gråtande pil i det vildaWeeping Willow är ett stort träd som ofta kan hittas nära floder och vattenkroppar i ett tempererat klimat. Att döma av det faktum att anläggningen trivs i naturen och tål värme och frysning, för att ta hand om honom hemma är enkelt. Willow ser bra ut i parker, rekreationsområden eller till och med på gårdsplanen.

Träet kan växa upp till 25 meter och leva i 100 år.

Vilken är pilens art?

pil i parkområdet nära dammenGråtande pil i landskapsdesign är ett ovanligt beslut. Bland arter av pilgregat kan du hitta både fullvängda träd med en kraftig bagage och dekorativa buskar. Varianter är olika, eftersom de är anpassade att leva i olika klimatförhållanden:

 1. Vit pil är ett träd vars höjd kan nå 25 m. Livet i sorten är cirka 100 år. Vit pil kallas för att från bladets undersida är bladen målade i ljus färg. Växten känns bra på floder och reservoarer, den kan också planteras nära en konstgjord damm.
 2. Även gråtande pilar har en ovanlig färg, men skiljer sig i form av kronan. Dess grenar är långa, flexibla, sänkta till marken. Barken på trädet har en rik gul färgton.
 3. Den babyloniska pilen har också en gråtande krona. I höjd det kan nå 15 m och mer, livslängden är cirka 100 år. Bladen är lätta, men utan en silverkärgad nyans. Träet växer snabbt och når sin topp. De mest bekväma förutsättningarna för hans liv är väl upplysta banker av reservoarer.
 4. En shaggy dwarf pil är en busk som inte växer över 2 meter. Dess löv skiljer sig från de som växer på den vanliga gråtande pilen – avrundad och belagd med lätt fluff. Denna växt kan bilda en krona av ovanlig form, eftersom skotten är starka och växer upp. Busken tolererar lätt vinterns frost och föredrar att växa på fuktig mark.
 5. Getterpil – ett slags träd, som ofta planteras i parker och rekreationsområden. Skotten är riktade nedåt, och små blad med rund form växer på dem. Blommande sker på våren, under denna period sprider trädet söt honungs arom.

Related  Varianter av kaprifol för Moskva regionen

Det finns andra sorter av ett sådant träd som en gråt pil. De kan vara helt olika i utseende, men alla hör till familjen Willow. Det här är inte bara stora träd med grenar som faller till marken, men även små buskar med en ovanlig form av löv. Med ordentlig vård och vattning växer pilen snabbt och genom att klippa är det möjligt att bilda kronan av önskad form på den.

Regler för plantering och vård

fantastisk vit pilDet är inte svårt att ta hand om en dekorativ gråtande pil. Det enda värt att uppmärksamma är jordens sammansättning och dess fuktinnehåll. Under naturliga förhållanden växer trädet på sandig loam eller loamy grunder och får ständigt den nödvändiga mängden vatten från behållaren. Om du planterar en pil från naturliga fettkällor (damm eller flod), måste den vattnas hela tiden. På de torra, heta sommardagarna blir det bra att spruta löven.

Växten behöver inte ytterligare befruktning. Den anpassar sig perfekt till temperaturförändringar och tolererar både värme och frost. Men du kan regelbundet gödda jorden med organiska gödningsmedel – humus eller kompost.

Den mest bekväma är den gråtande pilen växer på permanent fuktig mark. Det kommer att växa snabbare om grundvattentabellen är hög.

Reproduktion av pil

gråtande getterUnder naturliga förhållanden används trädet multiplicerat med frön, hemmet, sticklingar eller plantor. Sticklingar skördade på våren eller hösten, de är lämpliga för mellansektionerna av unga grenar, som inte är över 2 år gamla. Då måste de vara beredda för plantering:

 • Den optimala längden av sticklingar är från 20 till 30 cm;
 • planterade i marken i ett växthus eller något annat varmt rum;
 • tills plantorna är starka och redo för transplantation, bör de ofta vattnas, befrukas och lossas runt marken;
 • unga träd planteras inte på gatan under det första året, de måste spendera den första vintern i värmen.

Related  Садња, брига и репродукција вртова бршљана

Att plantera en gråt pil på det öppna marken produceras på våren, när snön smälte helt. Vid den här tiden måste det unga trädet helt bilda rotsystemet. Du kan också släppa det på hösten när juicen redan har löpt ut. I så fall måste jorden täckas med löv eller halm, och själva trädet med lapnik.

grenar och löv av en gråt pilPå jorden är det nödvändigt att gräva en grund grop (upp till 60 cm djup). Under planteringen bör trädet befrukas, så att det snabbt tar rot. Den nedre delen av gropen är fylld med en blandning av jord, torv och humus, och den återstående volymen fylls med jord. Jorden rakas på plantan på ett sådant sätt att det bildar en höjd runt vilken det kommer att bli en urtagning för bevattning. Efter plantering hälls 2 hinkar under växten. Dvärg gråt pil är inte mindre resistent mot förändrade väderförhållanden än ett fullt träd.

Om plantan är lång och instabil, kommer det att behöva ytterligare stöd. Bredvid honom sätter en pinne och ett ungt träd är löst fast med ett rep.

Odling på stammen

pil på stammenGråtande pil på stammen kommer att vara en prydnad av någon trädgård. Stämplade träd kallas träd, där en dekorativ krona, egen eller ympad, avviker från den raka stammen utan grenar (faktiskt stammen). För dessa ändamål är en variation som getter är lämplig. Det kan ympas på en stam, men det finns ett annat sätt att växa det ursprungliga:

 • efter landning välj en stark och kraftfull flykt och stramt fixa det på stödet;
 • När stammen växer blir stammen högre, så att den växer upprätt och inte grenar;
 • Sidoskotten i sommar måste förkortas med en tredjedel, så att näringsämnena kommer in i huvudstammen, och det blir starkare.
 • På hösten avlägsnas de återstående delarna av skotten helt och lämnar hampa 0,5 cm lång.

Related  Laten we uitvinden waarom de spathiphyll groene bloemen zijn

När stammen når önskad höjd tas stödet bort. Nästa steg är att bilda en likformig tjock krona som kommer att falla nedåt. För att göra detta är det tillräckligt att trimma det så att alla grenar växer ner igen. Deras ändar plockas och skott börjar ge nya grenar.

pil vid dammen vid stuganPå bilden ser en gråt pil, som odlas på en stam, ut original. Som personal kan du använda andra träd av upprätt sorter, och graft get-pil som en dekorativ krona. Till att börja med är det nödvändigt att plantera stammen, så att det vid vaccinationstid har lyckats växa starkare och rota. Förfarandet görs bäst i slutet av våren eller i början av sommaren. När han är redo att vaccineras, görs en klyfta på sin topp, där vilj pilen kommer att planteras. De brukar komma bra tillsammans om de vaccineras på våren. Som ett resultat blir trädet jämnt och högt underifrån, och på toppen är en gråtande krona.

Innan du planterar ett nytt träd i din trädgård bör du läsa beskrivningen av den gråta pilen och se till att klimatförhållandena är lämpliga för den. Plantera den inte på platser där grundvattentabellen är låg, eftersom det kommer att behöva producera dagligen vattning. Om möjligt, välj platser nära naturliga eller konstgjorda vattendrag. Att plantera unga träd är inte svårt, även för en nybörjare, men förberedelsen av stekarna kan förlängas. Den bästa lösningen är att köpa en ung plantor redo för plantering i en ålder av 1 eller 2 år, som redan har ett rotsystem. Med omsorg och lämpliga förhållanden kommer trädet att leva i minst 100 år.

Willow gråt i landskapsdesign – video