Tokarski stroj za bušiliceRučni majstori na laticama urezani figurice diviti se, i želim nešto takvo učiniti. Stroj iz bušilice montiran na krevetu iz stroja za šivanje na nogama omogućit će vam da dobijete suvenir od neprimjetne šipke. Stablo je lako obraditi. Za obradu metala domaći stroj mora biti temeljitiji. Stroj iz samog bušenja ne može ostati bez posla.

Uređaj za tokarenje

tokarski stroj uređajaČak i prije dolaska električnih strojeva velike brzine već su postojali strojevi za drvo. Rotacija se može prenijeti na vreteno s remena remena. Veliki kotač rotiran je čak i ručno. Stroj bušilice, koji je vozio električni motor postao je brz, ali načelo rada, izumljeno prije nekoliko stoljeća, ostalo je isto. Na masivnom zavarenom okviru s dobro osmišljenim pouzdanim pričvršćenjem, postrojenje može nositi čak i mekanu metalnu – bakrenu, aluminijsku i slične legure.

Drvena ploča, koju treba umetnuti u tokarski stroj, mora imati okrugli oblik. Rebra se najprije moraju presavijati tako da rezač glatko teče iznad površine.

Za obradu drveta i plastike, možete napraviti jednostavan dizajn, koji je lakše sakriti u skrovitom kutu, čak iu apartmanu.

shema za proizvodnju strojevaDijagram pokazuje samoljepljeni tok o drvu iz bušilice. Na stabilnoj platformi s aksijalnim utorom, napravljenim na bilo koji prikladan način, ugrađen je uređaj. Ploča fiksirana na odgovarajuću strukturu naziva se krevetom. To je osnova budućeg stroja. Veličina kreveta ovisi o dužini praznina i mjestu postavljanja radnih jedinica:

  • glavica ili olovni centar;
  • tailstock;
  • nosač ili pod.

Ako se motor koji daje rotaciju pogonskog dijela koristi u obliku bušotine, alat mora biti čvrsto fiksiran posebnim stezaljkama. Držač je umetnut u uložak u obliku prednje ploče s kojom je završetak obratka fiksiran. Prednja štapna glava može imati jednu slobodu kretanja – uzduž osi. Na reznicama od bušilice do metala, glavica se čvrsto zavaruje na postelju.

Related  Kada je potrebno instalirati crpku za povećanje tlaka vode

rad na strojuSredište prednje i prednje strane nalaze se na istoj visini iznad kreveta i duž osovine. Točnost instalacije je važna i kontrolirana je s obzirom na utor u ravnini stola. Repna stopica nužno ima jedan stupanj slobode. Umetnuto praznine između središta su pričvršćene, a stražnji sklop je fiksiran.

Važno je postaviti obradak u sredinu tako da ne pogodi prilikom rotacije.

Rukovatelj je srednji umetak koji je pričvršćen ispod radnog dijela. Krilci odleti iz piljevine, ali glavna svrha čvora je stalak za podršku rezača s radne strane. Čarobnjak donosi baklju na rotirajuću šipku, naslonjenu na rub ručke, koji se nalazi gotovo blizu linije rotacije. Potisak mora imati slobodu kretanja okomito na uzdužnu os, ona se uklanja kada se obradi isječak.

Poručnik je također reguliran okomito, trebao bi biti što bliže strojnoj površini, tako da se tok odvija u rebra. S velikom polugom teško je držati alat i može se izvaditi s ozbiljnim posljedicama. Kada izoštrite stožaste površine podloge, postavite podni kut, paralelan s konusom.

Prilikom rada na tokarilu morate se prisjetiti vlastite sigurnosti. Obavezno koristite sigurnosne naočale. Odjeća se mora čvrsto uklopiti. No, ruke bi trebale biti otvorene za osjećaj instrumenta.

