juniper kapur glou dalam reka bentuk landskapPelbagai jenis juniper mendatar digunakan secara aktif dalam reka bentuk landskap. Juniper Lime Glow – tidak terkecuali. Rumput kerdil dengan jarum hiasan dan sifat yang bersifat capricious sangat baik untuk menghias bukit-bukau alpine, sekatan rendah.

Loji musim sejuk yang tahan lama akan membantu untuk mengukuhkan cerun dan memberikan tapak ini kelihatan unik.

Penerangan mengenai juniper Lime Glow

warna jarum juniper glou kapurThe Juniperus horizontalis Lime Glow berasal dari Amerika. Mengambil spesimen liar mendatar dari jintan mendatar, pada tahun 1984 penternak menerima spesies yang rendah, menjalar dengan mahkota padat dan jarum lemon-kuning. Terima kasih kepadanya, juniper Lime Glou dan menerima namanya varietal.

Ditanam di tapak, pokok renek hias tumbuh secara perlahan, hanya mencapai 10-15 tahun, mencapai ketinggian 40 cm dan diameter 1.5-2 meter. Cawangan-tumbuhan rangka tumbuhan ini menyimpang dari sen selari ke tanah, sama rata dengan jarum bersisik yang bersisik, dan ujungnya meleleh untuk membentuk mahkota berbentuk sabit yang berbentuk sabit. Dengan usia, bahagian atas tanah semak belukar mengambil bentuk corong yang luas, tetapi pada masa yang sama ia mengekalkan kecerahan dan daya tarikan.

Jika anak benih muda jarum berwarna dalam nada hijau, maka selama bertahun-tahun anda dapat melihat bahawa pada musim panas cawangan memperoleh warna kuning yang cerah. Musim sejuk sekali lagi mengubah muka tumbuhan. Jarum gipsum jahitan mendatar jingga menjadi oren-gangsa.

Buah-buahan juniper yang mencapai kematangan selama dua tahun, seperti spesimen liar, berwarna bola dan biru-hitam. Permukaan kerucut pinus ditutup dengan mekar kebiruan yang tebal.

Berbagai hiasan Lime Glow menjadikan pelbagai jenis yang paling popular. Peningkatan tahunan kecil dan tidak menonjolkan jintan juniper menambah daya tarikan.

Syarat-syarat untuk menanam Juniper Lime Glow

penanaman juniper lime glouKilang itu tidak bersahaja, tetapi jika anda membuat keadaan yang dekat dengan semulajadi untuk jintun, semak akan bertindak balas dengan pertumbuhan yang baik dan warna terang mahkota.

Related  Rahsia dan cadangan untuk pembinaan slaid alpine di taman anda

Menurut keterangan, juniper Lime Glow adalah budaya abadi tahan lama, lebih suka tanah mudah, kawasan cerah atau penumbra telus.

Jika belukar berada di bawah naungan, penampilannya mungkin berubah. Warna kuning yang cantik dari jarum berubah menjadi warna hijau biasa.

Secara semula jadi, jongkong mendatar telah menjadi usang di pantai timur Amerika Syarikat dan Kanada, di tanah ringan pasir, yang tipikal untuk tepi tasik dan sungai. Kilang itu tidak memerlukan nutrien tanah khas, tetapi jika jintan ditanam dalam substrat yang padat dengan akses yang lemah ke udara dan udara, pertumbuhannya melambatkan, anak benih kelihatan tertindas. Kedekatan air bawah tanah, serta genangan cair atau air hujan, membawa kepada hasil yang sama, dan kadang kala kepada tumbuhan yang mati.

juniperOleh kerana mahkota yang rendah dan jarum yang tebal, Juniper Lime Glow, dalam gambar, bertolak ansur dengan baik:

  • angin kencang;
  • sabuk pertengahan musim sejuk;
  • tempoh kering;
  • matahari musim bunga yang cerah, yang terdapat pada pelbagai jenis daun renek yang membakar coklat hodoh.

Sekiranya salji kecil pada musim sejuk, pokok renek, terutamanya yang muda, mesti ditutup dengan lapisan gambut yang tebal, serutan kayu atau bahan penutup lain. Pada musim panas, tumbuhan itu bertindak balas dengan baik untuk pengairan dengan air hangat dan penyiraman.

Jarum juniper kapur glou pada musim sejukJuniper Lime Glou sangat baik di sebelah tumbuh-tumbuhan hiasan lain, sama ada spesies perlindungan tanah berumput, lebih besar daripada semak bijirin dan konifer jenis lain.

Menanam Juniper mendatar Lime Glow dan menjaga belukar

juniper kapur glou di nurseriTidak cukup untuk memilih tapak yang sesuai untuk semak belukar. Menanam Juniper mendatar Lime Glow dan merawatnya adalah saat-saat penting di jalan menuju kejayaan.

Related  Ciri-ciri penanaman dan penjagaan ruang terbuka di udara terbuka

Penanaman semak dilakukan di lubang atau parit dengan kedalaman sekurang-kurangnya 60 cm. Dimensi bergantung kepada saiz sistem akar dan umur anak benih. Jika jintan itu menjadi sebahagian daripada jalan hidup atau permaidani hijau, antara semak meninggalkan jurang 50 cm hingga satu meter. Jarak antara tumbuh-tumbuhan yang berasingan tumbuh sekurang-kurangnya satu setengah meter. Bahagian bawah lubang pendaratan ditutup dengan lapisan saliran 20 cm. Ia akan melindungi akar dari pereputan dan tinggal di dalam air.

Tanah untuk mengisi, jika perlu, adalah deoxidized, dan untuk konsisten longgar diperkaya:

  • 2 bahagian gambut;
  • 1 bahagian tanah sod;
  • 1 bahagian pasir dibasuh.

Agar jemur itu berkembang dengan baik, kolar akar mesti ditinggalkan di aras tanah atau sedikit lebih tinggi semasa mengisi lubang.

Segera setelah menanam, anak benih disiram, kemudian disiram, serta disiram pada hari-hari panas, harus tetap. Permaidani atas Lemon Glow juniper menduduki kedudukan yang menonjol dalam reka bentuk taman juniper, seperti dalam foto, sekali setahun, pada musim bunga, apabila tumbuh-tumbuhan membangkitkan dan memulakan pertumbuhan aktif.

Berkenalan dengan juniper Lime Glow – video