Komposit HeatherDalam reka bentuk landskap heather komposisi boleh mencipta permainan bunga yang luar biasa di atas tanah. Shrub heather menjalar, tidak lebih tinggi daripada 70 cm, malar hijau dan mekar di bawah musim luruh, akan memulihkan landskap apa pun. Tumbuhan yang tidak boleh ditukar dalam rockeries dan taman batu.

Penerangan mengenai belukar heather

Heather dalam reka bentuk landskapBudak semanggi yang legendaris mempunyai sejarah penampilannya di bumi sebagai tumbuhan paling bersahaja yang diciptakan oleh Pencipta di atas tanah yang tidak sesuai. Sebagai ganjaran untuk bersetuju untuk hidup dalam perjuangan abadi, Allah mengurniakan tumbuhan dengan kualiti yang berharga:

  • keindahan daun yang sentiasa hijau;
  • sifat penyembuhan;
  • aroma dan berbunga pada waktu matahari terbenam di musim panas.

Landskap HeatherSerangga yang menjalar rendah tumbuh di tanah asid tanpa kedudukan bawah tanah. Kilang itu tidak menyukai tanah yang rawa, tumbuh dalam simbiosis dengan cendawan, yang membantu mengubah tanah tanpa lemak, tetapi hanya boleh terdapat pada tanah asid. Tanpa simbiosis dengan miselium, tumbuhan akan mati. Heather kelihatan seperti tumbuhan yang menawan musim luruh yang menghangatkan alam semula jadi.

Daun digulung ke dalam tiub, tidak jatuh untuk musim sejuk. Bunga selepas berbunga panjang tidak runtuh, jangan ubah warna, dan buat tempat yang indah. The heather taman diwakili oleh 20 varieti dengan ketinggian belukar yang berbeza dan pelbagai warna bunga, loceng kecil, banyak meliputi cawangan. Bunga heather adalah madu, digunakan untuk merawat penyakit radang dalam perubatan rakyat.

Daging ranting heather liar telah lama digunakan untuk mandi bayi baru lahir untuk membasmi air dalam mandi. Infusi dianggap kuratif. Air diambil dengan baik, teh heather adalah antiseptik.

Pengeluaran semula dan penanaman heather

Penanaman, pemangkasan, pembiakan heatherKilang itu memerlukan tanah berasid dan platform suria kering dengan bayangan cahaya dari pokok-pokok yang berdekatan. Ini adalah tiruan yang ideal untuk kelebihan hutan. Untuk mewujudkan tanah berasid di tempat penanaman, perlu memperkenalkan gambut atas, pasir, dan lembar humus dengan sampah konifer. Lapisan jarum pinus jatuh boleh didapati di hutan rumput atau dikumpulkan di bawah pokok pain. Semua campuran baja mineral juga mempunyai persekitaran berasid.

Menanam heather di kawasan pinggir bandarMenanam semak hias yang paling baik dilakukan pada musim bunga. Sepanjang musim panas belukar akan berakar dan pada musim sejuk akan menjadi kuat. Variasi yang diimport boleh ditanam di tanah terbuka hanya pada musim bunga untuk alasan yang boleh difahami. Untuk memastikan air tidak bertakung di dasar lubang pendaratan, perlu mengatur saliran dari bata, batu kecil, pasir. Untuk membuat komposisi perlu dilakukan dengan menanam benih pada jarak hingga 40 cm dan kedalaman dalam 30 cm, sehingga leher akar tidak tenggelam.

Bunga yang menakjubkan dari heatherJika tanah adalah tanah liat, buatlah longkang dengan meletakkan di dasar lubang pasir dan bata yang patah. Anda boleh membuat penanaman dengan jarak antara semak benih 30-40 cm, kedalaman penanaman juga 30 cm, tanpa penguburan leher akar. Tumbuhan yang ditanam memerlukan penyiraman yang tetap, sehingga ia memerlukan akar. Menanam dan menjaga heather pada tahun pertama tidak akan menyebabkan kesukaran.

