Compote av aprikoser og appelsinerHver husmor har flere bokser med drinker blant vinterpreparatene. Takket være kulinarisk fantasi, er de i dag ikke bare laget av tradisjonelle frukter og bær. Nylig mer og mer populære oppskrifter med uvanlige ingredienser, hvorav en er en kompote laget av aprikos og oransje.

Utseendet på kompotet er ganske villedende: det virker, hva kan du forvente av en vanlig gulaktig drink? Men duften som kommer fra banken, overskrider umiddelbart all tvil – den søte lukten av aprikos med oransje notater vil appellere til alle. For å smake, ligner compote litt søtt, glitrende vann av typen “Fantasy”, som er spesielt verdsatt av små familiemedlemmer. I tillegg er komposten et helt naturlig produkt (i motsetning til brus), og det vil ikke være noen skade på det.

Den eneste ulempen ved denne komposten er at den bare kan tilberedes i aprikoshøstsesongen. Hvis appelsiner selges i butikker og markeder hele året, kan ikke friske aprikoser om vinteren bli funnet. Selvfølgelig kan du noen ganger finne importerte aprikoser i et supermarked, men de er underordnet i mange henseender til frukt som dyrkes av naturlige produsenter i naturlige forhold. Hva kan jeg si om deres verdi og naturlighet …

Så ikke miste tid, og det er bedre å gripe øyeblikket når aprikoser er tilgjengelig, og reservert for fremtidig bruk kompott av aprikoser og appelsiner.

For en gjennomsiktig kompote er det bedre å ta modne aprikoser med tett kjøtt. Modne frukter under matlagingen kan falle fra hverandre, som vil ødelegge typen drikke.

Kompositt av aprikoser og appelsin i sirup

frukt i sirupFor nippe er det praktisk å bruke krukker med en kapasitet på 1 liter – så kompositt brukes raskere. For en stor familie ta flasker, så mengder ingrediensene med en liter (for en 2-liters flaske – for 2 og så videre).

Related  Flere interessante oppskrifter for å lage linsesuppe

vaske og tørre aprikoserRipe tette aprikoser (250 g) skyll og tøm overflødig vann.

Abrikoser skal være faste, men ikke grønne, ellers kompot på aprikoser og oransje vil være bitter.

Oransjen vaskes også og kuttes i ringer, hver delt inn i 4 deler. På en liters krukke sett 2-3 ringer.klipp en appelsin for kompot

Steriliser glassene. Ikke vent til de er kjølige, sprer frukten i beholdere.rene bokser fylle med frukt

Forbered sukker sirup:

 • Hell 750 g vann i en kasserolle;
 • kok opp og fyll med 130 g sukker;
 • Kok 2 minutter til helt oppløst.

koker sirup for aprikos kompottKok sirupen med frukt, dekk med lokket på toppen og steriliser i 20 minutter. Å rulleHell fruktsirup og steriliser

Sour-sweet compote ved dobbel fylling metode

kompot uten steriliseringDenne enkle oppskriften av compote fra aprikoser med oransje uten sterilisering er egnet for nybegynnere, som bare lærer å bevare. For å spare fire 3 liter flasker med drikke trenger du:

 1. To kilo aprikoser å vaske og velge groper.
 2. Klipp oransjen i 4 deler (en per fat). Du kan legge dem helt, eller du kan kutte hver i stykker.
 3. Sett frukten i en krukke og hell kokende vann. Deksel med deksler, deksel med et teppe og la til helt avkjølt.bokser med aprikoser hell kokende vann
 4. Etter at vannet i krukkene blir kaldt, hell det forsiktig i en gryte og kom igjen til koking.tøm og koker vann
 5. I bokser med frukt helles på 1 ss. sukker og hell varmt vann.Tilsett sukker til frukten og hell kokende vann
 6. Kork og pakk igjen.

Søt kompott av overripte aprikoser og appelsinmasse

aprikoskompotI motsetning til de generelle anbefalinger om forfall av aprikoser, i dette tilfellet, spesielt brukt moden frukt. Først bør de fortsatt kuttes i deler, og for det andre, så komposten blir mer søt. Til samme formål, skrell en appelsinskall.

