Vareniki med poteter og soppFra den store variasjonen av oppskrifter på slike retter som dumplings, er en av de mest populære laget med en fylling, som en kombinasjon av sopp og poteter. Dumplings med poteter og sopp er lett å forberede, men dette er en ganske arbeidskrevende prosess. For å gjøre den tilberedte parabolen velsmakende, må du være spesielt oppmerksom på utvalget av egnede ingredienser for å lage dette kulinariske mesterverket. Den største oppmerksomheten bør gis til valg av sopp for vareniki, da de er hovedbestanddelen i fyllingen.

Valg av ingredienser

Nødvendige ingredienser for å lage dumplings med poteter og sopp kan deles inn i to deler: produkter for fremstilling av deigen og fylling.

Liste over de nødvendige produktene for tilberedning av deigen:

 • mel – 0,9 kg;
 • potet buljong – 0,5 l;
 • egg – 2 stk.

Liste over ingredienser For å forberede fyllingen:

 • poteter – 0,8 kg;
 • løk – 0,25 kg;
 • olje – 4 ss. l.;
 • sopp – 0,5 kg;
 • salt og pepper.

mel

sikt melFor å forberede dumplings med sopp må du velge hvetemel, og før de knytter deigen, må den siktes gjennom en sigte. Dette vil berike deigen med oksygen, og dette er veldig gunstig å reflektere over deigen under støping og på den tilberedte parabolen.

Potet kjøttkraft

potet buljong for deig forberedelseBland deigen og kan være på vannet, men kokt på potet buljong vil være bedre. Du kan bruke avkok som ble igjen etter matlaging av potetene. Kjøttkjøttet skal filtreres 2 ganger gjennom en sik eller en gasbind.

Kjøttens temperatur bør være så nær som mulig for 0 ° C-merket. For å gjøre dette, bør buljongen plasseres i kjøleskapet på forhånd. Hvis deigen knyttes på isboks, blir det mer elastisk når det støpes, og det blir mulig å jobbe med det lenger.

egg

friske kyllingeggFor å lage dumplings med poteter og sopp må du ta kyllingegg. Hvis de er for små, så i stedet for to, kan du ta tre.

poteter

potet for fyllingPoteter for vareniki kan tas av noe utvalg, det viktigste er å unngå grønne knoller. Saken er at i grønne knoller akkumulerer solanin, og dette stoffet er usikkert for helse. Den er dannet i poteter, hvis den ble lagret i noen tid på et sted der det var tilgang til direkte sollys.

løk

løk for stekingFor denne oppskriften trenger du løk, og det er knoller, ikke greener. 2-3 stykker av middels størrelse vil være ganske nok.

olje

smør for steking av løk og soppSiden oljen vil bli brukt til steking, kan du ta en grønnsak, for eksempel solsikke eller oliven. Om ønskelig kan du også bruke smør, men det må ta litt mer.

Mengden olje spesifisert i oppskriften er bare omtrentlig, da det faktiske forbruket avhenger av diameteren av stekepannen.

sopp

ferske soppFor å forberede dumplings kan du bruke forskjellige sopp: hvit, sopp, mushroom og så videre. Oppskriften av vareniki med sopp som er beskrevet i denne artikkelen er laget for bruk av mushroom. De kan kjøpes i en grønnsaksbutikk eller i et supermarked og brukes i henhold til instruksjonene for matlaging.

Steg-for-trinns beskrivelse av matlagingsprosessen

Oppskrift på vareniki med poteter og sopp inkluderer 3 hovedstadier av forberedelse:

 • kneading deigen;
 • forberedelse av fyllingen;
 • støping og matlaging vareniki.

Hvert stadium vil bli vurdert separat.

Blander deigen

deig knådningI bolle for å blande deigen du trenger å sile mel, deretter gjøre det en fordypning, og i det å drive eggene og hell suppen. Deigen skal knyttes med hender, så det blir mer elastisk, mer jevn og mykere.

Hvis før starten av modellering dumplings fra øyeblikket av æltning deigen vil ta litt tid, retter med den må være dekket med mat film.

Forberedelse av fyllingen

stek sopp og løkIfølge denne oppskriften brukes mushroom til vareniki med sopp. Sopphattene må rengjøres, skylles og kuttes. Skjær sopp i små terninger, høyden på ribbenene overstiger ikke 5 mm. Løkene blir behandlet på samme måte som sopp – etter rengjøring er det kuttet i små terninger. Med tilsetning av en liten mengde salt, stek sopp og løk i oljen i noen minutter.

å sveise og skrelle poteterSkalte poteter skal tilberedes i saltet vann, avkok av buljongen og brukes til å lage deigen. Potetet i seg selv må knuses, legg til soppblandingen og mikse den.

Når du forbereder dumplings med poteter og sopp, fyll deigen bare i deigen hvis den er kald.

Støping og koking av vareniks

Dumpling vareniki med poteter og soppÅ forme vareniki med sopp er det mulig på noen måte – å rulle deigen i pølse, å bruke spesielle former eller å kutte sirkler ved hjelp av et glass. Det er umulig å rulle deigen for tynt, ellers kan den rive under tilberedningen.

Når dumplings sitter fast, må de kokes i 7 minutter etter koking (de legges i allerede kokende vann).

serverer vareniki med rømmeEtter matlaging, server umiddelbart vareniki. Du kan hælde dem med smeltet smør eller rømme.

Videooppskrift for matlaging dumplings med poteter og sopp

Transkarpatisk oppskrift på smakfulle dumplings – video