pilgolv i landskapsdesignWillow lila är en busk, ibland ett lågt träd, som når en höjd av 2-6 m, beroende på arten. Distributionsområdet omfattar Kina, Krim, Mongoliet, Kaukasus, slätten i västra Sibirien, Nordafrika, Centralasien, Västra. Europa. Dess favoritplatser är våtområden av dalar, flodbäddar och floder, sand och stenar.

De väsentliga egenskaperna hos växten är tunna och väldigt långa grenar, målade i färger från brun till mörk oliv. Skotten är “nakna”, mestadels täckta med en blåaktig blomma. Den inre delen av barken, intill träet, är färgad gul-citron. Den smakar bitter.

Lövverket ligger på grenarna motsatta, nästa. Varje blad har korotkozaostrennuyu snävt obovate, blågrön eller blek blåaktig färg och uppnår sizuyu storlekar i längd och bredd på 3-13 / 0,8-1,5 cm, respektive.

osier lila blommorPurpurfärgad willow (bild nedan) förekommer i april och maj, som regel, tills upplösningen av blad eller under dess introduktion till att kasta många örhängen (populärt kallas tätningar).

vård

ta hand om pilgolvPlocka upp en plats för landning, var uppmärksam på ljuszoner, till exempel en ljus skugga eller under solen. Andra områden är ogynnsamma för plantorns prydnad: det blir mindre volymin och inte ljus.

När det gäller jorden växer pilen i några länder, men föredrar bördiga och neutrala områden. Vid plantering på lera och tung mark, glöm inte bort det goda dräneringen av sand och stenar.

Planteringen av plantor skapar inte problem för antingen inrättade trädgårdsmästare eller nybörjare. För detta är det nödvändigt att gräva ett hål något större i diameter än rötterna. Vidare in i den formade gropen häll ½ vattenhinkar, sänk ner plantan och fyll den med bördig jord, blandad med kompost, torv eller sand. Marken kring det framtida trädet är något grundat och vattnas sedan igen.

Related  Карактеристике садње и неге, фото сорте величанствене јапанске спирее

I framtiden krävs regelbunden vattning. Dessutom ska växten utöver rotbevattning vara utrustad med en “dusch” från slangen tidigt på morgonen eller ens efter solnedgången.

Det finns inget speciellt krav på “utfodring” av pil. På våren bör 60-80 gram nitroammofos tillsättas per buske. Detta kommer att bidra till att bygga upp den gröna massan.

Det är nödvändigt att lossa jorden runt växten. För unga willows är processens djup 20-30 cm, för vuxna inte mer än 10 cm, annars kan rötterna skadas.

Med tillkomsten av fjädern bör genomföra förebyggande av sjukdomar (såsom mögel, svart fläck) och skadedjur (såsom vide leafroller, blomma fluga) med användning bordskoy fluid, fungicider och insekticider.

arter

Bland sorter av pilgolv är två sorter väldigt populära: Pendula och Nana.

Willow Purple Pendula

pil pärla pendulaTräet av denna sort är populärt tack vare den eleganta gråt kronan, målad i en ljusgrön färg. Och de flexibla grenarna är målade i en lila nyans. Höjden på växten beror på längden på vaccinstammen.

Under blomningen produceras örhängen med rödlila knuffar.

Willow älskar ljus och har en ganska hög vinterhårdhet. Till jorden är absolut inte krävande och kan anpassa sig till nästan alla. Men favoriten är befruktad och fuktig. Kulturen är också attraktiv, eftersom den perfekt kan tolerera både torka och översvämning. För korrig tillväxt av kronan, ska pilen klippas varje år.

Willow Purple används ofta i landskapet på grund av den goda utvecklingen av rötterna, vilket kan stärka jorden på tillväxten.

Föröka växten genom ympning till bursarna.

Vid plantering av plantor måste avståndet mellan de två proven vara minst 1,5 m, så att kronorna inte stör varandra för att nå vuxenstaten.

Willow Purple Nana Beskrivning

pil lila nanaDetta är den mest populära sorten av lila pilgrim. Namnet “fästes” på grund av den röda skuggan av barken, lövverk och ovanlig färgning av blommor under blomningen. Växten är låg, den maximala höjden är 1,5 m med en krondiameter på 2 m. Formen av den sista är halvcirkelformad. Många tunna skott är täckta med löv av grågrön färg.

Related  Hoe en wanneer kan ik schanskorven op de achtertuin gebruiken?

Anläggningen är anmärkningsvärd för sin ljuskänsla och utmärkt vinterhårdhet. När det gäller marken är pilen inte nyckfull och kan anpassa sig till alla länder. Ändå föredrar de mest våta ställen. Dessutom kan växten tolerera låg fuktighet eller torka.

Blomman av växten, som den lila pendulaen, börjar i mars och april samtidigt med lösnets upplösning. Kronan har ett dekorativt värde.

För att bilda en vacker form bör plantan planteras på en ljuspunkt. I annat fall kommer nackdelen att orsaka att grenarna sträcker sig uppåt vilket kommer att påverka kronan negativt.

Sorten tål helt enkelt beskärning av grenar, vilket är att föredra med tillkomsten av våren.

Pil Lila Nana i landskapsdesign

skjuvning av lila nana pilTack vare “förmågan” att binda jorden används pilen i stor utsträckning för att stärka jorden längs reservoarernas banker. På grund av den utmärkta toleransen för beskärning används den i utformningen av trädgårds kompositioner belägna i översvämmade områden och ställen med hög luftfuktighet. Dessutom planteras busken för att skapa geometriska figurer i trädgården.

Willow Purple växer längs flodenWillow Purple Grade Nana är vackert förgrenad, så du kan skapa levande kanten och häckar från den. I så fall kan formuläret lämnas naturligt eller en modig hårklippning. Höjden kan vara upp till 4 m. Med hjälp av pilen Nana, introducerad i trädgårdsens landskapsdesign, är det möjligt att släpa ut eller släta den oattraktiva delen av tomten.

Nana kombineras perfekt med en jämn gräsmatta, blommor eller barrträd. Det är otillåtet att plantera en pil i närheten av andra träd, särskilt med en mutter eller björk.

Korrekt valda pilgods, korrekt beskärning kommer att hjälpa till att utrusta landskapet i din trädgård eller infield.

Related  Vad lockar oss till Tuja Western Yellowow Ribbon?

Video – tips för att bry sig om pil Nana