Kyllinger i hjemmelaget broderSmå kyllinger er ekstremt utsatt for endringer i miljøet. Temperatur svingninger, høy luftfuktighet, mangel på belysning eller trekk for dem – alvorlig stress og risiko for sykdommer. Løsningen på problemet vil være en broder for kyllinger, laget i henhold til tegninger.

Designet er ganske enkelt, med visse ferdigheter og tilstedeværelsen av enkelt materiale for konstruksjonen vil ikke ta mer enn to kvelder, men de unge vil fremdeles ha en komfortabel, utstyrt med et oppvarmings- og belysningssystem, et hus for vekst i den første måneden av livet.

Funksjoner av brooder design for kyllinger

Skjematisk bilde av broderenBegynnende fjærfe bønder ofte i stedet for denne brooder tilpasse pakking bokser, bokser eller andre egnede hendig passende beholdere. Slike midlertidige løsninger er enkle og billige, men det er alltid umulig å bruke dem:

  • på grunn av den naturlige slitasje på strukturen;
  • på grunn av aldring av materialet;
  • på grunn av manglende evne til å utføre desinfeksjon og rengjøring av høy kvalitet mellom grupper av unge dyr.

I tillegg er papp eller andre midlertidige brødere mindre motstandsdyktige mot utkast, raskere kjøling, de er vanskeligere å tilpasse det nødvendige temperatur- og fuktighetsregimet, lage høy kvalitet belysning og gjenvinnbar pall for innsamling av søppel. Det skal også huske på at kyllinger hele tiden har behov for vann under dyrking, så vel som fuktig ved først å mate.

Tatt i betraktning alle de fordeler og ulemper, fjærfe bønder trenger å være bekymret for å bygge sine egne hender bur for høner, som har en misunnelsesverdig sikkerhetsfaktor og er utstyrt med:

  • kontrollert oppvarming system;
  • belysning;
  • feeders og waterers av antall kyllinger i brooder.

I tillegg bør designen være enkel å vaske og rengjøre, behørig opprettholde både kyllingens levetid og disse obligatoriske prosedyrene.

Materialer for å lage brooder for å vokse kyllinger med egne hender

Materialer for å lage kjøttkraft kjøttkraftverkGjenbruk brooder antyder at for dens fremstilling må ta slitasje-bestandig og slitesterke materialer, som ikke er redd for ingen fuktighet eller eksponering for varme og lys.

Related  Steg-for-trinns instruksjon for å lage en gris fra en plastflaske

Hjemme kan preferanse gis til kryssfiner, tynn til 25 mm tykk brett og en 30 til 30 mm blokk for å lage en ramme og andre strukturelle elementer. På veggene på broderen kan man gå Fiberboard eller Sponplate, men dens tetthet og slitestyrke er lavere enn for høyverdig kryssfiner.

Skjære materialet i delerTil kullet og resten av maten ikke akkumuleres på gulvet, er overflaten laget ikke solid, men lattert. Jo mindre kyllingene er, desto mindre blir de brukte nettene. Det mest brukte rutenett med celler på 10 mm, det samme materialet er nyttig for fremstilling av maskedeler av dørene.

Gitter for broderKull som faller gjennom rutenettet, skal falle i en spesiell skuff. Det er mer praktisk hvis det ikke er tre, men metall eller plast, som for eksempel bruker PVC vegg eller takpaneler. I dette tilfellet er kapasiteten lettere å rengjøre, vaske og vedlikeholde riktig hygiene.

Til oppvarming er infrarøde glødelamper av forskjellige typer installert.

Lys for brooder oppvarmingForutsatt tilstedeværelsen av en termostat, er det mulig å reagere sensitivt for endringer i ytre forhold og for å korrigere temperaturen i broderen for kyllinger.

I tillegg må hjemmemesteren lagre seg selvskruende skruer, et par pianohengsler for festedører, en elektrisk kabel og en chuck og et plastnett for dørene.

Gjør en brooder for å vokse kyllinger med egne hender

Før du lager et bur for kyllingene dine med egne hender, er det viktig å beregne dimensjonene, skissere ordningen og forberede alle forbruksvarer. Størrelsen på broderen er avhengig av antall oppdrettsdyr, og også hvor lenge kyllingene skal holdes i en så komfortabel bur.

Brooder er klar for driftFor kyllingbuljongen som produseres av egne hender, skal tegningene sørge for tilstedeværelsen av slike strukturelle detaljer som:

  • en boks for kyllinger med tilgangsdører inni broderen;
  • maskebunn av buret og en skuff for oppsamling av søppel og annet rusk;
  • belysningssystemkasse og luftvarme.

