Svarv av borrarHandgjorda mästare på snedställda snidade figurer beundrar, och jag vill göra något sånt. En svarv från en borr monterad på en säng från en fotdriven symaskin gör att du kan få en souvenir från en obekvämbar bar. Träet är lätt att bearbeta. För metallbearbetning borde en hemlagad maskin vara noggrannare. En självbyggd svarv från en borr kommer inte att lämnas utan arbete.

Svarvningsanordning

enhets svarvFöre förekomsten av höghastighets elektriska maskiner existerade redan svarvar för trä. Rotation kan överföras till spindeln från remskivan. Ett stort hjul roterades även för hand. En borr, som drivs av en elektrisk motor, blev snabb, men arbetsprincipen, uppfunnad för flera århundraden sedan, förblev densamma. På en massiv svetsad ram med en genomtänkt pålitlig fästning kan anläggningen hantera även en mjuk metall – koppar, aluminium och liknande legeringar.

Träämnet, som ska sättas in i svarvningen för bearbetning, måste ha en rund form. Ribben måste först vikas så att skäret löper smidigt över ytan.

För bearbetning av trä och plast kan du göra en enkel design, vilket är lättare att dölja i ett avskilt hörn, även i lägenheten.

maskinproduktionsschemaDiagrammet visar en självtillverkad svarv på trä från en borr. På en stabil plattform med en axiell genomslits, som är gjord på ett bekvämt sätt, är riggen installerad. En platta fixerad till en lämplig struktur kallas en säng. Detta är grunden för den framtida maskinen. Storleken på sängen beror på längden på ämnena och platsen för placering av arbetsenheter:

  • headstock eller lead center;
  • dubbdocka;
  • ett stöd eller en pod.

Om en motor för rotation av drivdelen används som en borr, måste verktyget vara ordentligt fastsatt med speciella klämmor. Hållaren sätts in i patronen i form av en frontplåt, med vilken arbetsstyckets ände är fixerad. Den främre huvudstommen kan ha en rörelsefrihet – längs axeln. På svarvar från borrar till metall svetsas huvudstommen till bädden tätt.

Related  Låt oss skapa en pålitlig gräsklippare med egna händer

arbeta på en maskinMittrummet och framsidan är i samma höjd över sängen och längs axeln. Monteringsnoggrannheten är viktig och styrs med hänsyn till slitsen i bordets plan. Strumpbytet har nödvändigtvis en grad av frihet. Det infogade ämnet mellan centren är klämt, och sedan är det bakre aggregatet fixerat.

Det är viktigt att ställa in arbetsstycket i mitten så att det inte slår när det roterar.

Hanteraren är mittinsatsen, som är fastsatt under arbetsstycket. Klingor flyger av sågspånen, men huvudformålet med knuten är stativet för skärarens stöd från arbetssidan. Trollkarlen bränner facklan till den roterande stången, som lutar sig mot kanten av handtaget, som ligger nästan nära rotationsriktningen. Dragkraften måste ha fri rörelse vinkelrätt mot längdaxeln, den avlägsnas när arbetsstycket är installerat.

Löjtnanten regleras också vertikalt, det borde vara så nära den maskinerade ytan som möjligt så att vredet skär in i revbenet. Med en stor spak är det svårt att hålla verktyget och det kan dras ut med allvarliga konsekvenser. När du skärper de koniska ytorna på pallen ställer du golvvinkeln parallellt med konen.

När du arbetar på en svarv måste du komma ihåg din egen säkerhet. Var noga med att använda säkerhetsglasögon. Kläderna ska passa tätt. Men händerna bör vara öppna för att känna instrumentet.

En borr med en kollektormotor är inte riktigt bra. Utan en konstant last accelererar motorn, det går pummel. Därför tillhandahålls en elektronisk enhet för att upprätthålla en konstant rotationshastighet. Om det inte finns någon sådan enhet är växeln installerad av säkerhetsskäl. Ibland är strukturer med höghastighetsmekanismer anslutna via en remdrivenhet. På grundval av en borrkostnad kostar cirka 5 000 rubelkranar av fabrik tillverkning.svarv alternativ

Related  Potatisupptagare för motoblock hjälper till att skörda snabbt och kvalitativt

Skapa en maskin med egna händer

På en stabil, stabil bas av arbetsbänkstypen är en skruvfäste för borren monterad som representerar den främre huvudstocken. Det bör skapa förutsättningar för montering av spindeln så att hålen med den bakre delen är koaxiala. Som ett exempel på att skapa en grund kan du använda ritningarna av de föreslagna noderna.

ritningar och dimensioner av maskindelarEn elektrisk borr, som samtidigt tjänar som en huvudstock och en elektrisk roterande drivning, är fixerad till en sådan yta med hjälp av en klämma och en klämma fastsatt till verktygets hals. Det är dock möjligt att montera borren på en kulle ovanför sängen och sedan stiger den andra fastsättningspunkten i samma höjd. Varianter, hur man gör en svarv från en borr, mycket. Det viktigaste är att följa principen om axiell inriktning och säker fastsättning av arbetsstycket. Det är viktigt att stabilisera varje nod, det är viktigt att tänka på att fixera klämmor, borrar.

Under drift är det nödvändigt att komma ihåg eventuell uppvärmning av verktyget och under stopp av motorn för vila.

Varje jobb kräver en viss utrustning. För att skapa shchamatnyh-figurer behöver du en miniatyrmaskin och för att skapa ett snyggt foder av skåpet kommer ramens dimensioner och drivdriven att ha andra parametrar.

Kan jag bygga en svarv för metall från en borr?

I praktiken används mer monumental utrustning för metallbearbetning. Det är viktigt att ha en svetsad stabil ram, eftersom krafterna när man arbetar på en roterande metallstav är mycket större. Tonvikten på maskinen går till den pålitliga, rörliga skruven, stöd. Stödpunkten för skäraren är just det. Den fasta fästningen på borren med klämmor skapar en tillförlitlig fastsättning av arbetsstycket i chucken.

Related  Granskning av motorsågar av de bästa modellerna av varumärket Makita

metall skärmaskinHela strukturen är svetsad, inklusive hylsan. Endast en sådan monolit kan på ett tillförlitligt sätt ta last vid bearbetning av metall. På en svarv från en borr med egna händer är det tillåtet att arbeta med små bitar av mjuk metall. Materialet bearbetas med försiktiga metoder – fil, nadfile, sandpapper. Om du behöver arbeta med djup bearbetning behöver du en justerbar mätare för att skapa en profil med verktyg.järnvarv

Det är bättre att förstå hur man gör en svarv med järn med egna händer, videoen kommer att hjälpa till:

Vad kan jag göra med en svarv

svarv arbeteÄven i maskinens designstadium är det möjligt att tillhandahålla vridbara tillbehör för en borr. En av dem kan vara en kopiator. Den appliceras för att exakt upprepa de mönstrade styckena på en träcylinder. Problemet är att spola motorerna, och prefixet till borren kommer att klara av den här uppgiften. Använd en borr monterad på borren kan användas för slipning, sätt en polerplatta på den.

Vrid arbetsstycket för att applicera färgen. Med centrifugalspridning på ytan av det dekorativa skiktet skapas en oförutsägbar färgmosaik. Den första maskinen kommer att väcka intresse för kreativitet och fantasi.

Med hjälp av improviserade billiga material kan du skapa dig själv en assistent med vilken du ska skapa exklusiva saker för ditt hem. Hela tiden värderades konsthantverk som gjordes av egna händer.

Universal hemlagad borr från en borrfilm