Anggur Girlish dalam reka bentuk tapakDacha, rumah negara, harta luar bandar – di mana-mana tidak ada bangunan yang menyenangkan. Untuk menghiasi gudang lama, menghiasi beranda dan fasad dengan kehijauan akan membantu liana hiasan yang semakin berkembang dari pokok girlish. Penanaman dan penjagaan tumbuhan adalah mudah, dan kesan hiasan adalah luar biasa.

Kenali dengan anggur girlish

Anggur gadis di dinding rumahLiana hiasan dari keluarga anggur boleh mencipta sebarang komposisi. Anggurnya meregangkan hingga 20 meter, dan peningkatan tahunan sebanyak 2-3 meter. Cubrils tenat yang menggerutu mendapati sebarang keadaan tidak seimbang dan menarik penembusan dekat dengan sokongan. Di atas batu menegak, permukaan kayu, liana naik secara bebas, seperti yang dilihat dalam foto. Anggur Girlish tumbuh selama bertahun-tahun dan menutup dinding dengan permaidani daun yang sangat cantik dengan lima bilah, yang menonjol pada petioles panjang.

Cerah hijau, daun tidak berpenyakit membuat permaidani pada mana-mana kapal terbang. Pada musim gugur landskap ini menjadi ungu dan kekal sehingga musim gugur lewat tidak terbang di atas dedaunan. Di cawangannya kelihatan beri biru kecil, mengingatkan anggur, tetapi mereka tidak boleh dimakan. Mereka boleh tinggal di musim sejuk sebagai merawat burung.

Pandangan musim gugur dara girlishTempat kelahiran kilang yang menakjubkan ini adalah Amerika Utara, Asia Timur. Digunakan untuk menghias keluli pada tahun 1622. Dalam budaya, terdapat lima buah anggur dan bentuk ivynya. Gunakan girlish anggur dalam reka bentuk landskap boleh disyorkan atas pelbagai sebab:

 • budaya adalah musim sejuk-tahan, tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk;
 • kilang itu tidak sakit dan tidak menjadi makanan untuk perosak;
 • buah-buahan tidak mengalir ke tanah dan lokasi;
 • hiasan dan berkembang pesat;
 • mudah dikalikan.

Siapa yang boleh meninggalkan gambar anggur girlish yang acuh tak acuh dalam reka bentuk landskap, gambar itu dibuat 4 tahun selepas menanam keratan.

Crooked Maiden's Grapes HouseGunakan tumbuhan untuk membuat lindung nilai di grid rabitsa. Dengan bantuan anggur yang cepat berkembang meliputi gazebo. Paling penting ialah perhiasan tetap tumbuhan. Ia tidak perlu dirawat dengan perosak, dan dengan itu melanggar ekologi. Cawangan-cawangannya dengan selamat melayan apa-apa fros, dan pada musim bunga komposisi dihidupkan semula dan dikehendaki sayuran segar muda. Penjagaan tumbuhan adalah pemangkasan tetap, selepas itu daun menjadi lebih besar, permaidani lebih padat. Watak-watak dongeng tinggal di taman, jika tangan yang mahir artis itu dapat membuat bingkai untuk tumbuhan. Gambar anggur anggur dalam reka bentuk landskap dalam gambar ini tidak mungkin meninggalkan tukang kebun yang tidak ambil peduli.Komposisi taman dengan anggur girlish

Anggur gadis tidak memerlukan sokongan khas. Apa yang dia perlukan adalah kekasaran dinding dan keupayaan untuk mewujudkan halangan. Liana berpaut kepada akar yang bawahan, ia adalah rooting.

Pengeluaran semula anggur pertamanya

Membongkar belukar mudaPilihan tapak pendaratan adalah mudah. Liana akan berkembang ke mana-mana tahap teduhan. Tetapi jika anggur girlish tumbuh di sebelah utara, maka tidak akan ada daun ungu gugur. Pada musim luruh daun akan tetap hijau sehingga jatuh. Buah anggur tumbuh lebih baik di tempat yang dinyalakan. Menanam tumbuhan itu, anda harus tahu, akar-akar tambahan dilekatkan ke permukaan dengan tegas supaya cawangan itu tidak dapat dihancurkan tanpa menyebabkan kecederaan.

Related  Pokok akasia Evergreen adalah perak (mimosa)

Anggur lima daun daun berbilang dengan mudah. Beberapa kaedah digunakan, masing-masing mempunyai keganjilan tersendiri:

 • lapisan;
 • keratan;
 • benih.

Dari pengalaman pembiakan semula, yang paling cepat dengan kelangsungan hidup yang baik pada musim panas boleh disebarkan oleh cambuk, yang dipinjam dari negara tetangga. Dilipat dengan alur dangkal di tanah, cambuk dengan mahkota yang dibangkitkan semestinya akan diambil. Terdapat cara lain untuk meletakkan keluar untuk membentuk gelombang, sementara satu buah pinggang harus berada di dalam tanah, satu di permukaan. Ternyata berakar di beberapa tempat dengan lapisan. Walau bagaimanapun, mendapatkan anak benih yang hidup terus dari semak akan berlaku lebih cepat. Untuk melakukan ini, letakkan umpan berusia dua tahun di tanah, menguatkannya di sana, dan sebelum perakaran ia akan memakan kilang ibu.

