Företag lugnÖppnade sitt eget produktionsbolag Andreas Steele, som snart erbjöd världen en ny produkt. Den första kedjesågens såg Vikten vägrade 48 kg, men bakom den var en rad köpare från USA, Tyskland och andra länder. STIHLAG Holding har idag tillverkningsanläggningar i tekniskt utvecklade länder. Under 2006, som grundades på moderbolagets delar, öppnades en monteringsplats i Kina. Alla fjärrproduktionsanläggningar är under kontroll av företagets företrädare.

Varför Stihl motorsågar är populära

Motorsåg StihlUtvecklarna av verktyget skapade mekanismen som förståelig för användaren. Varje förbättring syftar till att skapa förutsättningar för att instrumentet enkelt ska kunna användas. Alla modeller har bruksanvisningar, som ger uttömmande information om enheten och reglerna för att använda instrumentet. I enlighet med riktlinjerna kan du på ett säkert och säkert sätt använda motorsågarna.

Användningen av rekommenderade kedjor och tillsatser kommer att förlänga motorsågens problemfria drift. Kedjor tillverkas endast i Schweiz. Olja med speciell komposition löser upp hartsartade avsättningar.

Av mindre betydelse är den tydliga avgränsningen av modeller av verkets karaktär:

 • amatör;
 • semi;
 • professionell.

Klassen karaktäriserar modellen:

 • med makten:
 • sågmekanism;
 • alternativ för bekvämt arbete.

Först och främst gäller förbättringar av professionella modeller, senare introduceras de i allting.Verktyget är enkelt att starta och enkelt att använda

Spåra efterfrågan utvecklar företaget alla nya modeller med mellanindikatorer inom klassen för att tillfredsställa konsumenten så mycket som möjligt. Så märkte man att motorsåg Stil MC 180 inte alltid passar sommarboende. Den utvecklade MS 170 är lättare, har mindre kraft och detaljhandelspris på cirka 7000 rubel. Omvänt är MC 180 BE-klassen högre, den har ytterligare funktioner. Det var den här modellen som tog klyftan mellan amatör och semi-professionella instrument. Priset på Stihl MS 180 C BE motorsåg är högre än andra i sitt segment.

Reparation av motorsågar En lugn används i servicecentraDet är viktigt att företagets specialister har tillgång till alla tillgängliga verktyg. Garanti och efterföljande reparationer utförs snabbt, med hjälp av märkesvaror. Samtidigt i fältet byt ut knutpunkterna, utföra underhåll kan styras av bruksanvisningen för motorsågs chainsaw. Alla modeller har garantikuponger. Frånvaron av detta indikerar en förfalskad produkt.

Företaget är världsledande inom antal produkter. Dess representativa kontor finns i 165 länder runt om i världen i byggnader med en särskild logotyp.

Kvalitetsprodukter, försiktigt stöd och hänsyn till konsumenternas intressen, lämnar i många år kampanjen på de ledande ställningarna i försäljningen. Att välja en Stihl motorsåg måste styras av användningen av den.

Related  Borr Interskol pålitligt verktyg till ett överkomligt pris

Kriterier för att välja ett instrument

För användning i landet väljer du ett enkelt verktygAmatör motorsågar Lugn har motoreffekt upp till 2 kW. Enheten är utformad för att fungera inte mer än 45 minuter om dagen och producerar under denna tid en bränsletank. Lämplig för att klippa små grenar från mjukt och medium trä, klippa och forma träd. Endast kedjor med låg profil används på verktyget. Sådana sågknutor är mindre farliga i drift men produktiviteten förloras. Dessutom är kedjehöjden 0,325 tum eller 3/8, vilket ofta anges i passet. Däckets längd kan vara 35 eller 40 cm beroende på motoreffekten. I sågen ska vara:

 • anordning för att reducera vibrationer;
 • skydd av en returrätt
 • tillgång till mjukstartsystem.

Lugn kan arbeta upp till 12 timmar om dagenSemi-professionella verktyg har mycket kraft. 40-45 cm sågstången är utrustad med en högprofilsåg med en tonhöjd på 404 tum. Sågen kan fungera flera timmar om dagen, utan överhettning och avbrott i kylning. Kedjesågen Stihl köps för de sysslor som är kopplade till konstruktion och reparation. Det är mer tung vikt, men till timmer upp till 40 cm i diameter. Men om en sådan produkt erbjuds till ett pris under fabriken, vilket är mer än 10.000 rubel, är det osannolikt att tillfredsställa en lång livslängd.

Professionella sågar kan fungera i 12 timmar om dagen. Värmesystemet hjälper till att göra en enkel start under vinterförhållandena.

Tyget är långt, justerbart och gör skäret i rätt vinkel. Massivt träslag, fryst trä i vinterförhållanden, smutsigt på sommaren påverkar inte produktiviteten. Kedjan av specialkörning är matt med svårigheter, den skärps med användningen av en bulgarsk. Motorsåg Stihl MC 660 är ett exempel på denna klass av utrustning.

Beskrivning av de populära modellerna

Att veta de grundläggande kraven för verktyget är lätt att välja rätt modell från motorsågslinjen. Kvaliteten på alla verktyg är under tillverkarens garanti. Och även om passet landet står inför tillverkare, tidigare okänd, är det nödvändigt att veta att företaget expanderar produktion och serienumret kan du kontrollera äktheten av varumärket på tillverkarens webbplats.

