Det är ingen hemlighet att vissa insekter ger människor mycket besvär. Vissa hotar framtida skördar, medan andra hindrar en persons fulla vila med en påträngande buzz och till och med biter. Vad kan jag göra för att rädda mig själv och mina kära från ett obehagligt grannskap?

Myggor attackerar en person

Invasion av myggor i Vitryssland

Mygga moln

Ovanliga växtegenskaper

Här kommer en liten hemlighet att avslöjas för läsarna, vilket kan vara användbart för många.

Om insekter råder på landet, behöver människor inte genast gå till affären för kemikalier. För hjälp kan du vända dig till vår vårdande moder natur. Det har trots allt skapat en massa växter-repellenter, som kan motstå de mest skilda insekterna, vilket skadar människor och växter.

Det är allt känt

 • rosmarin;
 • timjan;
 • vitlök;
 • basilika;
 • citronbalsam;
 • mint;
 • persilja;
 • valeriana;
 • ringblommor;
 • petunia;
 • Krysantemum.

rosmarin

Denna doftande buske med lövnålar kan köra bort myggor och flugor. Om en person står inför målet att förhindra insekter från att komma in i huset, kan växten planteras nära dacha-hemmet. Det är också intressant att den skarpa lukten av rosmarin påverkar även katter. Om dessa djur är oönskade gäster, kan man därför vara lugn, de kommer inte att gå in på gården där rosmarin växer.

rosmarin

timjan

Denna ört tillsammans med helande egenskaper har förmågan att motstå myggor. Men växten på roten har praktiskt taget ingen effekt. För att skydda mot insekter måste bladen av timjan slipas. Med det resulterande slurryfettet öppnas kroppens delar. Nu kan du vara helt lugn – pesky bloodsucking bredvid det kommer inte att vara.

timjan

vitlök

Dess lukt för många människor är ett nöje, om det läggs till som kryddor till mat. Men myggor, flugor och myggor tolererar inte doften av vitlök. Denna fantastiska kultur, planterad längs sängarna och runt omkretsen av trädgårdsplot, kan skydda mot flygande olycka både under arbete och under vila.

vitlök

Och du kan stänka sängarna med vitlöksjuice. Användbara förfaranden ett sådant förfarande kommer inte att vara hemskt. Och på insekter kommer det att fungera deprimerande. Det är osannolikt att de bestämmer sig för att sitta ner på toppar och flyga bredvid sängarna kommer det inte.

Related  Mighty och Great Oak

basilika

basilika

Basilikans arom orsakar fientlighet i flugor och myggor, bladlöss och spindelmedel. En växt som odlas i en kruka kan tas ut och placeras på en veranda under vila, för att skydda sig från insekter. Basil kommer att skydda en person och på ett visst territorium om han planteras nära den där platsen.

Melissa

Detta honunggräs med vita blommor och citron eller apelsin smak är inte att tycka om blodsugning. Den kan planteras nära rekreationsområden och inte långt från sängarna och sedan skrämma av insekter från människor. Förresten kommer det att vara användbart för växter som gränsar till melissa, eftersom de kommer att skydda dem från skadedjur.

Melissa

Om beslutet fattas för att gå till skogen eller gå runt den naturliga reservoaren, är det tillräckligt att gnugga öppna områden av kroppen med doftande blad. Förutom att avvisa insekter kommer denna procedur också att ersätta deodoranten i viss utsträckning, vilket ger huden en behaglig lukt.

mint

En doftande växt med högt innehåll av mentol är obehagligt för myggor, möss och myror. Mynt sparas från irriterande insekter utomhus. Och torkade kvistar kommer att driva ut ur gnagare och myror.

mint

Mynta från mynta kommer att bli ett skydd för sängar med pumpa, kål och korg. Moss och larver vågar inte besöka en sådan grönsaks trädgård.

persilja

Denna ört skyddar väl sparrisen, jordgubbar, om den planteras i närheten. Sniglar och sniglar kommer inte att kräva en gröda. Och efter deras “arbete” i trädgården och trädgården kommer att bli en underbar persilja krydda till många rätter och marinader, förse kroppen med nyttiga vitaminer och mineraler.

Related  Charmiga julleksaker med egna händer från saltad deg

persilja

valeriana

Doften av denna växt är bara åskväder för myggor. Det är flera gånger mer effektivt än en artificiell repellent. Det är värt att gnugga gräsens löv med huden, och myggorna kommer att flyga i huvudet!

valeriana

krysantemum

En vacker ömblomma som odlas på en blomsterbädd, gläder inte bara ögat. Han har en krosskraft, avstötande myror, loppor, fästingar, syrsor. Expels krysantemum och många husinsekter – torkade tillräckligt många grenar att sprida ut under madrasser, mattor, i garderober och på kökshyllor. Så att plantera krysantemum i din trädgård är definitivt värt det. Och på platsen av skönhet, och efter blommande bra.

krysantemum

petunia

Tendera och röra i sin försvarslösa år av olika färger och nyanser med dess behagliga doftskräck, insektsskadedjur, bland dem bladätare, bladlus och tomater.

Men en sak kan inte glömmas: petunia är extremt populär bland larver och sniglar. Därför måste du tänka noggrant innan du dekorerar din webbplats med petunia.

petunia

ringblomma

Ett oersättligt alternativ i kampen mot myggor, tomater och rhomboid-buggar är att plantera dessa ljusa, attraktiva, doftande blommor på deras tomt. De kommer att bli ett hinder för skadliga insekter och skyddar meloner, pumpor, kucchini och tomater. Växten som planteras i huset och i fönstret, kommer inte att tillåta att stanna inomhus blodsugande.

 

guldblommor i landetDet finns många olika örter som kan vara användbara vid bekämpning av oönskade insekter och skadedjur av trädgårdsgrödor.

Men vi måste komma ihåg att när det finns komposthögar på platsen, så finns det en miljö som är gynnsam för parasiter. Och de kan inte bli av med dem helt.

Video om växter på webbplatsen, vilket kommer att bidra till att skydda sig från nemesis