Heather dalam bekasSaplings boleh dibeli di kedai khusus, atau mengambil sekeping semak, atau tumbuh tangkai. Anak benih harus berusia 1-2 tahun. Jika anak benih dibeli di dalam bekas, maka ia mesti hidup, dengan pucuk dan substrat – basah, tetapi tidak basah.

Apabila menanam, leher anak benih tidak dikebumikan, dan lubang pendaratan mulut dengan kulit atau gambut.

Heather Care

Komposisi landskapKilang itu adalah tugoloslo. Dalam setahun, pucuk tumbuh hanya 2 cm. Walau bagaimanapun, selepas tiga tahun pokok renek muda perlu dipotong setiap tahun supaya pucuk baru muncul. Jika tidak, semak belukar itu kehilangan keupayaannya. Kilang suka menyiram terhad, tanpa genangan lembapan. Baja mineral penuh seperti Kemira dan pembajaan fosforik akan menambah belukar hiasan. Penjagaan heather semasa tumbuh-tumbuhan adalah longgar longgar tanah, menyiram tepat pada masanya dan mulching lubang pendaratan. Untuk musim sejuk, tumbuhan memerlukan perlindungan. Pada bulan April belukar dibuka.

Heather di tamanKura-kura keindahan luar biasa akan berada di tukang kebun yang tidak menyesali masa untuk memendekkan pucuk lama. Kemudian akan ada lebih banyak cabang berbunga muda di belukar. Setelah melihat gambar bunga heather di mekar, amatir akan cuba mendapatkan bahan penanaman dengan segala cara.

Ia tidak sukar untuk menyebarkan tumbuhan, semua bahagian tumbuhan sesuai untuk ini, dan anda boleh berkembang sebagai budaya periuk. Bagi tukang kebun amatur, ia mungkin menarik untuk disebarkan oleh keratan apikal. Pada musim luruh memotong tunas tanpa bunga dan akarnya dalam bekas dengan gambut dan pasir. Pada musim sejuk tumbuhan akan bertambah kuat, dan ia boleh ditanam di tanah. Tetapi bekas yang berasingan dengan tumbuh-tumbuhan dan dalam landskap kelihatan baik. Sistem akar kecil dan kawasan makanan cukup.

Heather bush diliputi saljiTumbuhan muda yang sama adalah bahan yang sangat baik untuk pembiakan. Secara semulajadi, semak heather diperbaharui dengan biji dan perakaran ranting yang jatuh ke tanah. Oleh itu, semak-semak tumbuhan ini menjadi tidak dapat ditembusi dari sampah biasa yang berliku-liku. Agar bahawa dalam keadaan taman belukar kekal dipotong, pemangkasan tetap dan penjagaan diperlukan. Setelah mencipta katil heather, pada musim gugur ia tidak akan sedih di taman musim gugur. Hidup terus, mekar tidak berakhir lama. Dan jadi anda mahu meninggalkan gambar heather yang biasa di taman musim luruh untuk mengingati.

Manfaat dari heather

Heather dalam semua kemuliaannyaKisah tentang tumbuhan yang menakjubkan ini tidak lengkap, tanpa mengetahui kekuatan penyembuhannya. Penggunaan khas musim gugur heather honey diketahui para pecinta. Di samping itu, perubatan rakyat menggunakan tumbuh-tumbuhan bunga kering, daun dan tunas muda.

Ubat-ubatan sendiri jarang mendapat faedah. Sebelum menggunakan ubat tradisional, anda perlu berunding dengan doktor dan dapatkan preskripsi untuk ubat.

Buat infus dan potong bahan kering. Kontraindikasi untuk digunakan adalah sembelit dan mengurangkan keasidan. Ia menghilangkan proses keradangan yang berlaku di mana-mana organ manusia. Untuk merawat serbuk dan salap menggunakan kulit. Dengan heather, mereka membuat mandi dengan penyakit sendi. Malah rambut merespon dengan baik untuk menggosok bunga-bunga ini. Ternyata heather adalah penyembuh rumah.

Ciri penanaman dan penjagaan heather – video