Thuja Golden Glob i trädgårdenGyllene nålar, kompakt sfärisk krona och extrem enkelhet. Tack vare dessa egenskaper har Thuya Golden Glob alltid haft uppmärksamhet hos fläktar av barrträd och professionella landskapsdesigners.

Liten vintergrön buske med ljusa nålar ovanlig nyans är en plats och i förortsområden och på stadens gator och för landskaps terrasser, behållare, tak, balkonger, bostäder och offentlig miljö.

Beskrivning av Golden Glob

Golden Needles Tui Golden GlobDvärg sorter av tuja väster med guldgula nålar i ändarna av skotten och en liten årlig ökning – en gudagåva för trädgårdsmästare som behöver se din webbplats ljus och molniga dagar av hösten och tidig vår, och även på vintern. I det här fallet gör Thuja occidentalis Golden Globe eller Thuja occidentalis Golden Globe inte kräver ständig uppmärksamhet, utan täta frisyrer behåller kronan sfäriska och växer bra med minimal skötsel.

Varornas styrkor omfattar:

  • dekorativitet som fortsätter under hela året;
  • Kronans ursprungliga form, som inte förändras med tiden;
  • gula nålar i änden av grenar;
  • liten, upp till 5-10 cm per år, tillväxthastigheter;
  • hög frostmotstånd, vilket gör Tuyu tillgängligt för sommarboende och mittbältet och regionerna i norr;
  • arbetsintensiv vård;
  • god överlevnad efter plantering.

Som en följd av beskrivningen av Thuya Golden Globus ersätts den karakteristiska yellowness av ytliga, skaligliknande nålar på hösten av bruntröda tips av koppar.

På våren, med början av vegetationen, återlämnar växten sin unika färg. Men glad att leva gyllene bollar på sommaren bosatt kommer bara att kunna med en kompetent plantering av en buske.

Tuy är fotofilös, och det handlar framförallt om sorter med en gul krona. När de faller in i skuggan förlorar sådana växter snart sin ursprungliga nyans, blir ljusgrön. Crone förlorar densitet och en naturlig sfärisk form. Därför väljs en plats för att plantera en ljus barrträd i solen eller i penumbra, men nödvändigtvis med skydd mot den kalla vinden.

Related  Teelt van jeneverbes van Chinese Strict

globulär thuja Golden GlobusDen maximala möjliga storleken för en mängd olika storlekar är att den globala thuja av Golden Globe når endast 15-20 år. Bredden på kronan når 100-120 cm i samma höjd.

Välbefinnandet hos både plantorna och den vuxna växten garanterar en lös mark med ett moderat näringsinnehåll och tillåter inte stagnation av regn eller smältvatten.

För Tui är odlad sandslam eller löv optimal. Mer täta jordar kräver införande av sand och torv, annars kan det pressade rotsystemet inte utvecklas, vilket kommer att påverka den ovan nämnda delen av växten negativt.

Plantering och omsorg för Golden Glob

mulching av stammarnaPlantering av barrträd utförs under våren eller början av hösten, tills marken har svalnat. Landningshål är förberedda i förväg, med inriktning på storleken på plantans rotsystem. Normalt erbjuder barnskolor unga 2-4 sommar thai i behållare. Ha tillräckligt gropdjupet och diameter 60-80 cm. Bottnen är fodrad med dränering, och jord för återfyllning, om nödvändigt blandad med sand, torv och trädgårdsjord, gödselmedel samt smaksatt.

För en aktiv start och god tillväxt använder Golden Glob Thai komplexa gödselmedel för barrträd, som appliceras med en hastighet av 50-60 gram per planta.

Använd organiskt, särskilt friskt gödsel eller fågelnedslag under buskarna är inte värt det. Aggressivt kväve kan bränna ner rötterna, locka skadedjur till skadade vävnader, orsaka bakteriell eller svampnedbrytning.

Busken i hålet är placerad så att dess rötter inte är förvirrade, och rotnacken ligger inte under marknivån. Ta hand om Golden Gril Tue efter plantering börjar omedelbart. Växten vattnas rikligt och lagercirkeln är tätt mulkad med torv eller något lämpligt material som kan stoppa förångningen av markfuktighet.

Related  Spathiphyllum “vrouwelijk geluk” in een bloempot

Medan plantan inte vantas:

  • det vattnas regelbundet
  • Jord under busken befrias från weedy vegetation;
  • Marken som bildas på marken lossas, inte gräver mer än 8-10 cm.

vatten behövsUnder den heta årstiden svarar thuja, speciellt unga, bra på strö. Hösten tjuv vattnas rikligt, så att barrkulturen kan förbereda sig för vintern och inte lida av vintern och våren.

Förutom mulken är stjälken och kronan täckta med lapnika. Han skyddar barrträd från de första frostarna, kommer inte att låta gnagare skada den mycket lilla kronan, rädda växten från vårbrännskador. I framtiden, Tuyu, har bundit kronan, det är användbart att kasta snö.

Thuja Golden Globe i landskapetThuya Golden Globe, i landskapsdesign värderad för sin gyllene, bollliknande krona, tolererar väl en hårklippning som utförs vid behov, oftare på våren. Beskärning görs med sanitära ändamål, liksom korrigering av kronans form. Om skottens ändar är avskurna, orsakar detta aktiv tillering. Kronan blir mer tät och dekorativ.

Det är omöjligt att helt avlägsna tillväxten i år, fram till förra årets trä. Att inte ha på lignified områdena av sovande knoppar, kan busken inte återställa den beskurna delen av kronan.

Om platsen väl är vald för busken, och det blir ordentligt omhändertagande, kommer Thuja i många år att ägna ägaren som en ensamväxt på en grön gräsmatta eller en stenig kulle. Den gyllene sorten är inte lika när man skapar levande kantar och som en kompakt buske i en bärbar behållare. Gruppplantering av Golden Globus kommer inte att ta upp mycket utrymme i den minsta trädgården.

Video om den gula bollen