korktreetHver gang, uncorking en god vin, legger folk ikke oppmerksomhet til korken og gir likegyldig det i søppel. Men noen ganger er det verdt å stoppe og forestille seg et mektig korktre for å sette pris på naturens gave. Tross alt fylte hennes gaver hele jorden og mange av dem er ukjente for folk. La oss prøve å bli kjent med en fantastisk plante, hvorav ikke bare vinpropper er laget.

Les også: Praktiske tresnitt tips!

Vanlige trekk ved den majestetiske fabrikken

voksen kork treKorktreet tilhører familien “Bukovye” og er en eviggrønn plante. Høyden overskrider ofte 20 meter. Diameteren på stammen til et voksen tre er 100 cm. Bladene er mørkegrønne i farge. Kanter dentate. Skjemaet er avlangt. Den ytre siden av arkplaten har en skinnende overflate og en gråaktig utstrømning. Generelt gir blader og grener en bred krone av viltvoksende natur.

Når mai kommer, vises søte blomster på treet. Over tid danner frukt av dem – eikene. De vokser på en peduncle for 2 eller 3 stykker. De strekker seg til ca 3 cm, og en tykkelse på et og en halv centimeter. Rippe frukt innen ett kalenderår. korkfrukt

Korktreet vokser veldig sakte. Når han er 25 år gammel, anses det at en løpetid har kommet. Livets levetid er ca. 300 år. Noen eksemplarer lever til 400. Det er hvor mange mennesker bor!

De fleste trær som har blitt opprotet i mer enn 250 år, ettersom de mister sin barkes unike egenskaper.

I naturen er det to typer av slike trær:

  • Korktreet “Present”;
  • kork eik “Western”.

I Fjernøsten vokser han sin fjerne familie – Velvet Amur, som også kalles et korktre. Hans bark, selv om den brukes til industrielle formål, men i kvalitet, er han dårligere enn den opprinnelige fabrikken.

Related  7 hemmeligheter av voksende meloner og kalebasser

kork i naturenSteder i naturen, hvor et korktreet vokser, ligger i en høyde av 500 meter i forhold til havnivå. Mest funnet i Middelhavet, så vel som i Spania, Portugal, Krim og Kaukasus. Det kan sies at folk fra forskjellige land mottok en verdifull gave, slik at stoppene for vin vil være nok for alle.

Fans av eksotiske planter bør ta hensyn til at treet ikke tåler lufttemperatur under 20 grader.

trær med unik barkEgenheten ved denne typen eik er den unike barken. Inne i den er det lukkede porer som kan holde væske midt i en tykk koffert. Derfor tåler treet mirakuløst tørke – et hyppig fenomen i varme land. Foto av et korktreet i naturlige forhold er spesielt beundret av fans av grønne plantasjer på jorden.kork bark

Kork er gjengitt av spiring av ekorn eller frøplanter. Selv om unge frøplanter ikke alltid vedtar egenskapene til modertreet. Derfor, med kunstig dyrking, velger gartnere bare tilstrekkelig modne og store ekorn.

Unik kork bark

korkplantasjeNesten alle trær på jorden har sin verdi. Noen produserer frukt, andre pynter boligområder, mens andre tjener som hus for fugler og dyr. Selv om treet dør, er det fortsatt fordeler. Derfra lager de vakre møbler, bygger hus og bruker dem som miljøvennlige drivstoff. Men korktreet er virkelig unikt.

bark cortex samlingNår planten er mer enn 3 år gammel, begynner skorpeen å vokse i tykkelse, noe som er unikt. Etter 16-20 år kommer den til full modenhet og vil bli dekket av sprekker fra utsiden. Det er i denne perioden at det kan kuttes for industrielle behov.

bjeffer trærBarken består av døde treceller, som er rikelig impregnerte med en spesiell substans – suberin. Resultatet er et materiale som ikke passerer:

  • fuktighet;
  • væske;
  • gass.

Related  För tomten och huset använder vi onödiga träpallar

kork trestamme kuttTilstedeværelsen av phellogener i skorpen stimulerer en porøs karakter i den. Hittil har forskere ikke vært i stand til å lage en slik analog ved kunstige midler. De høye egenskapene til termisk isolasjon og evnen til ikke å la luften treffe sin unike egenskap er ikke en generasjon nysgjerrige mennesker.

kork barkI tillegg har barket av korktreet en uovertruffen elastisitet, selv om den er veldig lett i vekt. Materialet brukes også i byggebransjen og i produksjon av fottøy.

Å fjerne barken er bedre mens saften beveger seg langs stammen. Da er det lett skilt fra eik.

Siden treet må kuttes etter å ha skjært barken, bør det ta lang tid, i gjennomsnitt – 9 år. Og det er ikke overraskende at i slike land som Spania og Portugal kan du observere uvanlige landskap av trær uten bark.

Teknikk for å fjerne bark fra et tre

kork barkSom materialet er meget verdsatt, blir fjerningen utført nøye og kompetent. Det er viktig ikke å skade treet og ikke ødelegge de verdifulle råstoffene. Først bestemmer du tykkelsen på barken. Det skal være minst 3 cm. Legg deretter stigen og gjør det første snittet gjennom hele diameteren på kofferten. På samme måte kutte bunnkanten av materialet. Deretter slås slissene sammen, noe som gjør kutt fra toppen ned. En spesiell spade skiller forsiktig barken fra kofferten og bretter seg under baldakinen for å tørke.

På treets livsprosesser påvirker en slik prosedyre ikke. Den fortsetter å vokse, blomstre og bære frukt, tiltalende sin egen slags mennesker rundt.

bark forberedelse prosessFor å stimulere oppbyggingen av barken, er det nødvendig å lage snitt. Når treet blir 15 år gammel, kan du fjerne det første laget. Vanligvis kalles det “jomfru” og det faller ofte fra hverandre i hendene. Etter et tiår vil et nytt lag vokse, som vil være av høy kvalitet. Spesielt verdsatt trekorktreet, som var mer enn 150 år gammelt. Når planten allerede er over 200, blir skorpen en hvitaktig nyanse og mister sine unike egenskaper. Ikke rart blant folk er det en mening: “Alt har sin tid.” Det viktigste er ikke å savne sjansen din.

Related  Mystiska naturliga delikatesser – tryffel svamp

Anskaffelse av korkbark – video