ElvärmareSommarlivet, förutom många positiva känslor, är obekväma, på grund av bristen på varmt vatten när som helst. Om dricksvatten levereras i cylindrar, och vattnet i vattenröret händer i timmen, återstår det att köpa en värmare för att ge en tankare med en värmare. En gång var en tvättställ utrustad med en kran och ett värmeelement, det är hela apparaten.

Varianter av tankar med flytande bränsle

Varianter av flytande vattenvärmareDet är uppenbart att det är svårt att ringa en modern vattentank med varmt vatten för vardagliga behov. Enheten har:

 • estetisk design;
 • indikator för vattennivå
 • värme termostat;
 • blockerar från “torr inklusion”.

Beroende på installationsplatsen kan tanken gångjärnas eller fyllas med ett handfat och en cistern under diskbänken, en sorts Mojdodyr handfat med värmare.Handfat med strykjärn

För hushållens behov, hygienprocedurer kan en större tank installeras på en upphöjd plattform, då kommer vattnet under tryck och tillåter användning av en dusch.

Med tydlig enkelhet kräver anordningen att man organiserar säker drift, möjligheten att tömma och lämplig fyllning. Eftersom värmaren är elektrisk har den ett separat uttag som ligger i omedelbar närhet och har en stänkskyddad design. Fyllning av batteritanken inträffar när strömmen är avstängd. Det bästa materialet i värmaren för fyllning med en värmare är plast, det leder inte elektrisk ström, absorberar ljud och håller värmen under lång tid.

För att spara el kan du få en bekväm temperatur från en tank installerad utomhus på en klar, solig dag. För att göra detta måste tanken målas med svart färg och inte ha ett värmeisolerande skikt. Ovan är vattnet täckt med en transparent film eller glas. Vid dåligt väder värms vattnet upp med el.

Metallanordningar är dyrare, men de är mer motståndskraftiga mot temperaturförändringar och vinterförvaring i ett rum med djup minus. En rostfritt stålvärmare kommer att hålla i många år, såvida det inte blir ett vandalbyte på ett oskyddat område. En ytterligare fördel med en rostfritt ståltankvärmare är frånvaron av rost i vattnet, även efter en veckas frånvaro av ägarna vid dacha. Samma egenskap av neutralitet med avseende på vatten och upplöst syre har polymerer för att göra disk.

För att lösa vardagens behov av sommarboende i fridagen kommer det att vara nödvändigt:

 • handfat med kran och handfat;
 • Dusch, utrustad med en tank med naturlig eller tvångsuppvärmning.

Related  Hur man väljer en fräsmaskin för trä

Varmvattenberedare

VarmvattenberedareUtformningen av inloppscylindern för att ge elektrisk prefabricerade tanke detalj:

 1. Vattnet från hinken häller inte in i tanken, det passerar genom en separat ficka av sot och fyller tanken enligt principen om att kommunicera fartyg.
 2. Tanken har en inre och yttre kontur, med en luftgap mellan dem. I stället för luftskumskum kan användas.
 3. uppvärmning av vattnet i tanken är reglerad till en bekväm termostat inbyggd.
 4. Avloppsnivån ligger ovanför värmeelementen och lämnar dem alltid under vatten.
 5. En indikator visas som visar att värmaren är ansluten till elnätet och i drift.

Den beskrivna utformningen av varmvattenberedaren för en sommarstuga tillhör enheten från företaget Alvin, men detta är den mest rationella konstruktionen, som bör inriktas.

En sådan värmare för hushålls användning används för att tvätta och som tvättställ. Det är inte svårt att göra en elvärmare för en dacha med dusch. Tanken ska vara större och installerad, vilket skapar ett avlopp under tryck.

Plattvattenberedare med duschEn platt flytande varmvattenberedare med dusch kan installeras på taket under taket, vattnet hälls in i det med en vanlig sommarslang. Apparaten rymmer nästan inte utrymme, den kan vara utrustad med en dold, dold från ögonen, hörnet. Torgets kapacitet är utrustad med skyddsanordningar, en 2 kW elvärmare används. I princip kan du använda en mindre kraftfull värmare, det är osannolikt att sommaren i duschen behöver du vatten med en temperatur på 60 S.

Alvin vattenvärmare med duschFöretaget Alvin erbjuder sin lösning på dachaproblemet. Billig och estetisk vattenvärmare Alvin med en duschvolym på 20 liter är gjord som termos, vattnet i det kyler inte länge. Det kommer inte vara svårt att ta bort duschfodret, och behållaren är lämplig som tvättställ. EVBO-20/2-modellen använder en 1,2 kW kraftvärmare, har ett inbyggt batteri och en pump för att skapa tryck i slangen när du dricker. Kostnaden för enheten är 7,2 tusen rubel.

Related  Dämpbar pump för brunnar – Särskilda krav, typer av utrustning

Värmare med egna händer

Hemlagad vattentankvärmareVärmaren för att ge en tankbil med elvärmare kan tillverkas manuellt, eller du kan köpa den för alla värmekalkylberäkningar, utrustade med sensorer och reläer. Sådana anordningar är billiga, de har ett bra värmeelement och en genomtänkt design. Som ett alternativ kommer en behållare under vattnet med lock och kran att se något ut som detta. Av de många instrumenten är detta kraften att göra en hantverkare.

Vattenvärmaren för dacha och för ett lanthus är gjord av galvaniserad plåt. Handfatet “Arctic” är konstruerat för 15 liter vatten och är inte komplicerat i utförande.

Det är säkert att använda duschen när värmaren är avstängd. Vatten är en bra ledare av energi, vilket skadar värmaren kan leda till elektrisk stöt.

Först är det nödvändigt att välja en lämplig inre tank av värmebeständig plast eller metall med en bekväm bred mun. I detta fall måste plasten vara mat, och metallen är resistent mot oxidation.

Det kommer att ta en kran med ett stängselrör och försegla anslutningar till den. Inte svårt att skaffa värmare med inbyggd kontroll temperatur, för att ställa in en behaglig temperatur.

Det svåraste att skapa en kopplingskran och värmare gör starka anslutningar. I en metalltank kan du använda svetsning, för en plastbehållare måste du klippa ett hål under 16 mm kran och sätt på borren, som från båda sidor genom tätningsbrickorna och brickorna skruvar muttern inifrån, utanför kranen. På liknande sätt skapas en tätning under värmeelementet, endast ett hål krävs per tum med kvart eller 40 mm.

Varmvattenberedare från plastfatFör värmaren är det först nödvändigt att installera en koppling, och i den med installation av tätningar för att sätta värmaren. Innan du installerar värmaren, gör anslutningen från ledningarna och kontakten så att du kan driva strukturen. Efter installation av kran och termisk utrustning är det nödvändigt att kontrollera installationens integritet vid full kapacitet.

Related  Hur man väljer rätt pump för poolen

Installationen av ett plastkärl kan tillverkas med en metallram. Ha gjort galgar, bör de täckas med ett isolerande material för att hålla vattnet varmt under en lång tid. Den kan appliceras i flera lager av monteringsskum.

För ett estetiskt utseende och hållbarhet borde hela strukturen bäras av en metallkropp av enkel, polerad eller galvaniserad plåt. Ett enkelt ark ovanifrån bör målas, så att korrosion om 2 år inte äter skönhet. Med samma princip är det möjligt att göra en vattenvärmare med egna händer för en dusch.

Varmvattenberedare för dusch i landet – video