juniper scaly MeyeriPelbagai jenis jintan yang telah ditanam telah lama digunakan secara meluas untuk berkebun. Juniper Meyeri tidak terkecuali. pereka landskap dan pencinta bonsai menarik bentuk asal mahkota, terutamanya dalam tempoh pertumbuhan aktif pucuk, jarum perak dan mudah alih ringan trim.

Penerangan Juniper Meyeri

menakjubkan juniper MeyeriTanah air dari jagung juniper adalah kawasan pergunungan China dan bahagian lain di timur Asia. Di bawah keadaan semula jadi, tumbuh-tumbuhan berpuas hati dengan tumbuh-tumbuhan kecil. Untuk pertumbuhan, pokok renek tidak memerlukan tanah berkhasiat dan banyak tanah. Untuk menyesuaikan diri dengan angin yang kuat, mahkota juniper secara beransur-ansur memperoleh jongkong, merebak bentuk.

Juniper bersisik Meyer sepenuhnya mengekalkan ciri-ciri spesimen liar dan untuk beberapa dekad sudah sepatutnya pereka landskap terkenal, pemilik kotej musim panas dan bonsaists penanam atas dasar belukar amat dinamik dalam komposisi gaya timur.

Berbagai masa yang diuji, tidak bersahaja dibezakan oleh yang luas, menyerupai mangkuk lebar, mahkota. Bentuknya tidak simetris, yang hanya menambah sejenis pesona kepada variasi dan menentukan penggunaan pokok renek dalam reka bentuk landskap.

Ketinggian maksimum pokok renek tahan fros hijau adalah 5 meter, dan diameternya adalah 3 meter. Pada mulanya, pucuk-pucuk muda menunjuk ke atas, tetapi mereka tumbuh kembali, mereka meleleh. Mahkota juniper, seperti ribut ribut di pantai, bersedia untuk kemalangan, tetapi beku pada kehendak seseorang yang tidak diketahui.

Cawangan Juniper MeyeriMenurut keterangan juniper Meyeri, pucuk dewasa meliputi jarum perak. Pada pucuk pertumbuhan, jarum mempunyai nipis kebiruan yang sangat sengit. Dari awal musim bunga hingga awal musim gugur, sementara musim menuai berlangsung, belukar menambah ketinggian tidak lebih dari 12 cm, dan diameternya meningkat sebanyak 10 cm.

Juniper Meyeri dalam reka bentuk landskap

Juniper Meyeri dalam landskapBeberapa abad yang lalu tumbuh-tumbuhan malar hijau yang menghiasi taman-taman maharaja Cina dan orang-orang mulia Jepun. Hari ini, pelbagai jenis jintun tidak kehilangan kaitan. juniper Meyeri dalam rockariaSebaliknya, pokok renek dari pelbagai bahagian dunia tidak dapat digantikan:

  • apabila mencipta sekatan;
  • dalam hiasan bukit-bukit berbatu;
  • untuk menyokong kumpulan tumbuhan hiasan yang besar;
  • sebagai pusat komposisi dengan tumbuh-tumbuhan berbunga herba.Juniper Meyeri pada bunga

Related  Idea hebat untuk lindung nilai tanpa masalah yang tidak perlu – cotoneaster bersinar

Dalam reka bentuk landskap Juniper Meyeri digunakan dalam reka bentuk taman yang luas, kawasan taman dan dataran.Juniper Meyeri di kalangan konifer lain Oleh kerana bentuknya yang unik, ia berfungsi dengan baik sebagai bahagian solo di rumput hijau atau dikelilingi oleh tumbuhan penutup tanah. juniper Meyeri berhampiran kolamJarum permata semut tidak akan hilang di latar belakang dinding hijau tuja atau binatang.

bonsai juniperSeperti dalam gambar, juniper Meyerie dengan mudah mentolerir potongan rambut, jadi ia telah lama menjadi permintaan di kalangan pencinta bonsai.

Semenjak, semak-semak malar hijau menjadi subjek kepentingan untuk tuan-tuan seni topiari, dengan bantuan potongan rambut mencipta berdasarkan komposisi yang paling pelik.

Nilai yang tidak dapat dirasakan oleh juniper Meyeri juga adalah bahawa tumbuhan hiasan tertentu menimbulkan varieti yang terkenal seperti Blue Star dan Blue carpet. Pada masa yang berlainan, tukang kebun bekerja dengan tumbuh-tumbuhan di tapak semaian yang dapat melihat dan dapat memperbaiki mutasi jin semulajadi spontan.

Pada tahun 1950, sebuah cawangan yang menyerupai sebuah bintang ditemui di cawangan-cawangan belukar, susunan asal jarum. Hari ini, spesies dwarfish jahitan juniper yang dipanggil Blue star atau “Blue Star” adalah salah satu yang paling biasa di dunia.

juniper blue starPada awal 70-an berdasarkan juniper Meyeri diperoleh spesies menjalar dan mahkota padat yang luas. Pelbagai yang dipanggil Carpet Blue atau “Blue Carpet” juga sangat popular.

Menanam dan menjaga Juniper Meyeri

benih juniper Meyeri

Skuad juniper varieti Meyeri adalah tanaman malar hijau yang terang dengan rintangan rata-rata fros dan rintangan yang tinggi terhadap kemarau.

Di tempat teduh, jarum biru juniper kehilangan dekoratif, cabang-cabang yang telanjang, mahkota menjadi kurang padat dan menarik. Untuk memudahkan penyesuaian anak benih dan penjagaan juniper Meyeri selepas penanaman akan membantu yang terang, terlindung dari tempat angin yang kuat. Ia adalah penting bahawa kilang itu tidak terancam reput akar disebabkan oleh genangan air dan tumbuh-tumbuhan jiran yang pada jarak dari 70 cm satu meter untuk mahkota tumbuh tidak terkawal.

Related  Deskripsi jus juniper dan jenis yang paling popular.

juniper Meyeri di hadapan rumahDi bahagian tengah Rusia, jintun boleh membeku, jadi untuk musim sejuk ia sama ada ditutup dengan burlap, atau berlimpah dengan salji. Sebelum itu, mahkota dengan berhati-hati ditarik bersama supaya di bawah berat salji berlapis cawangan tidak dipatahkan.

juniper Meyeri dalam semua kemuliaannyaPada musim bunga, pokok renek tertakluk kepada pemangkasan kebersihan. Gunting rambut membentuk tahunan akan membantu menjadikan mahkota sebagai tebal mungkin, adalah sangat penting jika tujuan pertumbuhan juniper Meyeri adalah topiary asal. Penjagaan selanjutnya terdiri daripada penyiraman, melonggarkan tunggul dan mulsa dengan berhati-hati. Baja untuk tumbuhan konifer akan membantu mengekalkan pertumbuhan dan kecerahan jarum.

Video mengenai Juniper Meyeri