bilpumpVarje ägare av hjulfordon anser att pumpen är en obligatorisk bilkompanjon. Många reparations- och däckaffärer erbjuder sina tjänster, men de behöver fortfarande nås. Att pumpa hjulet i transit – för att spara gummi, för att säkerställa trafiksäkerheten.

Typer av däckpumpar

FotpumpHuvudassistenten för föraren har alltid ansetts vara en kompakt fotpump utrustad med manometer. Enheten kan vara membran och kolv. Men vid låga temperaturer förlorar membranets elasticitet, så pumpen används oftare för bilkolvspumpar. Enheten innehåller:

 • kroppen;
 • kolvstång;
 • en stödplattform;
 • spak typ mekanism.

Fördelen med en fotpump framför elektriska enheter är oberoende av energikällor. Det fungerar från muskelstyrka, har ingen elektronik, vilket är ovärderligt i extrema situationer. I jämförelse med en handpump har den en stor kolvkammare, pumpningen utförs av foten, ländryggen sätter inte på sig.

elbilpumpEn elbilpump kallas kompressorn annorlunda. Arbetsmekanismen kan vara membran och kolv. Baserat på tekniska indikatorer drivs membrananordningar gradvis ut ur marknaden. Den elektriska kompressorn har en motor och ett kolvsystem. I det här fallet betraktas mer tillförlitliga enheter med direktdrift från motorn utan konverteradapter. Den nödvändiga utrustningen för alla typer och märken av bilpumpen är en manometer.

Korrekt val av bilkompressor

bil kompressorValet av kompressorn beror på de tekniska parametrar som anges i passet. Samtidigt är det nödvändigt att parametrarna för elbilpumpen är 10% högre än trycket i kammaren för garanterad inflation av däck.

Tekniska data specificerade i kompressorns pass:

 • skapat tryck, maximalt;
 • prestanda;
 • typ av pump;
 • Metod för att ansluta motorn till energikällan.
 • längd av sladd och luft slang;
 • material av sammansättningar, kontakter;
 • tillvalutrustning och typ av manometer.

Kompressorn är vald för en viss typ av hjul. Prestanda kommer att säkerställa den önskade luftinjektionshastigheten. Komprimering i tunga bilar, bussar skiljer sig från lätta bilar.

En kort ledning installeras vanligtvis på budgetmodeller. I framtiden kommer det att finnas många svårigheter med det. Om en kraftfull pump används för bilen är den ansluten direkt till batteriet med klämmor och sladden krävs ännu längre.

Luftslangens längd ska vara en och en halv gånger längre än hjulets diameter, annars måste kompressorn behållas på vikt under drift.

Related  Granska och jämförande egenskaper hos modeller Motorsågsmärke Champion

bilpump i driftDet är viktigt att välja ett munstycke med en tråd, inte en bröstvårt. Det är lättare att använda på vintern eller anslut en adapter. Det är bättre att välja en kolvbilspump, vars pris är större jämfört med en membrananordning. Kolvmekanismen är mer tillförlitlig, kommer att vara längre och de investerade fonderna kommer att betala. Manometern bör väljas med två vågar och motsvarar det tryck som skapas av pumpen. Då kommer divisionens skala att vara mer exakt. Billiga kompressorer är bättre att köpa i ett metallfall. Ju större antal ytterligare bilagor och tillbehör i pumpen desto större är värdet på råvaran.

De mest populära bilkompressorerna

En bilentusiast har mycket att välja mellan för elektriska bilpumpar. Anständiga exemplar finns bland ryska, kinesiska och utländska modeller. Men i TOPPEN av 2016 i de första positionerna om förhållandet mellan priskvalitetsprioritet som ges till inhemska modeller:

 1. Varumärket “TANI” tillhör Moskvas företag. Tillverkaren specialiserar sig i utveckling och produktion av tillbehör och tillbehör till bilar.
 2. Ledaren för betyget var modellen “Kachok”, kolv. Enheten är koaxial, modellen fungerar direkt från batteriet. Enheten skapar en kompression på 7 atm., Injektionshastighet 35 l / min. En kompakt enhet lagras i handskfacket. Priset på bilpumpen är 2500 – 3000 rubel.Pump i ärendet
 3. “Golden Eagle”, kompressorer av denna serie, anser bilisterna det bästa trots det högre priset. Serien omfattar flera modeller beroende på däckens storlek – R14 – R Enheterna skapar kompression upp till 14 atm. med en kapacitet på 98 l / min. Pumpen drivs genom cigarettändaren. Väskan och huvuddelarna är metall, teflonförseglingar. Nackdelen är inte den bästa manometern. Det är värt en bilpump 3.500 rubel.
 4. Kompressorn “Tornado” producerar flera företag. Den bästa tänk på Moskva, producerad av det eponymous företaget. Den bästa enheten AC 580 fungerar från cigarettändaren, ger 7 atm. och det kostar bara 1000-1200 rubel. Kinesiska enheter är dyrare, de överhettas snabbt.bilpump Tornado

När du köper bör du noggrant studera dokumentationen, välj en modell från den ryska tillverkaren.

Av utländska modeller är kvalitet och prisvärd pumpar som långsamt och pålitligt har vunnit marknaden.

utländsk pumpCorporation Black Decker är en välkänd tillverkare av specialverktyg. Företaget ständigt förbättrar modellen, med stor uppmärksamhet på modern fyllning och utseende. Den presenterade Black Decker ASI300 har en lätt vikt, en lutande skärm och möjligheten att ansluta till en nätverksspänning på 220 och 12 V. Under -20 Med en pump till bilen fungerar det dåligt. Kostnaden för produkten är 5000 rubel

Related  Varför behöver du en dammsugare

Hyundai elektriska kompressorer behöver inte reklam. Användare väljer en serie HY, utformad för olika prestanda. Lockar sig i produkttillbehören:

 • hög precision manometer;
 • funktion “Autostop”, när det angivna trycket i däcket är uppe, är enheten avstängd;
 • Kylsystemet representerar aluminiumfenor.

Kostnaden för en pålitlig enhet är låg, endast 2500 rubel. Tillverkare fokuserar på produktion av budgetmodeller.

Genom att känna till de grundläggande kriterierna för utrustningsval, kända varumärken är det enkelt att välja en pump som uppfyller specifika krav.

Video – rekommendationer för val av bilpump