Парадиже у нашој породици су најомиљенији поврће, тако да их јако увек створим. Међутим, прошле године велики усеви нису могли бити уклоњени. Чуо сам да магнезијум сулфат повећава приносе усева. Реците ми, како правилно наносити магнезијум сулфат за ђубрење парадајза?

магнезијум сулфатМагнезијум сулфат је сложено ђубриво које се користи у култивацији свих биљних врста. Посебно добро се лек показао као ђубриво за баштенске усеве, посебно парадајз. Састав ђубрива укључује магнезијум и сумпор, који су неопходни за раст и добар принос усева.

Знаци недостатка магнезијума у ​​парадајзу су лаке тачке на листићној плочи, док су листови увијани према горе. Са недостатком сумпора, вене на листовима олакшавају и стебла постају слабија.

Карактеристике коришћења лекова за парадајз

Магнезијум сулфат се може користити за ђубрење парадајза у различитим фазама култивације:

  1. Приликом припреме земљишта. На 1 квадрат. м сите да направите 10 г лекова и добро залијепљене кревете. Урадите ово и на јесен, и непосредно пре садње парадајза.
  2. Током вегетационог периода. За храњење корена у 10 литара воде, растворите 30 г ђубрива. За прскање на листу, пропорционалност треба смањити за пола. Да не изврши више од 2 додатна ђубрења месечно.

Искусним гардистима се саветује да додају уреају (5 г) у режим за фолијарно третирање, како не би сагорели лишће.

Код ђубрења парадајза са магнезијум сулфатом, морате стриктно пратити упутства у вези са учесталошћу исхране и дозе апликације. Вишак магнезијума такође доприноси смањењу калцијума, што негативно утиче на раст парадајза.

заливање парадајза

Након наношења магнезијум сулфата на тло у сувом облику, апсолутно је неопходно водити површину, јер припрема није активна у сувом тлу. Поред тога, прашак се боље отопи у топлој води и потпуно се апсорбује од биљке у овом облику.

Овај лек се може комбиновати са другим ђубривима који садрже азот и фосфор.

Утицај дроге на баштенске усјеве

посипање парадајза

Као резултат фертилизације парадајза са магнезијум сулфатом:

  • биљке апсорбују боље калцијум, азот и фосфор;
  • побољшати укус плодова;
  • повећање приноса;
  • раст се интензивира;
  • убрзава сазревање парадајза.

Related  Узгајање хризантема мултифлора

Најефикаснија употреба магнезијум сулфата на песковитом тлу. Кисело тијело пре наношења лијека мора бити лимјено, јер повећана киселина једноставно не дозвољава биљкама да метаболизирају магнезијум.

Фолиар топ прелив парадајза – видео