Beetle HerculesInsekter är en annan klass av djurriket. Många, varierade och helt outforskade. Den har en ovanlig färg och storlek på en fjäril, skrämmande spindlar, jättebaggar. Bland de senare är bafel-Hercules förvånad. Ja, ja. Det är en av de största företrädarna och erövrar inte bara dess storlek, utan också dess ovanliga utseende.

prevalens

stor skalbaggeHercules tillhör familjen lamelliformes, släktet Dupljaki. Dessa är de största företrädarna för släktet (i allmänhet är deras antal ungefär 300), som “bär” utväxt på egen hand. Bägarnas närmaste släktingar är noshörnbageln, “elefanten”, scarabben.

Hercules är hem till Sydamerika. Han bor också i Bolivia, Venezuela, de karibiska öarna, Ecuador, Peru, delar av Centralamerika, Dominikanska republiken, Mexiko, Bolivia, Nederländska Antillerna, Colombia, Brasilien, Panama, Guadeloupe. Favoritställen – regnskogarna subtropiska och tropiska områden, där det växer en hel del greener och frukter. Men ibland under våta perioder kan hittas i låglänta och bergsskogar. De föredrar att leva i skogen. Larverna lever i ruttnande trä, som också är maten och imago föredrar att leva vid foten av träden.

beskrivning

en imponerande skalbaggeInsekten har både kvinnliga och manliga individer, så olika från varandra att de hänvisas till olika släkt. Ur bilden av Herculesbaggen kan det ses att dess utseende är mycket ovanligt. Insekten är blank, elytra är målade gul-olivolja, oliv och gul. Huvud och pronotum svart. Rygg kan också ha fläckar. Färgen ändras beroende på fuktighet.

Så det finns individer med en blågrå färg. Huvudet är litet i storlek. Den är kronad med antenner, bestående av 10 segment. Insektens ben är långa, starka, har klor, med vilken skalbaggen klibbar och klättrar på plantorna. Frambenen är också konstruerade för att gräva och tack vare dem insekterna begravs i kullen.

Related  Vad skiljer beskärningen av brombärbuske och växter med spines

Vuxna insekter

vuxna exemplar av ekbuggarMannen i storlek kan nå 16 cm och allt på grund av en enorm utväxt på huvudet och pronotum – den största fördelen med skalbaggen, som används i kampen för honan. Hornets huvud har tänder och ligger på pronotumet böjer sig nedåt och på undersidan har bruna villi. Dess längd kan vara större än själva insekten. Bafeln har välutvecklade vingar.

Vingspetsen hos en vuxen kan nå upp till 22 cm.

Kvinnor är mycket mindre och växer till 8 cm. De har inga horn. Elytra mörk och hela kroppen täckt med hår av röd färg.

larv

beetle larvaStorleken på larverna är imponerande och kan nå 18 cm. Om man tittar på det nära kan man märka en mjuk, sklerotiserad vitvit, något täckt med hår. Det finns ett svart huvud. I vuxna larver, som förbereder sig för pupering, ändras färgen till brun. Dess taurus har en egen, 12-segmentad struktur med tre par bröstben. På sidorna finns spiracles av mörk färg. Larvalmunnen är formad av en “gnugg” -typ. Övre käften är triangulär och inuti den har två stift.

Strömförsörjning

Havregrynet matar på övervuxen eller mogen fruktmassa. Det är anmärkningsvärt att en insekt kan äta samma frukt, tills det suger helt ut alla näringsrika juicer från den. När det gäller larverna äter de träfibrer och rådigt trä, där de bor. Om det är nödvändigt att söka efter en ny matkälla, kan skalbaggar flyga över långa avstånd.

utveckling

ung skalbagge av heculesI allmänhet kan en vuxen leva 6-10 månader. Efter parning lägger honan i det ruttna träet ett stort antal ägg, cirka 100 stycken. Efter 4-6 veckor utvecklas en larva från dem. I denna fas spenderar hon 1,5-2 år. När man äter rått trä växer larven ständigt och växer till 18 cm i längd. Samtidigt kan vikten vara 100 g. Mycket imponerande storlek, större än handflatan. Efter den tid som tilldelats för detta stadium förbereder larven ett hus där den ena sidan består av pressad jord och blir till en popp.

Related  Hur många kvadratmeter i en hektar?

Cirka 1,5 månader senare kryper en vuxenbagge ur den, och livscykeln börjar igen.

Hercules är mycket ovanligt! Han kan bära med sig en last som överstiger 850 kg kroppsvikt. Omräknad till “mänskliga” proportioner, vi, med en sådan kraft, borde öka vikten på 65 ton.

Beetle and Man

skalbagge Hercules är ett husdjurBafeln är också bra för att den trots sitt mycket formidabla utseende är fullständigt ofarlig för människor och jordbruk. Eftersom den huvudsakligen matar på övermåliga frukter, och larverna behandlar rått trä, skadar insekten inte skörden. Dessutom är buggen inte giftig och tolererar inte sjukdomen.

Några älskare av insekter köper det alls, förvarar det i behållare, multiplicerar det och håller det i sina händer utan rädsla.

Kostnaden för havre är hög – $ 120 stycken.

Om du fortfarande bestämde dig för att skaffa dig en sådan ovanlig husinsekt, kan du köpa den i speciella plantskolor eller forum. Men kom ihåg, för en riktig utveckling måste skalbaggen skaffa rätt vård och villkor för frihetsberövande.

På randen av utrotning

Tyvärr försvinner havreflakorna gradvis. Detta beror på:

  1. Miljöföroreningar.
  2. Minskning av bägare livsmiljöer på grund av mänsklig aktivitet och ständigt skärande av träd som är lämpliga för larver som lever och matar.
  3. Dessutom används Hercules och deras horn i stor utsträckning inom folkmedicin.
  4. Utseende och storlek på insekter är ursprungliga. Inte överraskande blev de ett föremål för insamling.
  5. Hög kostnad, uppmuntrar folk att fånga bägare till salu.

Som du kan se, trots skrämmande utseende är skalbaggen skadlig, inte farlig, väldigt intressant, en av de största företagen i sitt slag och har enorm kraft.

Bekantskap med bägaren Hercules – video