Reka bentuk landskap moden dicirikan oleh penyelesaian asal dan berani. Mereka boleh dikaitkan dengan bunga bunga asli yang dibuat oleh tangan sendiri dari tayar yang kelihatan sangat menarik dan tidak mengambil banyak ruang. Keinginan untuk menghiasi laman web anda, membuat komposisi bunga yang menarik, ia agak semula jadi, dan pemasangan yang unik juga merupakan kebanggaan pencipta.

Flowerbeds tayar – bersahaja dan menarik

Untuk membuat bunga bunga dari tayar, ia tidak perlu menjadi profesional kelas atas. Pertama ditentukan dengan lokasi komposisi masa depan dan melukis reka bentuk. Di tapak kecil, sesuai untuk menguruskan bentuk tunggal dalam bentuk katak yang cantik, angsa angan, kisah dongeng, atau burung nuri yang terang, seperti gambar-gambar bunga di bawah.

katak roda

angsa keluar dari tayar

katil

burung nuri tayar

Untuk rumput yang luas, pemasangan yang lebih besar juga diperlukan. Sebagai contoh, katil bunga bertingkat dari tayar kereta atau struktur volumet menegak, seperti dalam gambar berikut.

katil bunga menegak

taman bunga

Flowerbed boleh terdiri daripada pelbagai bentuk:

 • Rendah dan tinggi.
 • Pusingan dan bujur.
 • Banyak peringkat.
 • Dalam bentuk tokoh haiwan, objek dan bunga.

Selepas menentukan lokasi dan bentuk, bahan dan alat disediakan. Untuk bekerja selain daripada tayar, pisau tajam dan cat boleh berguna:

 • Batu-batu dari pelbagai saiz.
 • Logam logam.
 • Marmar teknik.
 • Kekal bahan binaan.
 • Batu hiasan untuk akuarium, dsb.

Apabila semuanya siap, anda boleh mula bekerja.

Kami membuat katil bunga dari tayar

Bentuk paling mudah ialah bunga. Lebih tinggi tayar, semakin besar ia akan berubah. Sebelum anda membuat katil bunga, anda perlu memilih tayar. Adalah lebih baik untuk mengambil produk yang diimport dengan getah yang lebih lembut dan lembut “musim sejuk”. Lebih mudah untuk bekerjasama. Tayar pertama dibersihkan, dibasuh dan dikeringkan. Kemudian garisan kelopak masa depan digunakan dalam warna kontras, bahagian atas dipotong dan dibawa keluar, seperti dalam gambar katil bunga diletakkan di bawah.

model katil bunga

Untuk reka bentuk lebih lanjut gunakan cat enamel, minyak atau nitro. Pada permukaan getah yang bersih dan kering, ia diagihkan secara sama rata dan tahan lama. Untuk cat katil bunga tayar, anda juga boleh menggunakan cat kereta atau boleh aerosol. Warna lebih baik untuk memilih warna cahaya, supaya akar tumbuh-tumbuhan masa depan tidak terlalu panas. Sangat elegan kelihatan dari pembinaan tayar putih tulen.

Related  Gambar spesies dan jenis spiraea yang popular untuk reka bentuk landskap

cacti dalam roda

Atau katil bunga berbilang tingkat tayar, dihiasi dengan batu-batu ringan dengan pelbagai saiz.

katil bunga bertingkat

Ia kelihatan kombinasi yang menarik dari pelbagai warna.

katil bunga yang besar

Atau, sebaliknya, komposisi monophonik.

Katil bunga warna tunggal dari roda

Apabila lukisan tayar, anda perlu merebut sedikit dan bahagian atas permukaan dari bahagian dalam untuk memberikan penampilan lebih estetik.

Sebelum lukisan, anda perlu berfikir dengan teliti tentang apa yang akan berlaku pada masa depan bunga tayar dengan tumbuh-tumbuhan berbunga. Sekiranya bunga sepatutnya menjadi terang dan kontras, tayar mestilah bersaiz sederhana. Dan sebaliknya, dengan bentuk katil bunga rumit, bunga ditanam kecil, rendah.

Ia akan menarik untuk melihat periuk, apabila warna tumbuhan bergema dengan warna kapasiti. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menempel di atas katil bunga dalam bentuk batu akuarium kaca bunga dari bentuk bujur – mereka akan mewujudkan ilusi embun.

Katil bunga bertingkat

Pemasangan ini memerlukan beberapa tayar daripada diameter yang berbeza atau sama. Daripada jumlah ini, potong tengah, untuk membuat cincin dan kumpulkan pembinaan:

 • Pertama memasang tayar terbesar.
 • Bahagian bawahnya dipenuhi dengan pasir dan kerikil. Di atas mengisi tanah subur.
 • Di tengah pusat tayar saiz yang lebih kecil dengan pengisian yang sama.
 • Bilangan tingkatan bergantung pada saiz unsur-unsur.
 • Bunga atau tumbuhan berguna (strawberi) ditanam dalam jurang yang terbentuk di antara cincin.

Flowerbed – angsa keluar dari tayar

Tayar biasa, dicat putih, boleh menjadi karya sebenar. Untuk angka angsa, bahagian dalamnya tidak dipotong supaya beratnya dapat memegang bentuknya.

seekor angsa dari tayar

Dari tepi retakan bunga 30-40 mm dan membuat dua sayatan bulat selari dengan lilitan dari sisi bertentangan hingga dua pertiga daripada keseluruhan permukaan. Dari bahagian tengah sempit, anda akan mendapat leher, dan dari sisi yang luas – sayap. Bahagian tengah dipotong dari satu sisi dan kepala dibentuk pada akhirnya. Kemudian tayar dipintal dan sayap muncul. Mereka diubah suai dengan pelbagai panjang incisions, meniru bulu. Sayap boleh dibengkokkan seperti yang anda suka – sudut kecenderungan boleh menjadi apa-apa. Ia tetap hanya untuk cat burung itu putih, biarkan ia kering dan anda boleh menanam bunga, sebagai contoh, melupakan saya.katil cawan

Related  Flowerbeds dari perennials – pilihan orang yang malas atau kesempatan untuk mencipta karya

katil bunga hiasan

Video bagaimana untuk memotong tayar dengan betul untuk katil bunga