поље житарицаЖитарице нису само познати усеви пољопривреде. Постоје они који расте слободно и не представљају користи за особу, као и врсте које се користе за дизајн.

Опис житарица и њихов значај за људе

Плод биљних житарица је моноцотиледоно семе зрна, спојено са гранатом. Листови су дуги, са паралелним венама, уски, два реда. Стабло је шупље, танко. Обично дуго. Инфлоресценцес паницулате, спицате ор рацемосе.

житарицеВредност житарица је велика, због њих, у данима древних времена, људи су научили да хлеб и житарице. Прво Блуеграсс (друго име пахуљица породице) није обраћао пажњу, док су схватили да њихови плодови се млевени у праху, који је, у брашно. Брашна чини тесто, а тесто је испекла колаче, као данашњи хлебова и хлебова није било. Касније житарице су постали не само храна, већ и од медицинског значаја због садржаних минерала. Поред усева који користи лице, постоје штетни за пољопривредне корова и вишегодишњих трава, које су потпуно безопасни.

Житарице

Временом су људи постали јасни: нису све житарице једне и погодне за кување. Тражили смо само оне из чијег зрна се испоставило укусна храна. То јест, управо су биле потребне културне житарице. Такође, особа је схватила да није потребно сакупити нешто негде.

Тражите одговарајуће биљке, сваки пут да ходате и сазнате: где расте и у којој количини. Затим узмите семе, носите их кући и тако даље у кругу. На крају крајева, можете започети култивацију житарица у близини вашег дома. Направите плодове, воду и сачекајте да се успоре, биљке ће од њих расти и сазревати.

Ново воће је сакупљено, неке су остављене за млевење, а неке на следећу сетву. Овако се развила пољопривреда. Уведене су нове сорте житарица, које треба да буду отпорне на сушу и друге штетне ефекте. Узгајивачи су узели у обзир формулу цвећа житарица, како би се предвидела генетичка структура нових биљака, направила сличну формулу.

Промењене особе су подвргнуте пажљивом истраживању. Главни циљ одгајивача је стварање савршених сорти. Ове биљке требају бити апсолутно отпорне на суше, корове и друге штетне ефекте. Свака сорта има своје име.

Списак културних, коровских и травнатих биљака

житарице у башти

Блуеграсс је подељен у три главне категорије: житарице, корови и трава. Неке врсте се користе за сценографију.

У листе нису заступљени сви представници, већ неколико познатих културних, корова и трава. Заправо, има још много тога.

Житарице:

 • просо заједничко;
 • овас;
 • јечам;
 • кукуруз;
 • пиринач;
 • рж;
 • пшеница.

Веед:

 • пљескав кауч траве;
 • просо пилетина;
 • ржена ватра;
 • хуманитети;
 • плава је вишеструка;
 • блуеграсс годишње.

Биље:

 • тресење;
 • перловник;
 • травна траба;
 • стаминате;
 • мило.

Не зовите све корове житарица које расте слободно у ливадама. Они су главна храна стоке и живине.

Фото и име житарица

Узгајане житарице се посебно узгајају за употребу као прехрамбени производ. У писменој форми потрошим целу и здробљену житарицу, брашно и пецива.

Прољет

грах просаПрохлада је биљка која савршено толерише топлоту и сушу. Вриједност је миллет пролет, из сјемена је извлацена проса. Отаџбина – Југоисточна Азија. Гоји се свуда, укључујући и на сланим земљиштима. Повећана киселост је једина слабост просока, она не може да издржи и умре. Зрна се користе за производњу житарица, супе, као и хране за живину.

Овса

Овсено зрноГодишња биљка која се широко користи у пољопривреди. Негативним условима животне средине је стабилан, може се узгајати на оним земљиштима гдје је довољно хладно. Долази из неколико провинција Источне Кине, Монголије. Раније су их пољопривредници сагледали као траву, али њена крмна својства одбацила су ово мишљење. Касније су научили како да праве различите пецива, док су Немци пили тзв. Бело пиво. Пухасто је и бледо. Ово је мање уобичајено од првог и захтева пуно влаге.

Јечам

поље јечмаЈедна од најважнијих житарица, осмишљена релативно скоро пре око седамнаест хиљада година. Један од првих људи који су га приметили били су људи на Блиском истоку. Хлеб из јечменог брашна испоставља се да је тежи, грубији од пшеничног брашна, али се сада сматра кориснијим производом. Биљка је једноцветна, независно опрашена. Данас се јечам гаји како за храну тако и за храну. Пиво од јечма је такође познато међу познаваоцима овог производа.

Кукуруз

кукурузТакође се зову кукуруз или шећерни кукуруз. Користи се за храну и храну. Од свих врста, ово је једини представник култивисаних житарица. Од осталих врста цела породица се одликује великим пеглама са жутим сјеменкама. Земља поријекла – Мексико.

На продаји је тек само пшеница. Користи се за производњу кукурузног јата, конзервиране хране и чак лекова.

