rost tujaFör att bekanta sig med informationen om de vanligaste sjukdomarna är thuja användbar för alla som växer denna skönhet på sin webbplats. Detta kommer att hjälpa tidigt att vidta förebyggande åtgärder och förhindra utvecklingen av sjukdomen. Annars kommer anläggningen att förlora sina dekorativa funktioner och kommer inte längre att dekorera området med sitt ursprungliga utseende.

Thuya är en vacker prydnad av landskapet, men när det påverkas av sjukdomar och skadedjur – förlorar växten sina dekorativa egenskaper och ser inte så chic ut. Det är nödvändigt att uppmärksamma i tid till sjukdomarna i thuja och deras behandling, kommer foto av dessa sjukdomar att hjälpa till att bestämma vilken växt som påverkas. Omedelbara förebyggande och botande åtgärder vidtas då.

De vanligaste sjukdomar som inte bara kan förstöra thuja, men också förstöra det, inkluderar följande:

  1. Phytophthora.
  2. Brun skott.bruna skott på thuja
  3. Rost och skaka.skaka på tuya
  4. Touys falska piercing.Coccidae på grenar tuja

De farligaste är phytophthora och tuy falsifolia, som gradvis leder till att hela växten dör.

Med ett starkt nederlag av phytophthora är det nödvändigt att inte bara avlägsna helt thujus utan också att ersätta jorden, eftersom denna farliga svampsjukdom fortfarande kan vara i marken i flera år.

Vad händer om tuya efter vintern har blivit brun?

bruna nålar efter vinternEfter långt vinterkylt väder börjar naturen att leva. Det är under denna period med skräck att det kan konstateras att den älskade thuja har blivit brun och inte längre ger sin glädje med sin grönska. Kan jag återställa sin tidigare skönhet och grönska? Vad hände med växten?

Om thuja efter vintern har blivit brun, då ska vad som ska göras i det här fallet bestämmas efter att orsaken till sådana problem har fastställts. De mest troliga faktorerna är:

  • vårbränna;
  • överskott av fukt
  • överskott av gödselmedel
  • alkaliskt vatten;
  • besegra av skadedjur eller sjukdomar.

Related  Namn och foton av olika arter av Kalanchoe

Efter att ha fastställt orsakerna till sjukdomen behandlas thuja också. Bilden hjälper till att avgöra mer exakt vad som hände med den gröna skönheten. För att förebygga brännskador i februari rekommenderas att de täcker växten med gasväv eller myggnät. Om du inte kan förhindra den negativa effekten av solljus, måste du börja vattna med varmt vatten och trimma de mörka grenarna med början av stabil värme.

När vatten stagnerar löses jorden runt thuja och behandlas med svampmedel. Om det konstaterades att grundvattnet är för nära denna plats, kommer endast transplantationen av busken att hjälpa till med en annan plats. Gödsa jorden bara två gånger per år, med användning av gödsel för detta ändamål.

Endast svagt sura och svagt alkaliska jordar är lämpliga för odling av thuya. Om högre indikatorer hittas måste åtgärder vidtas för att minska dem. Vid behov tillsätt lime eller torv.

Thuja sjukdomar och deras behandling beror på vilken typ av virus eller skadedjur som provocerade sjukdomen. Trädgårdarna försummar de första symptomen, och sjukdomen börjar utvecklas, varefter växten måste förstöras. För att förhindra att det händer, är det på våren nödvändigt att ta bort alla torra och skadade grenar från buskarna, för att bearbeta den uppdaterade växten med preparat avsedda för att förebygga stora sjukdomar och skadedjur. Det är mycket bra att spruta en Bordeaux-blandning.

Vad händer om thujasen blev svart efter vintern?

spår av urinpåverkan på tuya nålarMed uppkomsten av värme och slutet av vinterns förkylning konstateras att mörka fläckar dyker upp på tuja. Börjande trädgårdsmästare kommer inte omedelbart att kunna gissa orsakerna till detta problem. Vilka åtgärder måste vidtas om thujaya blev svart efter vintern? Vad ska man göra i denna situation och hur man hjälper anläggningen?

Related  Reproductie van Kalanchoë op verschillende manieren

Mycket ofta är orsakerna till utseendet på mörka fläckar på hemmet avföring från tamdjur. Det är nödvändigt att titta snävt: om fläckarna ligger kaotiskt och ligger på lägre nivå, så är det så. Tyvärr, med en stor nederlag, mycket liten chans att rädda växten, men ett litet antal grenar kan tvättas med rent vatten. Därefter är det omkring thuja nödvändigt att sätta ett staket och inte tillåta kontakt med husdjur. Periodiskt matas busken med tillväxtstimulansmedel.

thuja slås av ett falskt staketSköldkörtelsjukdomar och deras behandling är mycket allvarligare. En tvätt här kan inte göra. Svamp kan också orsaka svärta, men det är också karakteristiskt för att det ska bilda tvister. Med ett litet område av lesionen behandlas thuja med en fungicid två gånger och bibehåller ett intervall på 1-2 veckor. Skadade delar av växten avlägsnas, och ytterligare förebyggande åtgärder vidtas (sprutning med en Bordeaux-blandning eller biofungicider).

De döda växterna är källa till infektion, så du måste ta hand om deras tidiga borttagning från webbplatsen. Skadade kvistar tas också bort och bränns för att förhindra att sjukdomen sprids till ett annat territorium.

Om thujasen vinterade i skydd, men skynda inte för att ta bort täckmaterialet från det: det måste du göra så småningom så att växten har möjlighet att vänja sig på solen och inte brinna. Om platsen ligger i ett öppet mot solen, är det bättre att installera en solskydd på södra sidan. Om dessa enkla regler respekteras kommer thuja att vara frisk, grön och kommer att fungera som en riktig prydnad av landskapet.

Videor om sjukdomar