Köparen bör vara försiktig med det låga priset på Shtil chainsaw, bristen på instruktioner på ryska och garantikupongen.

Förfalskning under märket KalmFöljande är tecknen på produktens äkthet:

 • det individuella serienummeret under ljuddämparen sammanfaller med huvudmarkeringen;
 • På ljuddämparen anges tillverkarens nummer och tillverkningsland.
 • Endast Stihl däck används.

Related  Vilka är motorsågarna hos varumärket Partner och Huter?

Den mest kända amatörsmodellen

Motorsåg Stihl MC 180 14 representerar ett avancerat instrument för amatörer.

Motorsåg Stihl ms 180Handtaget som är fäst vid de tre gummiblocken överför inte vibrationer till händerna. Rammen står emellertid nära sågmekanismen, och detta måste anpassas. Sågen kommer att pågå under lång tid under de användnings- och underhållsförhållanden som föreskrivs i anvisningarna. Av stor betydelse är användningen av kvalitetsbränsle och olja för kedjan. Endast företagets sammansättning garanterar långsiktig drift av oljepumpen och skydd av tyget från stickning av harts.

specifikationer:

 • kraft – 1,5 kW;
 • däckets längd – 35 cm, 14 tum;
 • Bränsletankens kapacitet – 0,25 l;
 • en behållare för olja – 0,145 l;
 • totalvikt utan kedja och förbrukningsmaterial 3,9 kg;
 • styrskena, smörjning – Ematic;
 • sågkedja – oljevätska;
 • kedjebroms – snabbstopp.

Stihl MC 180 14 motorsåg är utrustad med en kallstartspak, en justerbar oljepump, ett luftfilter och en styrspak. Fästning av däcket är pålitligt, för 4 naglar.

Motorsåg skickar till kvinnors händer

Utmärkt val för vedproduktionEfterfrågan på såg med lägre effekt undersöktes av tillverkaren. Det elektroniska tändsystemet ger en enkel start. Särskild uppmärksamhet ägnades åt ergonomi. Med en kraft på 1,3 kW är kedjesågen Stihl 170 funktionell, har ett däck på 35 cm och är stabilt i drift. Den har en vikt av 3,9 kg, men lätt start och speciell kompaktitet har gjort det till ett populärt verktyg för bilresor och sommarboende.

Verktyg för avancerade användare

Modell för yrkesverksammaFöretaget fortsätter att utöka linjen med amatörinstrument. En mer utrustad mekanism införlivade den senaste utvecklingen av professionella modeller. Kedjesåg Stihl MC C BE har ett 14-tums sågblad Picco Duro. Sågmassan utan baldakiner och bränsle är 4,2 kg. Motoreffekt 1,5 kW. Ovanstående modell gör följande alternativ:

 • ljusstartsystem;
 • ett nytt system för att minska vibrationerna i händerna
 • enkelhäftande sågkontrollsystem;
 • automatisk kedjebroms;
 • slitstark kedja;
 • regulator för förgasningsoperationen oberoende av filterkapaciteten inom vissa gränser.

Related  Hur man väljer en fräsmaskin för trä

Vi väljer en såg för att bygga huset och sommarboendet

Såg lugn på jobbetSkillnaden mellan ett semi-professionellt verktyg är inte bara i kraft utan också förmågan att arbeta länge. Om ett amatörinstrument inte fungerar mer än 45 minuter om dagen kan medelklassen motstå tunga belastningar. Han loggar loggar upp till 30 cm i omkrets och är bekväm att arbeta i höjd.

Kedjesågen Stihl MC 211 är något tyngre än MC 180, men kostnaden är mycket högre. Att köpa 211 modell är därför värt, om du behöver klippa stockar och planerad konstruktion. För vanligt arbete är amatörversionen av sågar bekvämare. Instrumentets kraft är 1,6 kW, det finns ett elektroniskt tändsystem.

Motorsåg Stihl MC 250 hänvisas till medelklassen av verktyg. Väg enheten utan sågkonsol och bränsle 4,6 kg, har en effekt på 2, 3 kW. Utöver de vanliga alternativen som är specifika för varumärkesutrustning, är det felfria pålitliga verktyget utrustat med:

 • uppvärmd förgasare;
 • vinter och sommar läge för motorn;
 • förbättrat, anti-vibrationsskydd för händer.

 Professionell ny generation motorsåg

Motorsåg Stihl MC 660Den senaste utvecklingen av ett professionellt verktyg är kedjesågen Stihl MC 660. Syftet med verktyget är inte bara att dumpa hundratals träd. Sagen har speciella munstycken för skärning av knutar, riktad mot högen, skärning av stockar i piska.

Alla tidigare listade alternativ i den här enheten är närvarande. Sagen är utrustad med en dekompressionsventil i motorstartsystemet. Det finns en inertialbroms i kedjan för att skydda händerna.

specifikationer:

 • motoreffekt – 5,2 kW;
 • vikt – 7,3 kg;
 • däckets längd – 63 cm;
 • en bränsletank – 0,825 l;
 • oljekapacitet 0,35 liter;
 • Bromsen är fri från tröghet.

Tillverkare har tillhandahållit utrustning inom temperaturområdet från -40 till +40 grader i olika klimatzoner.

Säkerhet vid arbete med STIHL motorsåg – video