Blommande Camellia i trädgårdenBakom trädgårdskamellierna blev jämförelsen med roserna fixad, men bara blommande, när alla växter vilar, på vintern. Men likheten av kulturer är endast begränsad av prakt och form av blommor, vård och odling av kamelia i trädgården är påfallande annorlunda än för andra prydnadsbuskar.

Anledningen till kamelialernas unika karaktär är deras egen tillväxt i den naturliga växtens natur. I det fuktiga, nära subtropiska klimatet i sydöstra Asien har vackert blommande buskar och små kamelia träd använts i många århundraden för att försköna park och palats komplex.

Med en måttlig varm sommar och vinter med låga minus temperaturer, känns kulturen bra i det öppna. Men är det möjligt att odla och ta hand om trädgårdskamellien på gatan under ryska förhållanden?

Historien om att växa och ta hand om en kamelia i trädgården

Camellia är en gäst från soligt JapanI Europa uppträdde de första exemplar av kamelier under första hälften av 1700-talet. Under de senaste åren har trädgårdsmästare lärt sig att ta hand om kulturen, det har varit många sorter och hybrider:

  • som blev stabilare än vilda arter, till frost;
  • med en längre blomningstid;
  • med unik i form, storlek och olika färger av corolla.

De äldsta exemplar av kamelia, som en gång är tagna från Japan och Kina, kan fortfarande ses i växthuset i Storbritannien, i trädgården i det antika kungliga residenset i Dresden och i Spaniens parker.

Och till förfogande för moderna älskare av blommande buskar trädgårdkamelier, som på bilden, med blommor som liknar peonies, rosor av olika slag och till och med anemoner. Bland kamellierna finns träd och buskar.

Växter kan tolerera betydande förkylning, men överlever vid temperaturer under -20 ° C är det osannolikt att kamelior kommer att lyckas. Den mest hårda idag är sorterna: Donation, Juryens Gul, Debbie, Hagoromo. Blomningen av dessa sorter är försenad till våren, men på vintern behåller de ljust grönt bladverk.

Related  Het planten van kamperfoelie eetbaar in het land en de zorg voor planten

Villkor för vård och odling av trädgårdscamelia

Trädkamellien tolererar temperaturer långt under 15 grader CelsiusMen sådana frostbeständiga växter kan inte tåla förkylningen i den centrala delen av landet. Därför odlas höstkamelier i stora behållare, för vinter tas de in i ett coolt rum, på en terrass eller i ett växthus.

I krukorna känns inte kamelia dålig vid en temperatur av 10-15 ° C. Om plantan är försedd med bra men diffus belysning under 12-14 timmar om dagen, kommer det inte vara svårt att ta hand om kamelia när den odlas i trädgården. Buskarna i tiden kommer att få färg och kommer att tacka odlaren med ett överflöd av underbara blommor.

I regioner med milda vintrar täcker vintergröna buskar, och i den subtropiska zonen är trädgårdskamelierna, som i bilden, täckta från februari till mitten av våren med ett antal spektakulära blommor upp till 10 cm i diameter.

Den ljusa solen på bladen av Camellia bildade brännskadorBlommande kamellier i trädgården kan inte bara lida av frosten utan också från den ljusa vintersolen, som är aktiv på morgontimmarna.

Att blommans lövverk och kronblad inte blivit svarta och inte dör, tinas efter natten, växterna är bättre skuggade eller skyddade på natten utan väv. Samma åtgärd kommer att bidra till att bevara buskar, om kalla vindar är vanliga på platsen.

Eftersom trädgårdskamellier, på bilden, tolererar penumbra, kan de skyddas mot negativa miljöpåverkningar av kronor av trädträd. När man väljer grannar för dekorativ kultur, är det viktigt att bara överväga att kamelier som sur jord, vilket inte liknar alla trädgårdsmästare.

Dekoration av fasaden av huset med kameliaKamelier växer väl under skyddshuset, nära väggarna i hus och uthus. Med hjälp av stöd och trellises växer trädgårdarna framgångsrikt med en krullande kamelia i trädgården, som med hjälp av mödosam formning får en platt vertikal form.

Related  Het symbool van liefde en vriendelijkheid is een witte berk

Plantering och omhändertagande av trädgårdarna Camellia

Förutom kunskap om den rätta platsen för plantering Camellia trädgård och om hur du sköter sin trädgårdsmästare måste förstå kraven i anläggningen till marken, vattning och utfodring. Men livet kultur i öppet fält börjar med bush landning.

Ung Camellia BushPlanteringshålet för trädgårdskamelellen är dubbelt så bred och djupare än pläxtens jordklodda. Detta görs för att säkerställa att växten omedelbart kommer in i den näringsrika, tillräckligt sura jorden, som är nödvändig för en skön skönhet för tillväxt och blomning.

Marken för trädgårdscamelia, på bilden, består av lika delar av humus, barrträd, torv och sand. För att surgöra marken i substratet kan du lägga till krossad gran eller tallbark. Den valda blandningen ska vara lös, lätt och strukturerad. I denna jord, Camellias rötter:

  • motta den erforderliga mängden av luft och fukt:
  • kommer inte att riskera förfall
  • kommer aktivt att expandera, vilket hjälper till att få mat över brasens antenndel.

Tiden för blommande kamellia kommer till ett slutI botten av gropen görs ett avloppsskikt, den förberedda jorden hälls över den, så att efter att ha fyllt koman sitter på botten ligger buskens rosa nacke inte under markskiktet. I detta fall utfördes plantningen av en kamelia för vård i trädgården korrekt. Jordens yta är fräsad med nålar, sågspån, flis eller bark till:

  • förhindra förångning av fukt
  • gradvis fylla substratets surhet.

Vid hösten förstärks skiktet av mulch, försiktigt täcker kamelens botten. En sådan åtgärd kommer att hjälpa till att undvika att slå busken från jordsprutande frost och brist på snö i början av vintern.

För att förenkla vården av trädgårdskamelellen utförs planteringen på hösten eller sen vinter när växten ännu inte har påbörjat aktiv skotttillväxt. I detta fall acclimatizes bushen och börjar snabbt växa, uppfattar både vattning och gödningsmedel.

Related  Садња и негу за кућу на отвореном

Vattning och gödsling Camellia i vården och plantering i trädgården

I trädgården planteras endast frostbeständiga kamellia sorterYtterligare gödning av trädgårdskamelellen utförs från våren till slutet av juli. Buskbrunnen uppfattar införandet av komplexa tillsatser, som kan ersättas av en enda utfodring av granulerade fågelavfall i början av sommaren.

Växten, som andra invånare i trädgården, behöver vatten. De mest rikliga och frekventa vattningarna – under våren och sommaren, men sedan hösten, tillsammans med begränsningen i gödselmedel minskar markens fuktighet. Denna försiktighet när man odlar kamelia i trädgården stimulerar utseende av knoppar.

Att alla ansträngningar läggs på plantering och skötsel av Camellia i trädgården, inte varit förgäves, med köpet av plantmaterial är viktigt att säkerställa att den valda klass kan överleva vintern i det öppna fältet. När du är osäker, är det rimligt att välja en lämplig behållare och plantor att växa som krukväxter Camellia kultur som kommer att tvingas vintern i ett svalt rum.

Festlig blomning av camellia – video