Selvforsynt tre splitterDen produserte vedklyvingen med egne hender er en mekanisme utformet for å lette prosessen med å dele store logger for ovner av en komfyr eller peis. Instrumentets tiltrengelighet uttrykkes i det faktum at enhver person kan gjøre en skrutrekker seg fra billige materialer.

Enhets klassifikasjoner

Helical wood splitter med egne henderDesignet har mange klassifiseringsfaktorer. Tre splittere utmerker seg ved:

 • operasjonsfelt (privat bruk, store bedrifter);
 • metode for bokmerke et tre (vertikal, horisontal, blandet);
 • type motor (elektrisk, bensin, traktor trekk, kombinert);
 • transportmiddel (mobil og stasjonær);
 • operasjonsprinsipp (hydraulisk og skrue (kjegle)).

Selvforsynte vedklyvere er ofte utstyrt med en elektrisk eller bensinmotor. De andre parameterne er individuelle og er valgt for personlige behov. For alle som puslespillet med spørsmålet: “Hvordan skaffer vi en splitter med egne hender?” Vi vil gi instruksjoner om montering av hydraulikk og skrueaggregat.

Hydraulisk tre splitter med egne hender

Ofte lånes det hydrauliske systemet for arbeidet til enheten fra traktoren. En elektrisk motor med en traktordrevet stasjon eller en bensinmotor kan også brukes. Hydrauliske splittere inkluderer følgende komponenter:

 • ramme;
 • pumpe;
 • oljetank;
 • motor;
 • hydraulisk sylinder med stopp;
 • blad;
 • distributør.

Hydraulisk tre splitter design diagramLag en skogsdeler med egne hender med tegninger, bilder og instruksjoner vil ikke være en stor avtale for folk som i det minste har lite kunnskap om mekanikken til den hydrauliske anlegget.

For enkelhets skyld vil vi vise en tegning av mekanismen og kompilere en kort manuell for montering.Tegning av en hydraulisk enhet

Instruksjoner for montering av hydraulisk splitter:

 1. Vi løser den hydrauliske kontakten på rammen.
 2. I den andre enden av bladet er det montert kileformet, noe som gjør at du kan jobbe med forskjellige volum og lengde logger.
 3. I midten av konstruksjonen har vi en plattform for stabling av logger. Når samspillet med håndtaket på stikkontakten, vil vekten presse treet mot kilekniven, som med hell vil dele den.
 4. Etter splitting vil fjærene returnere stoppet til startposisjonen.

Related  Hvis du ikke har kastet ut det gamle kjøleskapet, lager du et røykhus med egne hender

Enkel horisontal hydraulisk splitterEn slik anordning er ikke preget av sin høye driftshastighet, men det er mye enklere enn å hugge ved med en økse.

Helical (cone) wood splitter med egne hender

Prinsippet for denne type trefisk er evnen til en roterende metallkegle til å dele logger, på grunn av den eksisterende tråden på overflaten.

Ikke prøv å lage en kegle selv. Dette er en svært tidkrevende og omhyggelig oppgave. Det er mer lønnsomt å kjøpe en ferdig versjon, riktig laget og egnet for din fremtidige design.

For å lage en skrueprøve, bør du bruke denne artikkelen og se en video om hjemmelagde wood-cutters.Tegning av konstruksjonen av en kegelskifter med en elektrisk motor

Dette er et av de vanligste verktøyene for splitting av tre. Det er enkelt, ikke bare for bruk, men også for montering med egne hender.

Instruksjoner for montering av en skrogtype vedklyv med en kegleformet splitter:

 1. Bestem strømkilden til enheten vår. I tegningens eksempel er den elektriske motoren angitt.
 2. Det er nødvendig å velge kjeglen riktig. Avhengig av størrelsen på enheten og delte loggene.
 3. Lag en plan for plasseringen av alle elementene på enheten på skrivebordet.
 4. Å legge grunnlag for hele strukturen. Arbeidsplattformen har formen av et stålbord med en fast spindelaksel.
 5. Sveis den opprinnelige kjølen til bordet for å unngå å falle partikler av logger under roterende enheten.
 6. Fest kraftstøttene for montering og plasser spjeldet i arbeidsstilling.
 7. Koble motoren. Enheten er klar til å fungere!

Motoren er fortrinnsvis festet under bordet. Det vil bli beskyttet mot utilsiktet skade og flis.

Hvordan kjegle tre splitter fungerer

Cone splitter i driftStrømaggregatet (i vårt tilfelle: den elektriske motoren) gir en rotasjonsbevegelse til kjeglen. Det er nødvendig å føre loggen forsiktig og forsiktig skyve barbermaskinen mot siden. Keglen kutter jevnt inn i treets struktur og deler den i halvdel.

Related  Innredning av egne hender – bonsai fra perler

En skrutrekker med en motor fra en vaskemaskin er det mest praktiske og funksjonelle alternativet for hjemmebruk.

I tillegg er det mulig å unngå kostnadene ved å kjøpe en ny motor. Den kan brukes ved å fjerne den fra en gammel vaskemaskin.Skruesag med motor fra vaskemaskin

Vedklyven er en uunnværlig enhet i et privat hus eller i hytta. En stor mengde informasjon på Internett gjør det mulig å lage en splitter for hånd ved hjelp av video- eller tekstinstruksjoner. Fleksibiliteten i design-ordningen tillater bruken av et bredt utvalg av komponenter. Det er alltid mulighet til å hente og bygge enheten for dine individuelle forhold og behov.

Enheten og arbeidet med en hjemmelaget tre splitter – video