Раздјељивачи костију се користе за раздвајање великих краковаДрворец је вијци, стубови и пнеуматски алати намењени за сецкање пилића у дневнике. Сеоски занатлије сакупљају дрвореде са импровизованих делова, али имају ниску снагу, дизајни захтевају пречишћавање. Колун са конусом за вијке је једноставан за производњу или купити јефтино.

Уређај вијчаног колона са електричним погоном

Вијци са електричним погономСплитер електрични или инсталације дизел погон је у стању да обради до Цхоцкс 10-12 кубних метара око 60 цм (стандардни дрво) дугих. Користите биљке како бисте смањили трошкове рада. Код куће, инсталације високих перформанси нису на захтјев.

Уређај вијчане раздјелника заснован је на интеракцији парице вијчаних навртки, гдје је навртка меко дрво. Челика стабилну платформу прилогу Геармотор са врхом у облику конусних вијака, ротирајућим начином на 250 до 450 обртаја / мин. Међутим, из мотора, покретна шипка се покреће, гурајући задњу осовину, која је окренута крају, на ротирајућем конусу. Као резултат тога, појава конуса у бочне површине воодсплиттер подупирача, раздваја дуж дрвених влакана.

Приликом рада са цепачем на дрва, морају се пратити мере предострожности. Одећа треба чврсто да седи на телу. Рукавице су фактор опасности. Боље је да радите у тесним рукавицама.

Производња Лог Сплиттер СхкивМотор са погоном замењен је погоном ременице са мотором постављеним испод резног стола. Тада се ротација на осовини спиралног конуса преноси кормиларима дизајнираним за оптимално окретање завртања. Овај дизајн омогућава употребу једнофазног мотора од 220 В, с тим да је цијена вретена знатно нижа. Ако је оштрица опремљена зупчастом, радни конус ће се вратити у почетни положај независно. Како функционише цепач дрвета, можете гледати видео:

Сами направите дрвну бушилицу

Трошкови фабрике производње вретена, у зависности од конфигурације од 16 до стотина хиљада рубаља. Главни радни елемент је конус за цепач дрвета који се може наручити у стручној радионици. Да би се шпилтер са шрафовима обрађивао својим рукама, понуђени су цртежи за занатлије.

Цртање за производњу конусаНемогуће је направити нит са бугарском, јер се фиксно резбарење на “шаргарепу” треба држати тачно. Поред тога, производња купасте турнер мора знати Однос дужине према попречног пресека основа – 2: 1, двоструки флигхтед нит са терена од 5-6 мм, профила зуба као длета.

У зависности од величине дела, коштаће до 5000 рубаља. Потпуно завршен радни чвор:

  • конус вијака;
  • осовина са склопом лежаја;
  • ременски преносни ремен.

Цео сет ће коштати не више од 6 хиљада, већ направити за израчунато оптерећење, чвор је сигурнији.

Машина мора испунити следеће захтеве:

  • снага мотора не мање од 2 кВ;
  • при великим брзинама, размак навоја мора бити мање смањен за смањење оптерећења на погону;
  • слетање на осовину редуктора мора бити чврсто, избегавајте скроловање;
  • Конус је направљен од алатног челика;
  • тачка вијака је оштро оштрена, мора нежно ући у дрво, без напора;
  • висина радне платформе – 80 цм.

Схематски дијаграм уређаја изгледа као што је приказано на дијаграму.Вијци шипке за цепање дрвета

Као што се може видети из дијаграма, уређај је једноставан, али захтева прецизно центрирање чворова, избор ременице на жељену брзину односа и клинастим каишевима, одговарајући профил.

Да би помогао занатству видео, како направити цепач са својим рукама:

Постоји још једна шема која не захтева преношење каиша и редуктор. Вратило мотора са малом брзином може се директно повезати са клином за вијке. Брзина вратила је мања од 500 обртаја у минути и није опасна за погон шпицера типа шрафова.

Конструисане и деформисане помоћу савијених чаура требало би да буду изузетно опрезне. Дневник се може одскочити на непредвидљивој путањи, окретати га у руке. Клин се може заглавити у пуној дрвету. Према томе, ако је могуће, машина мора бити опремљена обрнутим путем.

Било би непотребно подсетити да мотор мора имати водоотпорно кућиште и бити уземљен. Возач појаса је затворен заштитним поклопцем. Када храните пилетину до резног стола, немогуће је радити у горњој. Са неугодним покретом, она може да удари по конусу руком. Машина мора бити опремљена затварачем за нужно кочење.

Подијелити дрво перфоратор с конусном млазницомКао пример људског савета може се добити уређај за раздвајање малих бројева кратких чокова. Цевна млазница са пресеком од 30 мм на перфоратору бушилице омогућит ће поделити сух чурочки. Али овде постоје потешкоће. Бушилица покушава окретати завртањ, требало би да буде чврсто држана, отпорна или да ојача алат у држачу.

Цепач дрвета, израђен сопственим рукама, у раду – видео