Овог лета, моје сирове јабуке су трпеле од трава. Оно што ја једноставно нисам покушао да их спасим – успео сам само делимично превазићи штеточину. Пријатељ је саветовао да узме другу Теппеки следећи пут. Реците нам шта је Теппекс инсектицид и како то исправно примијенити? Прије нисам чуо за то.

лек у боциЈедан од главних непријатеља вртлараца и камионских произвођача су различити штеточини од инсеката. Они не само да лишавају усеве, већ и сами узрокују значајне штете, што их чини подложним обољењима. Често се фолклорне методе не могу суочити са катастрофом, поготово ако је пропуштена почетна фаза, а степен пораза је ухваћен у цијелом дворишту или врту. А онда дођите до спашавања инсектицида – високо ефикасних лекова за контролу штеточина.

До данас је тржиште таквих дрога различито. Постоје међу њима и снажни агенси, који би требало применити са опрезом и одређеним ограничењима, као и потпуно безбедним лековима који не представљају претњу, како за људе тако и за животну средину. Други укључују инсектицид Теппеки – системску акцију која вам омогућава да потпуно уништите штеточине.

Које су предности овог инсектицида, против којих је инсеката ефикасна и како користити лек, о томе ћемо данас разговарати.

Карактеристике препаратаинсектицид

Инсектицид Теппеки је доступан у виду гранула, који се користе за припрему радног раствора. Активни састојак препарата је флоникид у прилично високој концентрацији (500 г за 1 кг), али нема негативног утјецаја на екологију и корисне инсекте због ниске потрошње.

Теппеки је један од најефикаснијих инсектицида који се користе у борби против бројних штеточина, као што су:

  • уши;
  • гриње;
  • сцаб;
  • тхрипс;
  • леафстицкс;
  • цоццидс;
  • блокови листова и други.

Related  Реците ми, шта би требало да буде земља за травњак?

Како лек делује?

Након прскања радним раствором инсектицида, његов ефекат почиње након 30 минута. Инсекти који су директно обрађени остају живи још 4-5 дана, али у потпуности губи своју способност да се хране, па умре. Осим тога, лек се добро апсорбује зелени део биљке, после јела која је убијена и других штеточина који живе ван расположивих места за прскање.

Предност инсектицида није само брзина њеног излагања, већ и трајање заштите. Током месеца Теппеки поуздано штити усеве, поред тога, уз поновљене третмане не изазива зависност од инсеката.

Како се пријавити?тепеакерс

Распршивач треба да се припреми непосредно пре третмана. За убијање инсеката, довољно је 1 грама лекова, а количина воде зависи од специфичне културе и:

  • до 3 литра – за прераду кромпира;
  • до 7 литара – за јабуке;
  • до 8 литара – за цветне културе (хризантеме, руже).

Поред тога, Теппеки се такође користи за обраду зимске пшенице (до 4 литра воде за исту количину лека).

Ако је потребно прерадити, може се извршити најкасније недељу дана након претходног прскања. У сезони је дозвољено максимално три третмана.

Борба против трипса са ефикасним инсектицидима (Теппекс и други) – видео