Hibiscus Syria di halaman belakangTanaman tropika yang ditanam memukau dengan kecantikan mereka. Hibiscus Syria terutamanya sering digunakan dalam berkebun jalanan. Ia mempunyai rintangan beku yang agak tinggi. Di lintang selatan negara ini, bunga raya seperti pohon hibernates walaupun tanpa tempat perlindungan tambahan. Ke utara kemajuan tumbuhan, mempertaruhkan beku pada musim sejuk. Tetapi sudah di Kaliningrad dan di pinggir bandar, bunga raya Syria digunakan dalam berkebun.

Ciri-ciri penanaman bunga raya Syria di tengah-tengah

Biologi tumbuhan sedemikian rupa sehingga bentuk bunga ganda diperolehi hasil kerja pemilihan. Oleh itu, perbungaian sederhana adalah tanda rintangan yang lebih besar kepada musim sejuk yang sejuk. Hibiscus dapat bertahan dalam suhu jangka pendek hingga -20 tanpa tempat tinggal. Keadaan sedemikian hanya boleh dijamin di wilayah selatan. Oleh itu, padang rumput musim sejuk Syria di pinggir bandar di udara terbuka harus berada di bawah struktur pelindung.

Berkembang bunga raya di tengah-tengah RusiaSelepas musim sejuk, pucuk pertama akan muncul apabila suhu udara purata dalam sehari ditetapkan dalam 12-15 darjah. Di pinggir bandar – ini adalah akhir bulan Mei. Selepas tumbuhan itu tumbuh dan memacu batangnya, ia mengambil masa 3 bulan untuk berkembang, biologi itu. Kecantikan akan muncul pada bulan Ogos, dan akan menyenangkan hari-hari September sebelum frosts. Seterusnya, menguning dan menyiapkan tanaman untuk musim sejuk baru akan mengikutinya.

Hibiscus mekar pada akhir bulan OgosSemua ini menunjukkan cara lain untuk berkebun dengan bunga tropika. Sekiranya lebih daripada sekumpulan tumbuhan pada musim bunga untuk membina rumah hijau yang diperbuat daripada filem polietilena, bumi akan menjadi panas lebih cepat, dan tumbuh-tumbuhan akan bermula lebih awal. Oleh itu, adalah mustahil untuk alam semula jadi untuk memenangi semula dua minggu dan mendapatkan bunga raya Syria, seperti dalam foto.

Lebih sering di zon tengah dan kawasan utara, tumbuh-tumbuhan tropika ditanam dalam bekas. Di wilayah mereka ditempatkan di tempat tunggal atau kumpulan.

Bekas boleh digali di tanah atau dipasang di permukaan. Selepas pembentukan tunas, bekas tidak boleh dipindahkan atau diputar.

Related  Seperti Kalanchoe Blossfeld yang pelbagai dan cantik

Penyimpanan musim sejuk bunga raya Syria dijalankan pada suhu rendah 5-15 darjah. Dengan mewujudkan keadaan untuk pembangunan, tanaman dan memberi makan tumbuhan, ia boleh disimpan dalam tab sehingga 20 tahun. Dalam keadaan seperti itu, mungkin untuk menanam jenis bunga terry yang paling indah di Siberia.

Pelbagai gambar Hibiscus Syria

Hibiscus Syrian ArdensKeindahan bunga yang tidak dapat dijelaskan adalah lebih baik untuk dilihat. Tumbuhan di zon tengah berkembang sehingga satu setengah meter. Pemangkasan boleh digunakan untuk menyesuaikan bentuk yang diingini.

Hibiscus Syrian Ardens (ungu). Belukar itu padat, sentiasa terry, dengan bunga-bunga dari merah jambu hingga bunga ungu gelap. Ia tumbuh dengan baik di Ukraine dengan perlindungan yang minimum.

Hibiscus Syrian Rosenthus Plentus – pokok renek. Daunnya bergerigi digoyang besar. Pada musim sejuk, perlindungan diperlukan. Ia juga ditanam sebagai kilang dalaman.

Hibiscus Syrian Blue Chiffon adalah kesinambungan siri “chiffon”. Kelas ini membezakan warna biru tulen, yang menjadi biru tanpa campuran ungu. Terdapat beberapa bunga sedemikian rupa. Blue Chiffon adalah sesuatu yang baru pada musim ini.

Pelbagai warna dan warna bunga raya menjadikannya ornamen yang dikehendaki dari mana-mana taman.

Hibiscus Syria – penanaman dan penjagaan

Berbunga bunga kembang raya di tamanUntuk menanam bunga raya di udara terbuka di tengah band, adalah perlu untuk mewujudkan keadaan yang menggalakkan untuk pembangunan loji itu. Mereka memerlukan:

  • cahaya, berkhasiat, tanah kering;
  • air biasa dengan air hangat yang lembut seperti yang diperlukan;
  • pemupuk seimbang dengan mineral dan baja organik;
  • Tempatnya cerah, tetapi dilindungi dari angin dan sinaran langsung.

Dan pokok yang indah memerlukan cinta. Lebih banyak dia dikunjungi dan bercakap dengan, semakin dia menjadi lebih cantik. Tetapi untuk mendekati ia perlu dengan busur untuk melonggarkan tanah. Di waktu pagi atau petang, dalam kesejukan, taburkan daun dengan pancuran hangat. Pada masa yang sama untuk melihat jika aphid datang. Dia akan meninggalkan penumbuk gatal di tempat daun yang cantik dalam tiga hari.

Related  Pilih untuk kebun anggur honeysuckle honeysuckle anda

Benih bunga rayaSelepas memotong ranting lama, mereka boleh dimasukkan ke dalam baldi air dan mendapatkan bahan penanaman yang indah dalam sebulan. Anda boleh menanam tumbuhan yang telah ditanam di dalam periuk di dalam bilik yang hangat. Dan anda boleh membuat pembibitan di tempat terbuka. Hanya di musim luruh tanaman musim luruh akan memerlukan pemanasan berhati-hati terutamanya. Dari mana keratan tumbuh, bermulanya bunga bergantung. Selepas musim sejuk, mereka akan berkembang tahun depan. Selepas anjing itu – 3 tahun akan membesar.

Kaedah yang menarik ialah penanaman bunga raya Syria dari biji benih. Pembiakan semacam itu boleh membuat senang menerima bunga baru, berbeza dari duduk di sebelah dan berpartisipasi dalam pendebungaan. Benih Makhrovost tidak ditularkan, hanya warna. Oleh itu, kaedah ini lebih kerap digunakan oleh penternak. Terutama sejak anak benih muda pada masa berbunga memasuki selepas 4-5 tahun.

Untuk pembiakan benih, benih berstrata direndam dalam perangsang dan bercambah sebelum pecking di tempat yang hangat.

Dalam substrat yang disediakan di gelas yang berasingan menanam pada biji bunga matahari. Anda boleh menyemai dalam mangkuk, tetapi kemudian anda perlu menyelam selepas penampilan daun kedua. Kanak-kanak perlu membesar di tempat yang hangat dan terang.

Pucuk mesraDengan munculnya daun keenam dari anak benih mula membentuk belukar, mencubit puncak. Apabila transshipment berkembang, hibiscuses muda dipindahkan ke hidangan baru, diberi makan dan dibiarkan untuk menghabiskan musim sejuk di dalam bilik sejuk. Pada tahun berikutnya, tumbuh-tumbuhan dari benih mengatur untuk tempat yang tetap.

Video tentang menanam dan merawat bunga raya Syria