Blooms Hibiscus HerbaceousHibiscus grassy untuk latitud sederhana lebih sesuai daripada jenis pokok dan semak. Ia adalah tahan lama fros, terry hiasan dan bunga mudah banyak saiz besar. Bunga ini dipanggil hibrid, kerana ia diperoleh hasil daripada pembiakan, nenek moyang adalah jenis Amerika Utara.

Foto Hibiscus berumput

Bunga raya herba di laman web iniKualiti terbaik untuk kawasan dengan musim sejuk yang sejuk adalah kematian semula jadi tahunan bahagian tanah tumbuhan pada musim luruh. Nutrien dari bahagian tanah pergi ke akar, yang terletak jauh di dalam tanah dan menebal pucuk menyerupai ubi. Ini membolehkan anda menyimpan tumbuhan dari pembekuan, bersembunyi untuk rizom musim sejuk. Hibiscus berumput dengan tahan 30 darjah fros.

Rumpai herba dalam reka bentuk landskapSepanjang musim panas, tumbuhan ini menghasilkan belukar sehingga 3 meter tinggi dengan berbunga yang banyak dan pelbagai. Diameternya, satu bunga boleh mencapai sehingga 40 cm. Jika semasa musim sejuk atau musim bunga akar cedera, tumbuhan akan mati. Dalam hal lain, keperluan untuk penjagaan dan penanaman herba bunga raya tidak berbeza dari bentuk taman lain.

Agrotechnics hibiscus hybrid

Bibit HibiscusTempat di bawah penanaman bunga memilih cahaya dan dilindungi dari angin sejuk. Ia perlu diambil kira, setiap belukar terdiri daripada beberapa batang tegak, di mana cawangan tambahan dibuat dengan pemangkasan. Oleh itu, pada mulanya semak ditanam pada jarak satu meter dari satu sama lain. Ia adalah lindung nilai yang indah dan latar belakang untuk bunga-bunga lain. Bush adalah saka, dengan penggantian lapisan atas bumi di satu tempat boleh tumbuh selama bertahun-tahun. Tumbuhan ini menyukai loam yang disalirkan dengan baik. Ia tidak bertolak ansur dengan kedudukan dekat tanah air dan tanah berkapur.

Ditanam di kilang tanah rendah pasti akan basah pada musim bunga. Sekiranya tapak tidak meninggalkan mana-mana varian, tapak pendaratan perlu dibangkitkan dan substrat saliran diletakkan di bawah.

Tumbuhan bunga raya dewasaSuka herba Hibiscus:

  • mandi pada daun, tetapi hanya pada waktu pagi dan malam, apabila matahari lemah;
  • menyiram secara sederhana, tanpa mengeringkan tanah;
  • membaja sekali setiap dua minggu dengan baja penuh, dengan mempertimbangkan biologi dalam setiap tempoh;
  • melonggarkan adalah kerap, tetapi dangkal.

Sekiranya semua syarat dipenuhi, bunga akan mengagumi saiz bunga tropika yang tidak pernah berlaku sebelum ini.

Menyediakan tumbuhan untuk musim sejuk

Pada separuh kedua musim panas, baja potash mengubah komposisi jus dan mula menyediakan tumbuhan untuk musim sejuk. Pada masa ini, baja nitrogen perlu dikecualikan.

Pemangkasan bunga raya herba untuk musim sejukDengan frosts musim luruh pertama, bunga kembang raya terhenti, dan ia mula bersedia untuk musim sejuk. Anda tidak boleh memotong bahagian bawah tanah, ia mesti kering dan memberi bekalan kepada akar. Pada masa ini, tumbuh-tumbuhan dicakar, pasir ditambah ke tanah. Selepas batang kering, mereka akan terputus. Apabila frosts stabil ditubuhkan, penebat sayur longgar dituangkan di atas akar. Ia boleh menjadi habuk papan, jerami, daun. Tempat perlindungan harus longgar, biarkan di udara. Di atas sampah itu dilapisi bahan bukan tenun dan bingkai dibuat di atas tiang, sehingga dalam fros sangat mereka melemparkan air mata pada fros.

Kebangkitan musim bunga bunga raya di tamanPada musim bunga, lapisan berlebihan dikeluarkan secara beransur-ansur, rumpai gundukan dan filem telus diletakkan di atas penanaman. Ditutup dari fros malam, tumbuhan itu akan dengan cepat membuang pucuk, dan di sana haba stabil akan datang. Apabila terdapat pucuk muda, mereka perlu dipetik, supaya cawangan batang.

Bagaimana untuk menyebarkan bunga raya hibrid

Daun dan batang berakarMenyebarkan bunga raya dengan mudah. Semua keratan mudah berakar. Untuk penggunaan semula:

  • benih;
  • keratan musim luruh;
  • pucuk muda musim bunga.

Setelah melihat gambar herba semulajadi, menanam dan menjaga orang yang kacak akan kelihatan tidak membebani tukang kebun. Ia mungkin dari musim luruh, selepas warna berhenti dan sehingga cawangan mati, minta keratan dari pemilik bertuah itu. Ini adalah bahagian atas batang muda. Mereka perlu dimasukkan ke dalam air, tunggu sehingga lobak akar yang padat muncul, kemudian tanamkannya pada musim sejuk dalam cawan kecil dan biarkan mereka membesar di dalam bilik. Ditanam pada musim bunga, semak akan berkembang pada bulan Ogos di tempat tetap mereka.

Herba tumbuhan bunga raya yang tumbuh dari benih membolehkan mendapatkan bunga baru. Tetapi benih bercambah selepas stratifikasi. Jika anda menanamnya di dalam taman, dan kemudian tumbuh, tumbuh-tumbuhan akan berkembang 3-4 tahun kemudian.

Benih benih bunga rayaPada musim sejuk, letakkan di sekolah, dengan pemanasan bumi yang lebih rendah, dan kemudian tanaman di dalam cawan yang berasingan. Apabila panas datang, tumbuh-tumbuhan ditanam di tempat yang disediakan. Pembungaan tumbuhan tersebut akan datang pada tahun kedua. Pendaraban benih sering digunakan untuk mendapatkan varieti baru oleh penternak.

Menanam benih di tamanPembiakan musim bunga bunga raya yang berumput dan mengurusnya dari keratan tidak begitu sukar. Tumbuh ranting untuk direndam dalam rumah hijau dengan pasir lembap. Tumbuhan muda dibiarkan di musim sejuk di bawah penutup. Seterusnya musim bunga, hibiscus hibrid ditanam di tempat yang tetap.

Berkembang di tempat yang tetap, belukar tumbuh dengan pesat dan memerlukan pembahagian. Pada musim bunga, apabila bumi mencair, akar digali dengan lembut dan dibahagi pada separuh. Setiap bahagian ditaburkan dengan arang yang ditumbuk. Bunga belukar yang ditanam, dibahagikan dengan teliti dengan sedikit kelewatan.

Video mengenai tumbuh-tumbuhan bunga raya dari biji benih

https://www.youtube.com/watch?v=UDVsE4cjZ9Q