aktivnog rasta, složenog gornjeg odijela (bez dušika) u puderskoj fazi, i preljev s kalijevim tijelom – kasno ljeto, kada gomolji sazrijevaju.
  3. Ugradnja nosača za kovrčavu tkaninu.
  4. Periodično obrezivanje slabih i bolesnih grana. Vrt Ipomoe, zimi u zemlji, trebate cut za zimu i opet – u proljeće.

Related  Kada i kako odvojiti djecu guzmaniju?

U područjima s hladnim zimama Ipomoea grmlje raste na krevetu, na zimskom dig prethodno rezati nadzemnog dijela, i ući u sobu, ili kao godišnja cvijet uzgaja sjetvom sjemena godišnje.

Video o uzgoju jutarnje slave