havtorntinkturerNår høsten på stikkende busker ser oransje bær, er det mange rush å lager dem for vinteren. Noen vil spise dem friske, og noen liker en tinktur av havtorn – en skattekiste av vitaminer og sporstoffer. Ta en drink i små porsjoner, du kan regelmessig fylle lager av verdifulle “murstein” for kroppen. Det hjelper i forekomsten av betennelse eller sårheling. Bare å vite riktig metode for matlaging, kan du skape en virkelig livgivende drikke.

Sammensetningen av frukten av havtorn innebærer et stort antall molekyler av magnesium, silisium, jern, bor og mangan. Og også et antall vitamin A, B, C, E.

Berry for helbredende balsam

tinktur av havtornet bærVitenskapelig forskning har vist at bær er det mest nyttige produktet for mennesker. Dette gjelder spesielt for “oransje dronningen”, som havtornet ofte kalles. En slik følelse at Skaperen i denne unike busk har investert den maksimale mengden verdifulle elementer for livet. Fra bladene, bark og saftig bær får du en fantastisk terapeutisk balsam. Tinktur av havtorn er ikke bare en hyggelig drink, men et middel for å behandle slike plager:

 • katarralsykdommer;
 • Anemi (nedsatt hemoglobinnivå i blodet);
 • magesår;
 • forebygging av influensa;
 • ulike betennelser;
 • indre og eksterne sår;
 • gynekologiske problemer;
 • dermal sår (akne, kviser, sår).

Ofte selges tinktur av havtorn i apotek eller på markedet i klar form. Men det er mye mer interessant å gjøre det selv. Til dags dato er det mange enkle oppskrifter for helbredende balsam.

Vodka tinktur

tinktur av havtorn på vodkaDet enkleste alternativet er å ta ett glass bær og fylle den med en liter vodka. La blandingen stå i lukket form i omtrent en måned. Periodisk må væsken bli snortet. Hvis det er en hyggelig rik smak, er balsam klar. Den innledende væsken blir filtrert og tilsatt til en honningdrink (0,5 kopp).

Related  Populære deilige oppskrifter av kaningryte i rømme

medisinsk drikkeTinktur av havtorn på vodka er også laget av blader for samme teknologi. Men etter 14 dager er drikken klar til bruk. Balsam fra barken av bushen brukes til onkologiske sykdommer. For å gjøre det, må du utføre følgende operasjoner:

 • å samle og tørke barken av havtornet;
 • gni det i pulver;
 • Mål 10 ss råvarer i glassvarer;
 • Hell en liter vodka;
 • insisterer 1 måned.

Hvis du tar en slik havtorntinktur tre ganger om dagen hver dag i 20 dråper, kan du styrke kroppen i mange år.

Ikke begynn å ta balsam uten å konsultere legen. Det faktum at vi hjelper, kan skade en annen. Bare “med mange rådgivere” oppnår virkelig suksess.

“Orange Queen” på moonshine

tinktur på moonshineFør du forbereder tinkturen på havtorn på måneskinnet på høyt nivå, er det viktig å prøve litt:

 1. Bærene blir grundig sortert slik at rotte eller mugne prøver ikke kommer inn i fyllingen. Ikke rart det står: “Ett fly i salven kan ødelegge kanen av honning.”
 2. Det anbefales å rengjøre karnevalet grundig med aktivt kull. Det er en god ide å selv kjøre det igjen for å få et kvalitetsråmateriale.
 3. Forbered sukker eller honning.

Hvis du vil få en tinktur med en smak av eik, er bærene fylt med billig konjakk. Utmerket aroma, originalfarge, en fontene av vitaminer – i en kurativ drikke.

tinktur av hele havtornet bærFor 0,5 liter samogon, ta 3 glass modet havtorn, dekket med sukker (3 ss). For å gi en tinktur av raffinement, brukes i stedet for sukker honning fra lind eller blomster (ca. 150 gram). Sugared produkt vil ikke fungere. Krydderier med krydder legger til tinkturkrydder, paprika eller appelsinskall.

Related  Krydret frukt fra en moden melon – smakfulle hilsener fra sommeren

“Drunk” havtorn for alkohol

havtorn for alkoholNår bæren kommer inn i alkoholmediet, forsvinner dets helbredende egenskaper ikke. I motsetning til folk blir hun aldri full. Tvert imot, beholder vitaminer og mineraler for å styrke folks helse. Tinktur av havtorn på alkohol i dag er et utmerket verktøy for behandling av ulike sykdommer.

bank med tinkturFor å gjøre det, må du først fortynne alkoholen med vann. Festningen skal ikke være mer enn 40 grader. Ellers kan slimhinnene i fordøyelseskanaler påvirkes. For å bli kvitt den ubehagelige lukten og skadelig tjære vil det hjelpe aktivert trekull og bomullsull. Renseprosessen utføres på denne måten:

 1. På bunnen av krukkene legger du et lag med bomullsull.
 2. Overfra er det dekket med svarte aktiverte karbontabletter.
 3. Piller er dekket med et lag bomullsull.
 4. Forberedt “filter” helles med alkohol.
 5. Eksponering – 10 dager.
 6. Stenk alkoholen gjennom flere lag av gasbind.

klar-til-spis havtorntinkturNår alkoholen er klar, er det tilrådelig å vite hvordan man gjør en tinktur av havtorn, slik at den egentlig drar nytte av det. For dette helles den ferdige rensede alkoholen inn i bærene bakken med sukker. Tidligere må de slipes med en pestle, rullestift eller skje til en homogen mos. Rør blandingen grundig og dekk med et tett deksel. Kapasiteten er satt i et mørkt rom i 25 dager. Temperaturen skal ikke overstige 20 grader Celsius. Hver 4. dag skal tinkturen ristes for å oppløse sukkeret helt. Når tiden er utløpt, blir balsam filtrert gjennom gaze og bomullsull. På grunn av dette vil det være gjennomsiktig og vakkert i utseende.

Som du kan se er oppskriften på tinktur av havtornet ganske enkel, så den kan forberedes av en enkel mann på gata. Men hvor mye glede og tilfredshet du vil få fra arbeidet. Og til gjengjeld – en nyttig drink for helsefremmende.

Videooppskrift på havtorntinktur