Stroj bušenja s kolektorskim motorom nije baš dobar dizajn. Bez konstantnog opterećenja, motor se ubrzava, pomiče se. Stoga je osigurana elektronička jedinica za održavanje stalne brzine vrtnje. Ako nema takvog uređaja, reduktor se instalira iz sigurnosnih razloga. Ponekad su konstrukcije s mehanizmima velike brzine spojene preko pogona remena. Na osnovi bušenja, tok od tvorničke proizvodnje košta oko 5000 rubalja.lathe opciju

Stvorite stroj vlastitim rukama

Na čvrstoj, stabilnoj podlozi tipa radne ploče pričvršćen je pričvrsni vijak za bušilicu, koji predstavlja prednji naslon za glavu. Treba stvoriti uvjete za ugradnju vretena tako da su rupe sa stražnjim dijelom koaksijalne. Kao primjer stvaranja osnove, možete koristiti crteže predloženih čvorova.

Related  Kako odabrati ravni ventilator i stručno

crteža i dimenzije strojnih dijelovaElektrična bušilica, koja istodobno služi kao remen i električni rotacijski pogon, pričvršćena je na takvu površinu pomoću stezaljke i stezaljke fiksirane na vrat alata. Međutim, moguće je montirati bušilicu na brežuljku iznad kreveta, a zatim druga točka pričvršćivanja se podiže na istu visinu. Varijante, kako napraviti tok iz bušilice, puno. Glavno je promatrati princip aksijalnog poravnanja i osigurati pričvršćenje obratka. Važno je stabilizirati svaki čvor, važno je razmotriti pričvršćivanje stezaljki, bušilice.

Tijekom rada potrebno je upamtiti moguće zagrijavanje alata i zaustavljanje motora za odmor.

Svaki posao zahtijeva određenu količinu opreme. Stoga, za stvaranje shchamatnyh figure trebaju minijaturni stroj, i kako bi se stvorio figured podstava ormara, dimenzije okvira i pogon moći će imati druge parametre.

Mogu li napraviti bušilicu za metal?

U praksi se za metalnu obradu koristi još monumentalnija oprema. Važno je imati zavareni stabilni okvir, budući da su sile kada djeluju na rotirajuću metalnu šipku znatno veće. Naglasak na stroju ide do pouzdanog, pokretnog vijka, potpore. Točka je podrške rezaču upravo to. Čvrsto pričvršćivanje bušotine pomoću stezaljki stvara pouzdano pričvršćivanje radnog dijela u steznoj glavi.

metalni stroj za rezanjeZavarena je cijela konstrukcija, uključujući i prsten. Samo takav monolit može pouzdano uzeti teret pri obradi metala. Na tokaranoj bušilici s vlastitim rukama dopušteno je raditi s malim komadićima mekog metala. Materijal se obrađuje pomoću nježnih metoda – datoteka, nadfila, brusnog papira. Ako trebate raditi na dubljoj obradi, potreban vam je podesivi čeljusti za izradu profila s alatima.željezni tok

Bolje je shvatiti kako se tokarom odrezati vlastitim rukama, video će pomoći:

Što mogu učiniti s tokarilom

tokarski radČak iu fazi projektiranja stroja, moguće je osigurati pričvrsne okretaje za bušilicu. Jedan od njih može biti fotokopirni uređaj. Nanosi se kako bi točno ponovio rezanje uzoraka na drvenom cilindru. Problem je premotavanje motora, a prefiks bušenja će se nositi s tim zadatkom. Upotrijebite bušilicu montiranu na bušilicu koja se može koristiti za brušenje, na njega stavite ploču za poliranje.

Related  Električna pila Parma za rad u kućici

Zakrenite obradni dio kako biste nanijeli boju. S centrifugalnim raspršivanjem na površini dekorativnog sloja stvara se nepredvidljiv mozaik u boji. Prvi stroj će probuditi interes za kreativnost i vašu maštu.

Koristeći improvizirani jeftin materijal, možete stvoriti asistenta s kojim možete oblikovati ekskluzivne stvari za vaš dom. U svakom trenutku vrijedni su umjetnički obrti izrađeni vlastitim rukama.

Univerzalna domaća bušilica iz bušilice – video