For å rulle en 3 liter flaske kompot fra aprikoser med oransje til vinteren:

 1. Spred appelsinen med kokt vann og skrelle. Klipp den i to deler – en flaske trenger bare halvparten av den rydde appelsinen, som er kuttet i halvringer.skrell og skjær oransje
 2. Halv kilo aprikos vasket, delt inn i to halvdeler og fjernet groper.av moden aprikos for å fjerne bein
 3. Sett den tilberedte frukten i en glassbeholder, fyll dem med 1 ss. sukker.sett frukt i krukker og tilsett sukker
 4. Hell en krukke med kokende vann, rull opp og pakk straks. Etter at komposten er helt avkjølt, senkes den ned i kjelleren for lagring.

Related  De beste oppskrifter av tomatjuice gjennom kjøttkvern til vinteren

Kompositt av aprikoser i appelsin-myntsirup

aprikoskompot i appelsin-myntsirupEt karakteristisk trekk ved drikken er bruken av ikke oransje selv, men bare dens juice. I tillegg vil noen kvister av mynte gi komposten en forfriskende nyanse.

Steg-for-trinn-prosedyre:

 1. Abrikoser i en mengde på 1 kg for å vaske og velge groper.
 2. Spred frukten på steriliserte krukker, fyll dem med 1/3 av høyden.sett aprikoshalvdeler i bokser
 3. Fra appelsiner (totalvekt 300 g) klemme saften og spenne den gjennom osteklæren, slik at det ikke finnes pits og masse papirmasse.klem ut appelsinjuice
 4. Hell i en stor gryte 5 liter vann, og når den er oppvarmet – hell 1 kg sukker. La sukkeret oppløse og tilsett appelsinjuice til sirupen.
 5. Kok og legg et par krydder med mynte. Tillat å helles i 5 minutter.
 6. Hell kokesirup over krukker av aprikoser og kast dem.

Compote “Vitamin Triple”

Komprimer av aprikos, appelsin og sitronFor å lage en rik kompot av aprikoser med appelsin og sitron, trenger tre liter kapasitet:

 • 500 g aprikos;
 • 1 ss. sukker;
 • 1 oransje;
 • 0,5 sitron.

Før du håndterer frukt, bør du legge en kjele på komfyren med vann for å hælde.

Mens vannet er oppvarmet, fjern steinene fra de vasket aprikosene, del dem i to deler.Forbered aprikoser for kompott

Oransje og sitron med kokende vann og kutt. Halvparten av sitronen blir utsatt – den kan brukes til neste boks.lag citrusfrukter

Legg ingrediensene i en sterilisert krukke og deksel med sukker.Fyll bokser med frukt

Hell frukten med kokende vann, rull opp, pakk den og la den avkjøles.

Komponere med pulp av fruktpuré

aprikos-oransje kompott med masseEn spesiell egenskap av oppskriften er at direkte til bankene er lagt ut ikke hele frukter, men en pæremasse fra aprikoser, appelsin og sitron. Denne abrikoskompot med appelsin og sitron er litt uklart, men påvirker ikke smaken på noen måte.

Related  Tomatjuice i en saftkoker for vinteren

Mengden frukt til puree avhenger av sitronen, så for en sitron er det nødvendig:

 • 3 kg aprikos;
 • 1 kg oransje.

Alle fruktene vaskes grundig, velg beinene og pass gjennom kjøttkvern eller blender sammen med peeling.Frukt bakken med en blender

Banker med en kapasitet på 3 liter sterilisere. I hver legger du opp 1 ss. fruktpuré og 1 ss. sukker.

Hell kokende vann og rulle.

For compote er det bedre å ikke bruke sitroner med tykk hud, da de kan være bitre.

Komprimer av aprikoser og appelsiner slår perfekt tørst og er et utmerket alternativ til butikkjuice og brusvann. Forbered dine store og små familiemedlemmer bare naturlige produkter. Bon appetitt!