Дуго сам желео да украсим цвјетни врт са необичним цветним креветима, тако да је било лијепо, а додато је мјесто за садњу цвијећа. После поправке и чишћења у земљи, остављено је пуно празних контејнера (дрвених и пластичних кутија, боца, различитих лименки). Реци ми како направити парни воз из кутија мојих руку?

Вероватно се свима икада суочава са питањем одлагања смећа у кући. Чак и овај смеће може да ради добро! На пример, из кутија можете направити властите руке са оригиналним цветљем локомотиве. Дакле, ред у дворишту ће бити, а цвјетни врт ће украсити. Поред тога, ова идеја је практична за цвјећаре, који немају пуно простора на локацији. А у приколицама биће лијепо “седети” и мала баштенска башта – јагоде, јагоде.цветница

Материјал потребан за изградњу локомотиве

Да би ушао у приколицу не само један цвет, требало би да буде простран. За производњу вагона, узмите кутије различитих величина. Погодни контејнери од метала, дрвета или пластике. А ако прекинете бочни зид великог контејнера (на пример, из воде за пиће), онда се у таквој приколици може поставити мало дрво. Вадите тракторе са старог сломљеног бицикла или колица.

Изванредна локомотива ће се испоставити ако локомотива жели да се точкови извуку од сплитова дрвета, а да би композиција покупила идентичне поклопце са конзерви са бојом.

За моторни котао, погодан је стари поклон или кофа. Вагони су лијепо повезани жицама или непотребним ожиљцима ланаца.

Како направити дрвену локомотиву?

приколица

За изградњу локомотива користите две дрвене кутије испод плодова. Да би направили котао, потребно је окренути једну кутију наопако, причврстити цев (дугачку бочицу или саксију) и неколико парова малих точкова дуж доње ивице. У посуду, такође, биљка цвијећа (петунија, мариголови, астери).

Мало теже је то возачева кабина:

  1. Са дна кутије и његових дугих страна потребно је уклонити дугачке плоче и ставити кутију на један крај и измерити растојање нешто вишу од средине дугачке стране.
  2. Од шперплоче да се пресецају два детаља у облику правоугаоника, једнака дужини до раније уклоњене мере. Ширина правоугаоника треба да буде једнака ширини дугачке стране. Завршите траке на унутрашњој страни зида, остављајући прозор на врху.
  3. Такође исећи кров од шперплоче. Његова дужина би требала бити већа од висине зида на коме је причвршћен кров.
  4. Са обе стране кабине причврстите точкове. Њихов пречник је већи од пречника точкова изабраних за котао.
  5. Помоћу вијка спојите оба дела локомотиве.

Ако притискате исте точкове на дну дрвених кутија, добијате одличне аутомобиле. Да локомотива не одлаже пажњу од раста у њему вишебојних биљака, боље је дискретно обојити.

Приколица из пластичне посуде

пластични мотор

Предњи дио локомотиве је направљен од пластичне кутије и бочице за пиће. Истовремено, боље је сликати детаље пре монтаже.

Related  Минерална ђубрива за цвеће сопственим рукама

Као цев, велики аеросол може да се уклапа. Да бисте га инсталирали, потребно је да ставите капицу на врх бочице из флаше, а затим сами поправите балон. У кутији мало да сечем предњи зид да би ставио боцу у њега. За точкове постављају поклопце или дискове.

Кабину је лако направити, ако ставите две идентичне кутије једне на друге, што је боље за причвршћивање за већу стабилност. Остаје само повезивање котла и кабине.

За вагоне на кутијама, причврстите точкове и причврстите аутомобиле на локомотиву.

Видео о томе шта још можете учинити возовима за летње викендице