Det faktum at fjærfeoppdrett er en av de økonomisk levedyktige retningene for landbruksbransjen, er ubestridelig. Men du ser, en kreativ person er flau for å bevege seg på banen som var kjedelig, slått av sine forgjengere for mange år siden.

Fasanavl

En lønnsom virksomhet for fjærfe bønder

Og er det mulig å kombinere ønsket om å tjene penger med en drøm om å ha noe uvanlig og veldig vakkert i husstanden din? Du kan! For å gjøre dette er det bare at det er nødvendig å avle en fasan på nettstedet ditt.

Gullfasan

En gyllen fasan kalles for sin skjønnhet en flygende påfugl.
Diamond fasan

En diamantfasan er en kongelig fugl.
Den motley fasaden

Motleyfasanten føles koselig blant det høye grøntområdet.

Noen vil ha et spørsmål, men vil denne virksomheten være veldig gunstig. Svaret på dette spørsmålet vil være positivt. Hvorfor? Ja, alt er enkelt:

  • Fasaner tilhører familien av kororforer, så selve prosessen med uttak og vedlikehold av disse fuglene er ikke spesielt vanskelig.
  • Smaken av fasankjøtt er langt bedre enn kyllingekjøtt. Det er spesielt verdifullt for restauranter, siden det fremdeles er eksotisk til en viss grad.
  • Den høye eggleggingen av fasaner er også en viktig faktor for fjærfebrukere.
  • Noen avler og vokser denne fuglen for levering til jaktanlegg. Sant, i dette tilfellet skal fasaner holdes i bur, der innholdet deres vil være så nær naturlig som mulig. Ellers vil fuglen vokse håndlaget, og dette for jegerne vil ikke være av interesse.
  • Siden fuglen er veldig vakker, er den enda luksuriøs, det er med glede kjøpt av dyreparker og dyreparker. Og nybegynnere går ofte for befruktede egg, unge dyr og voksne.

Fasaner på taket

Forskjeller i innholdet av fasaner og kyllinger

Den første tingen å vurdere er mannenes aggressivitet. Selv om roosters er ganske pugnacious, er det fasanene selv, hvis de kjemper, ikke for livet, men for døden. Derfor, i intet tilfelle kan ikke inneholde hanner i samme aviary.

Related  Disse mystiske xylotrofer – bli kjent med tre sopp

Pheasants kjemper

Det er en slik forskjell mellom denne typen fugler og kyllinger: blant fasanene er det raser som er klassifisert som monogame. Naturligvis bør de holdes i par.

Monogami i fasaner

Og de raser, som flertallet av fjærfe, er polygame, bosetter seg vanligvis 4-6 personer i et skap med en hann. Og fazantoppdretteren bør huske at jo flere kvinner vil være i familien, jo lavere er egglegging.

Polygamisk familie av fasaner

Minimumsarealet som kreves for en voksenfugl, bør ikke være mindre enn 2 kvadratmeter.

Fasanbetingelser

Organisering av steder for oviposisjon av fasaner

Hunnene av denne arten har også sine vaner. Hvis høner vanligvis vant til å bli båret i samme rede, har fasan ikke noe minne. Eggene deres kan være på en rekke steder. Derfor må fjærfeboeren være tålmodig og forsiktig søke hvert hjørne av stedet der fuglen holdes.

Samlet fasanegg

 

Og også fôrfangeren trenger å finne ut hvor hun av rasen foretrukket å gå, som valget hans falt for. Tross alt er det de som legger egg utelukkende i gresset, andre vil for dette formål velge en høy busk. Og det er også de som det er å foretrekke å ta egget i grener av trær.

En fugl med trær for fasaner

“Re-educate” fuglen er umulig – den drives av instinkt. Derfor har fazantoppdretteren bare ett alternativ: Etter de vanlige vanene til kjæledyr bør de organisere de mest behagelige forholdene for dem.

Gullfasan

Reproduksjon av fasaner hjemme

Hvis oppdretteren fanget en voksenfugl i skogen og bestemte seg for å få avkom fra det, satte han seg en ekstremt vanskelig oppgave. Svært ofte i fangenskap, setter fasanen seg på frihet, ikke setter seg ned for å heve kyllingene. Selv om det er noen ganger i fjærfebønder, er det mulig å tvinge fasanene til å avle sitt eget avkom. Men spesielt vellykket er resultatet, dersom fuglen selv ble født i fuglen.

Related  Vi installerer et drivhus på taket eller loftet i huset

Fasan med brød

Derfor er det lettere å prøve å legge egg under en kylling eller i en inkubator. Det er også praktisk fordi i disse tilfellene vil det være lettere å temme slakken.

Egg av fasaner i en inkubatorMen det bør huskes at inkubasjonsperioden for egg av fasaner er lengre enn kyllingene. Det er 24-25 dager.

Ta vare på fasanene

Oppdrettsløse uten morekyllinger trenger ikke kunstig belysning, i motsetning til hønsekylling. Dessuten: overdreven lys fører til kannibalisme.

Fasan kyllinger i et bur

De kyllingene undertrykker ikke hverandre, de skal holdes i 30 stykker i rom på ikke mindre enn kvadratmeter. Temperaturen i luften i de første tre dagene skal være +28 grader. Deretter senkes det gradvis til +20 grader. Det bør forbli så i opptil seks måneder. Deretter blir fuglen ansett som voksen og krever ikke spesiell behandling.

Fazanyata

Gi brødene i de første to månedene med et bratt egg, hakket med greener. Deretter overføres til voksen mat.

Ta vare på voksne fasaner

Lufttemperaturen for personer over seks måneder spiller ikke en spesiell rolle. Selv om vinteren kan de holdes utendørs. Det er mye viktigere å organisere for dem fri bevegelse i vedlegg og riktig ernæring.

Vinterinnhold av fasaner

Denne fuglen er kjent for sin frodighet. Hoveddelen av dietten er bygg, mais og hvete. Gode ​​resultater oppnås ved å legge til matkake.

Fasan i buret

Siden alt kyllingen er altfornærende, kokte giblets og kjøttavfall, fisk, kjøtt av elvebløtdyr vil være veldig nyttig.

Kosthold av fasaner

Det er verdt å huske: vær sikker på å gi fasaner grønnsaker, frukt og grønnsaker!

Ristede rå poteter, gresskar, kål, epler, gulrøtter, rødbeter, kucchini er viktige komponenter i den voksne fuglens diett. Hakkede urter (scorpion, quinoa, nettle, mokritsa, grønne løk) er også svært nyttige, da det er et lagerhus med vitaminer og mikroelementer.

Related  Funktioner och värde av aspträet

Aviary for fasaner

Det er nyttig å legge til fiskeolje, shell rock, kritt, benmel og spesielle fabrikk tilsetningsstoffer til avl fuglen til mash fra blandet fôr.

Skjønnhet av fasaner

En favoritt delikatesse for fasaner er Colorado beetles.

Fasaner i snøen

Drikkefasaner blir kaldt. Og om vinteren kan du bruke snø for dette formålet.

Hovedegenskapen til fasaner er deres følsomhet for stress og raritet. Derfor bør du være forsiktig når du arbeider med denne fuglen: Ikke rop og ikke skarpe bevegelser i nærheten av skapene, pass på at individene ikke kjemper med hverandre, prøv å ikke innrømme fremmede for fremmede.

Fasaner med sine kjæledyr

Video om hvordan du holder fasaner hjemme