peanøtt peanutPeanuthalva er en av de mest berømte orientalske delikatesser, selv om den nylig er produsert og konsumert bokstavelig talt i alle land i verden. Men er det noen fordel for en slik dessert og kan den tilberedes hjemme?

Fordeler og helsefare ved bruk av halva

Fordelene og skadene til peanøtthalvåretFordelene og skaderne i peanuthalva har blitt studert i mange år. Dessert laget av jordnøtter og sukker bidrar til å raskt mette. Men er det mulig å ofte bruke denne østlige søten?

Fordelene med halva er bestemt av hovedbestanddelen, i dette tilfellet peanøtter. Ekstra ingredienser (vann og sukker) påvirker kroppen i mindre grad. Østlig sødme er rik på vitaminer D, B2, B6, PP, som forbedrer hjernens aktivitet og styrker kardiovaskulærsystemet. Peanut halva har også en utmerket aminosyre sammensetning. I mutter-sukkerpastaen inneholder 30% flerumettede fettsyrer (oljesyre, linolsyre, linolensyre). Halva inneholder mye fiber, som vil bidra til å etablere arbeidet i mage-tarmkanalen. På grunn av den store mengden folinsyre i blandingen anbefales peanuthalva til bruk av kvinner i de tidlige stadiene av graviditeten.

Til produksjon av søtsaker i industriell skala brukes vegetabilsk olje av jordnøtt. Suspensjon er ofte foreskrevet av leger for forebygging av kreft.

deilig peanøtt dessertDessverre kan en deilig dessert ikke konsumeres i store mengder. Med stor forsiktighet bør de østlige søtsaker behandles:

  • diabetikere;
  • allergier;
  • folk som lider av fedme.

Selv om en person ikke har en allergi mot peanøtter, kan du ikke tankeløst feste på halva. Sukker er den andre hovedkomponenten av dessert, noe som betyr at kroppen vil få mange “tomme” kalorier. Peanuthalogena, kaloriinnholdet som når 600 kalorier per 100 gram, er ikke egnet for de som følger en diett.

Uten skade på figuren kan du bare spise 10-15 gram godbiter per dag.

Funksjoner av peanut halva med tilsetning av sesam pasta

Selvfølgelig er det veldig vanskelig å begrense deg til et tjue gram stykke dessert. Derfor er det bedre å bruke halva en gang i uken, men med en større del. Det beste alternativet er en delikatesse forberedt fra pålitelige produkter hjemme. Men hvis dette ikke er mulig, bør du kjøpe en naturlig butikk dessert. Tahin-Peanut halva inneholder nesten 5 ganger mer kalsium enn vanlig pasta. Så denne næringsrike desserten kan gis til barn i perioden med aktiv vekst. Sesam er også rik på kobber, mangan, fosfor og er en god kilde til jern og sink. Ikke bekymre deg for at sesamfrøene vil bli sittende fast mellom tennene, for å lage halva i industrielle forhold brukes en spesiell pasta av “tahini”.tahin-peanut halva

Related  Gresskar candies er en uvanlig velsmakende dessert

Prosessen med å lage tahin-peanøtter halva begynner med fremstilling av pasta. Først går sesammen gjennom en sik for å skille ut utenlandske gjenstander (rusk). Derefter vaskes frøene i ferskvann, stekt, og deretter slipes inn i en pasta. Til den ferdige tahini legges til jordnøttene, sukker sirup, oppvarmet til høy temperatur. På sluttstadiet blir den resulterende massen igjen å stå i 24 timer.

Hvordan lage halva hjemme?

matlaging halva fra peanøtter hjemmePeanut halvah hjemme er forberedt mye raskere enn i produksjonen. Men du må være forberedt på det faktum at dessertens smak, konsistens og farge vil være vesentlig forskjellig fra butikkproduktet. For eksempel, for matlaging jordnøtt smør, trenger du en manga, fordi du ikke kan varme sukker sirupen så mye som i et industrielt kjøkken. Det er manna kornblanding vil fungere som et fortykningsmiddel.

ingredienser:

  • semolina (80 g);
  • stekt peanøtter (80 g);
  • sukker (200 g);
  • vann (400 g);
  • smeltet smør (80 g).

Legg en tørr stekepanne på brannen, legg til semolina og brenn i 15-20 sekunder. Tilsett 40 gram smeltet smør til melet og stek mango til det tar en gyldenbrun tinge.stek en mango

Til slutt skal du smelte stekte peanøtter i en blender. Den resulterende blanding steker i resten av smeltet smør over middels varme.hakk peanøtter

Bland to pastaer med sukker, rør intensivt. Legg på lav varme og kok til sukkeret oppløses, og alt vannet fordamper.bland ingrediensene og koke

Til slutt må du få en stram vekt, som du må sette i en mugg og la det være et kjølig sted for en dag.legge ut en masse i en mugg

Oppskriften på peanuthalva med tilsetning av sesam er lik den forrige. Men bare de to opprinnelige ingrediensene vil bli lagt til den tredje, nemlig, ristede sesamfrø. Desserten viser seg å være mindre søt, men mer nyttig og duftende.Halva er klar til bruk

Related  Å hjelpe hver vertinne – oppskrifter av syltetøy fra epler

Uansett hvor deilig peanøttsmør er, bør du ikke bli for involvert med den. En stor mengde sukker i dietten vil negere alle fordelene som kan bringe kroppen nøtter og sesam.

Video oppskrift på peanut halva