Пиринач

ољуштени пириначГодишња зелена биљка. То захтева посебну пажњу, непредвидиво и постројења, треба пуно влаге. Се узгаја у Азији, али неке врсте пиринча – у афричким земљама. Пиринчана поља су направљени тако да могу да сипајте воду (заштита од сунца), као биљка сазрева, али онда суво за жетву. Произведе зрна зрна, скроба. Ако клице зрна, идеални су за производњу од пиринчаних мекиња уља.

Они производе алкохол из алкохола, лекова. Слана пиринач се користи за израду папира, а крумпир се прави од љуске.

Рж

зрнаће ражиУ нашем времену, углавном зимска ражи се користи за сетву, јер је отпорнија на неповољне услове. Нежна биљка, за разлику од пшенице, кислости земље, ражи није посебно осетљива. Најбоље земљиште за култивацију је чернозем. Користе се за производњу брашна, кваса и скроба. Ржена трава лако потискује траву корова, што у великој мјери олакшава борбу против штетних фактора за култивацију. Биљка је двогодишња и једногодишња биљка. Најпопуларније у Немачкој.

Пшеница

пшенични врховиПрво место за култивацију и продају је ово жито. Од пшеничног брашна печеног хлеба највишег степена, производимо слаткише и тестенине. Такође, пшеница се користи у производњи пива и других алкохолних пића. Он се култивише практично на свим земљама, изузев територија који припадају тропској зони. Садржи око десет врста.

Многи верују да су жути спикелети са дугим брковима – и постоји пшеница. Међутим, то није тако. Пшеница има сивкасте шпикелете, мање зрна и кратке кратке.

Фотографија и имена корова

Морамо се борити са коровима. Многа од ових биљака се користе као сточна храна.

Прајити плазе

кауч траваЛако дислоцира култивисане биљке. Врло издржљив, способан да извуче земљу сокове потребне за друге врсте. Корени су моћни, моћнији од оних представника културе. Веома добро се осећа на влажном плодном тлу.

Пилећи просо

пилећи просоПилећи просо или јеж. Име је названо због чињенице да је ова биљка веома слична својим културним рођацима. Одликује га велика величина и велики листови, који захтевају доста хранљивих састојака. Наравно, присиљен је да украде друге биљке и одузме све.

Црабграсс

црабграссЦрабграсс, нарочито крваво-црвена, има исту способност да преживи, као и други коров. Могу постојати на киселим земљиштима. Има пуно семена у својим грчевима. Да би они клијали, довољно је само два степена топлоте.

Русти кости

куга ржМоже се лако заменити ражом, али стопа преживљавања је нешто виша. Отпорно на сушење. Насиље на ражи. Када се сјеме помешају током бербе с семеном сорте, квалитет усјева се смањује.

Гумаи

богињаТакође има другачије име, Алпски соргум. То је једно од најопаснијих биљака, представља озбиљну претњу за житарице. Одлично преживи током суша, али упркос томе, соргум је веома захтеван за влажно и плодно тло. Има моћни корен за стално унос хранљивих материја.

Плевел вишебојни

поликарбонат калупаОн утиче на махуне и житарице. Распири се свуда. Одличан опстанак у неповољним условима. Биљка је јака, може досећи један метар у висини. Воли азотне тло.

Блуеграсс годишње

годишња блуеграссЈош један представник житарских корова који штете пољопривреди. Расте на пољима, углавном где се култивишу житарице. За негативне утицаје, једногодишња блуеграста је стабилна. Ова годишња фабрика је распрострањена у Централној Азији, Западном Сибиру, али и на Кавказу.

Фото и имена житарица

Житарице могу постати орнамент наше летње кућице, ако научите како их правилно користити.

Тресење

тресењеОна расте углавном на ливадама Европе. Подсјећа ме на грмље са кљама равних сапица. Воли сунчеве зраке и умерену влагу. Одлично као храна за стоку и живину.

Перловник

бисерна траваТо се зове, јер је њено семе веома слично бисерном јечму. Биљка је вишегодишња биљка у шуми, понекад у степи. Често се можете срести на обалама језера и мочвара. Укључује неколико сорти.

Ковил

травна трава у природиСтанује у европским степама, на ливадама. Има дугачак танак спикелет, који подсећа на светлосиву нит са удаљености. Врло погодан као храна за фармске животиње. Земљиште је потребно сунчано, неутрално. Ослања се независно.

Колосниак

шницлаРасте у јужним дијеловима Европе. Има дуг корен, јер расте на пешчаним земљиштима. Постројење је масивно, са дугим, дебелим врховима. Боја листова је плаво-зелена.

Молиниа

молитиВелики вишегодишњи биљка. То се дешава у шумама, мочварама, као и дуж обала ријека и језера. Изгледа као грм с правим лишћем. Спикелети су панични, велики, тамно љубичасти. Она расте у европском делу континента, на соларним територијама или површинама са умереном хладовином. Често се користи као украсна биљка.

Како користити житарице у земљи – видео