Related  Måter å bruke plastflasker i moderne hytter

Arbeidet begynner med kutting av kryssfinerplaten i henhold til de utførte tegningene.Broderens sidevegg

På sidene og bakveggceller fra strimler av kryssfiner eller bar gjør du en slags guide til den avstivbare demonterbare bunnen.Stropper for broder

For å gjøre dette, lag 4 lameller med samme lengde for sidepanelene og to striper for enden. Lengden på slike deler skal være to centimeter kortere enn lengden på veggene på broderen. Festingen av de nedre strimlene bæres langs kanten av veggene, og trekker seg fra sidens seksjoner på 1 cm.

Når de nederste strimlene okkuperer sine steder, strengt over dem, på en avstand på 3 cm, er det parallelt en stang som er løst. Når du bygger en broder for å vokse kyllinger, er det viktig å nøye observere avstanden mellom delene av den improviserte sleden. Bare i dette tilfellet vil den flyttbare bunnen og kullbakken bevege seg uten problemer.Å bygge en broder

Deretter til sidene er festet stykker av bar, som er utformet for å spille rollen som stiffeners. Størrelsen på stolpene beregnes slik at overkanten deres spylte med kantene på sideveggene, og den nedre var over den øvre stangen med 3 cm.

KoblingsdelerNå kan du samle alle tre sidene sammen. På korrektheten av å lage egne hender og tegninger brøtter for kyllinger, sier den fulle sammentrekningen av sporene i nedre del av strukturen.

Frontpanel på broderenPlywood skåret frontpaneldeler er samlet i henhold til tegningene og til sidene av løkken er fast ramme for senere hengende dører.

DørfesteDøvdeler for to dører blir kuttet av et kryssfinerplater i rammens størrelse og skrudd på plass.

Festning av et gulv og et takNår alle detaljene til broderen er samlet klar til å vokse kylling bouillon, kan du fortsette med installasjonen av strukturen, som er ferdig ved å feste de to og taket, kuttet ut fra samme laken av kryssfiner.

Related  Coopers for høns høner egne hender hjemme

Å lage en nettbunnBrooderrammen er montert, men arbeidet på dette er ikke fullført. Nå må du lage en avtagbar nettbunn og en skuff for å motta søppel i størrelse noe mindre enn kryssfinerbunnen på enheten. Dette er nødvendig for en fri, men pålitelig kurs av skuffene.Nettbunnen for broderen er klar

Gitteret er festet mellom kryssfinerstrimler i henhold til rammetypen, slik at strukturen er sterk og praktisk.

Skuff for søppelBrettet for gjødsel er gjort på samme måte som nettbunnen, bare som et lett, hygienisk plastpanel brukes som base.

Installere skuffen og nettbunnet på broderenEn lang bred stang er festet til gjerdet med selvuttakende skruer som dekker gapet mellom masken og kryssfinerbunnen. Det tillater ikke å få nok søppel og reduserer spredningen av lukten av en fugl.

Produksjon av nettvinduer i døreneTil fjærkræren var det mer praktisk å følge kyllingene og tjene broderen, det er nyttig å lage meshvinduer på inngangsdørene. Til dette formål er den sentrale delen av kryssfinerdelen valgt med en jigsag.

Et plastnett gjør det mulig å observere kyllingeneEt sterkt plastnett er festet til den formede rammen.

Hjemmelaget brødre i driftImidlertid er det ikke nok å lage en broder for kyllinger med egne hender. For et komfortabelt opphold av kyllingene, trenger de et belysnings- og varmesystem som er koblet til det elektriske nettverket.

Strøm og plassering av lamper for å opprettholde temperaturen som er nødvendig for kyllingen i broderen, beregnes avhengig av enhetens størrelse, dens beliggenhet og ytre forhold fra utsiden.

Klar til å legge inn kyllinger, boksen er utstyrt med fôring, vannskåler, termometre for å overvåke forholdene, og oppvarmer deretter. Hvis du ønsker å vokse et stort antall unge dyr, bygg multi-lagdelt celler for kyllinger.Hjemmelaget brøders i husholdningen

En video om hvordan man bygger en broder for kyllinger med egne hender, vil være en nyttig hjelp for en nybegynnerfjærfeboer, som bestemte seg for å uavhengig vokse sunn, sunn ung.

Video om brooder for kyllinger