Hruške, jabolka, slive, maline – vse je zelo dobro. Toda lahko rasteš nekaj eksotičnega! Ne pustite na odprtem, ampak na balkonu ali na zimskem vrtu. Da, tudi v loncu na okenski polici, pomarančah ali mandarinah, ananasu ali kiviju – to je tako kul!

Kiwis

Kiwi je plazljiva liana. Lahko se sprehajamo po balkonu, okrog posebnih stojal. Lepa je in praktična – sadje gojiśća rastline lahko uživate in se zdravijo z gosti.

Kje lahko dobim seme kivija?

Poiščite seme kivija in jih najdete v spletnih trgovinah in zbirajte največ iz kupljenega sadja. To se naredi precej preprosto:

Semena kivija

 

  1. Sadež sadja se razreže na pol. Lahko si vzamete kot kozljiv kivi in ​​gladko kožo.
  2. Od sredine dobite približno 20 koščkov majhnih semen.
  3. Zlaganje semen v gazo, vezano z vrečko, speremo pod vodo. Ta postopek izvedite večkrat, tako da sadilni material ne ostane meso. V nasprotnem primeru bo semena gnil v tleh.
  4. Izprlo seme je izpostavljeno sušenju nekaj ur. Lahko ga daste v čisti časopis in ga pustite na suhem, brez vetra (ne blizu odprtega okna, ne na svežem zraku, ne v hladilniku).

Kiwi semena

Torej so seme eksotične rastline pripravljene, ki jih lahko kasneje presenetite s prijatelji, znanci in sosedi.

Toda zakaj je priporočljivo, da vzamete 20 kosov semena, ne dva ali tri? Ja, ker je ta kultura dvojno.

Obstajajo ženske in moške kivi rastline. Torej, če želite pozneje prejemati sadje, morate imeti oba na voljo. Če želite ugotoviti, ali je ta rastlina moška ali ženska, lahko le po tem cvetove. Zato je treba posaditi nekaj kalčkov, da ne bi trpeli zaradi pomanjkanja.

Kalitev semen kivija

Ta proces traja cel teden. Glede na to, da kivi raste v naravi v coni, kjer je poletje dolgo in toplo, začeti eksperimentirati zgodaj spomladi sredi marca.

Vložen disk navlažil z vročo vodo in ga položil v krožnik. Semena so postavljena na njeno površino. V krožniku ne sme biti vode.

Related  Priprava na novo leto: izbira božičnega drevesa za hišo

Semena za kalitev

Krožnik s semeni se položi v plastično vrečko in zoženi. Izkazalo se je rastlinjak v minijaturni obliki. Razstavite načrt na soncu.

Postopek kalitev semen kivija

Ponoči se krožnik odstrani iz embalaže, zjutraj pa se bombažno volno ponovno navlaži s toplo vodo in semenski material je skrit pod filmom.

Kisli semena kivija

Po pojavu belih poganjkov se iztovarja.

Priprava tal, sajenje semena

Sestava tleh za kivije je preprosta: humus, pesek, šota in šota v enakih razmerjih se mešajo in dajo v lončke. Za rastlinske pridelke lahko uporabite že pripravljeno zemljo in dodate pesek v njih. Prav tako je dobro položiti lonce na dnu gline, droben prod.

Kikiriki

Kiwi ustreli

Ni priporočljivo uporabljati gradbenega peska – tlačno poskrbi za tla, zaradi česar ni primerna za rast rastlin.

Seme se postavi na pripravljeno zemljo. Zgoraj je prekrit s tankim slojem suhe zemlje. Tla previdno vodo napolnite z razpršilnikom, tako da ne izperite zgornjega sloja tal iz semen. Ta postopek se izvaja dnevno.

Pomembno je zagotoviti, da se tla ne izsušijo! Za kivije je vlaga komaj najpomembnejši dejavnik, ki omogoča rast in sadje.

Zaščitite tla pred sušenjem, pomagajte kupoli nad lonci, narejeni iz rezanih plastičnih steklenic.

Kiwi na prostem

Poleti kivi poleti in na prostem. Toda z nastankom hladnega vremena obrat potrebuje toploto in dodatno osvetlitev. Zato so v jesensko-zimskem obdobju okoli nasadov postavljene stene, streha, v “zimskem vrtu” nameščeni grelniki in fluorescenčne sijalke.

Osnovne zahteve za dobro rast kivi

Enako dnevno zalivanje rastlin s škropilnico je pomemben pogoj za to kulturo. Ko enkrat ugotovimo, kolikšen pritisk atomizerja zagotavlja enotno vlaženje tal, je treba nenehno držati te figure.

Rostock kiwi

V južnem delu hiše morajo biti posode z rastlinami, saj potrebujejo veliko svetlobe. Priporočljivo je, da uporabite fluorescenčne sijalke, saj je kivi dolga svetloba. Za dodatno osvetlitev je potrebno vodoravno in ne zgornje.

Related  Najvrednejši les na svetu je ebony

Sadike kivija

Enkrat letno je treba trte hraniti z biohumusom ali kompostom. Mešanico hranil dajte v jarke, ki tvorijo okrog kalice. Med zalivanjem se bodo potrebovali kivi za rast in pridelavo korenin rastlin.

Kiwi v lončkih

Potted način pridelave kivija.

Enkrat tedensko poleti se kultura napaja s kompleksom mineralnih gnojil.

Kiwi na balkonu

Kiwi – liana, ki bliža balkon.

Na vrhu liane se občasno obarva, s čimer se spodbuja rast bočnih procesov.

Sladkorni izdelki iz kivija jajčec

Če želite sadje iz cvetja, potrebujejo opraševanje. V zaprtih prostorih, to delo ni žuželk. Zato bi moral lastnik zimskega vrta sam poskrbeti za to.

Kiwi cvet

Gojimo kivije doma. Video