Semasa rooting pokok hijau, bumi mesti lembab. Tidak diperlukan untuk melindungi tanah daripada pengeringan dengan geotekstil, supaya pertukaran udara di permukaan lubang tidak terganggu.

Pengeluaran semula anggur girlish dengan keratan boleh sekali gus, bahan potong baru dalam ketebalan pensil. Pada masa yang sama pada daun petiole harus 5 buah ginjal, tiga daripadanya mendalam. Sentiasa lembap bumi dan meliputi bahagian atas dari sinaran matahari akan memastikan survival tumbuhan 100%. Menanam anggur dari keratan boleh dilakukan pada bila-bila masa semasa musim panas. Jika tidak ada kemungkinan untuk mendapatkan bahan penanaman, ia boleh dibeli.

Pengeluaran semula oleh keratanTumbuhan yang terapung cepat terbiasa dan bergerak ke dalam pertumbuhan. Walau bagaimanapun, untuk menubuhkan loji yang lemah pada mulanya, keadaan yang baik mesti diwujudkan:

 • seminggu sebelum menanam tanah untuk menggali dan mengeluarkan rumpai;
 • menggali lubang 50 cm dalam, membuat longkang, atas kusyen pasir;
 • lapisan atas tanah yang subur harus dari tanah taman, kompos dengan penambahan pasir.

Pemangkasan asas dengan pembentukannya dilakukan setelah aliran sap berhenti pada musim gugur atau awal musim bunga di belukar tidur. Pemangkasan dilakukan di buah pinggang, meninggalkan tunggul tidak lebih dari 0.5 cm, sehingga knot tidak melanggar dekoratif.

Pengeluaran semula anggur dengan biji hampir tidak digunakan. Benih mesti menjalani stratifikasi selama satu setengah bulan pada suhu 5 0. Anak benih akan muncul dalam sebulan. Benih mengekalkan kapasiti percambahan mereka untuk hanya satu tahun. Penanaman musim luruh juga mungkin. Tetapi dalam kes ini, benih akan bertumbuh dalam setahun.

Momen yang perlu dipertimbangkan semasa membiakkan anggur girlish

Menghias dinding rumah dengan anggur girlishAnda tidak boleh meletakkan anggur di mana anda ingin menutup struktur usang. Sebuah kilang yang berkembang pesat membebani struktur, dan ia boleh jatuh. Sekiranya dinding itu dilekatkan, maka tumbuhan itu boleh merebut sekeping dan jatuh dengannya. Oleh itu, dinding mestilah monolitik, bata, konkrit atau kayu. Nah, apabila bingkai sokongan. Kelebihan mesh bersih, kelengkapan.

Related  Kami memilih clematis secara eksklusif untuk wilayah Moscow

Sekiranya kilang itu dirancang untuk di bumbung, maka ia tidak boleh dijadikan jubin atau batu tulis – liana akan memecah atau menurunkan kepingan. Sprigs akan mengetuk semua penyelewengan yang akan bertemu dalam perjalanan, antena adalah cerobong atau dapur. Oleh itu, pembentukan mahkota akan memberi objek penampilan kemas dan menghalang tumbuhan daripada memasuki bahagian terlarang struktur.

Mencipta kecantikan dengan penyertaan pelbagai tumbuhan hiasan, tukang kebun menerima bukan sahaja kebanggaan dalam kebunnya sendiri dan rasa seni. Anggur maiden mempunyai harta membunuh beberapa kulat dan bakteria. Mikroklimat di dalam rumah, yang dipenuhi dengan lianas, akan menjadi lebih menyenangkan, kerana ada peraturan pemanasan ruangan di musim panas. Liana menjadi penghalang kepada cahaya matahari dan petang panas di rumah sejuk.

Kenyataan bahawa topeng rumah di bawah penutup kehijauan tidak berventilasi, tidak disahkan. Daun melindungi dinding dari hujan serong. Tetapi jangan lupa tentang akar penyedut, yang mengambil kelembapan. Oleh itu, penggunaan anggur pertamanya untuk menghias harta pusaka di set dengan tumbuhan lain akan mewujudkan rupa yang unik.

Penggabungan asal dua semakMenarik adalah keupayaan liana untuk bertolak ansur dengan keadaan musim sejuk tanpa tempat perlindungan tambahan. Dalam kawasan yang sangat sejuk, pakar menasihatkan bahawa untuk beberapa tahun pertama tanaman muda harus sedikit terlindung, ditutup dengan filem pelindung.

Anggur gadis yang berguna dan cantik – video