Grenar av dillNär man omnämner ett dillträd drar fantasin oavsiktligt bilden av en jätte umbelliferös växt med doftande lövblad.

Faktum är att denna kultur, som har kulinariska, dekorativa och medicinska värden, skarit många gånger gröna, men med den vanliga venken Artemisia abrotanum eller malurt har inte ett medicinskt förhållande.

Beskrivning av processen för växande dill trädet och dess bilder är inte lika vanligt som materialen i konventionella jordbruksmetoder fänkål, men utseendet och egenskaperna hos kulturen är inte mindre intressant. Bland mer än hundra sorter av dill eller dragon gudomliga trädet som en växt som heter av folket, sticker ut inte bara i form av löv, men också det faktum att nästan är en perenn under buskar. Kraftfull medicinsk malört stammar och nådde en höjd av en och en halv, och i de södra delarna och två meter på den andra eller tredje förvedade och tjock rhizom förgrening gör det möjligt att mata den omfattande krona, diameter upp till 1 meter.

Dillträd: foto och beskrivning av medicinsk, kryddig smak och dekorativ kultur

dill trädDill-tree är känt i många regioner i världen. Ämne, troligtvis kommer växten från länderna i Asien Minor eller från Medelhavet, men idag finns det i trädgårdarna i europeiska länder där växten introducerades i kulturen år 1598. På kusten i Nordamerika introducerades malurtläkemedel ett århundrade senare, och i Ryssland, från Petrovskij gånger, odlades ett dillträd som en medicinalväxt.

Det är intressant att fänkål i en vild form finns i de södra delarna av landet, till exempel på Svarta havets kust i Kaukasus, liksom i sydvästra Sibirien.

Ljusgrönt lövverk av dillTrots dess sydliga ursprung och termofila karaktär är den medicinska malmen ganska opretentiös, och det är möjligt att odla dillträd praktiskt på vilken plats som helst. Vegetation av denna malmart börjar i den sista veckan i april eller i början av maj, och i en månad bildar växten en vacker öppningskrona, om nödvändigt lätt formad.

Silvery lövverk av dillIdag finns trädgårdsmästarna på de olika dillarna som på bilden, med ljusgröna lövverk och med mer traditionella löv av silvermalm. Blomningen av denna art börjar 70-140 dagar efter utseendet av grönska. Därför är det inte alltid möjligt att se panikblomningar som består av runda vita eller gulaktiga blommor under förhållandena i mittenbandet.

Fröen från den medicinska malmen har heller inte tid att binda eller inte mogna.

Metoder för reproduktion och plantering av dill

Dill-träd i trädgårdenOm andra arter lätt förökas genom rotskott, inte rhizom dill trädet inte ge sådana skott, men busken lätt genom sticklingar, kan växterna delas och livskraftiga sticklingar som erhållits från de ovan jord skott.

Related  Groei en verzorging van pretentieloze Oost-Indische kers

När i andra hälften av juni börjar de unga grenarna av dill träda att härda:

  • Klipp ut sticklingar längd från 10 till 15 cm, med 3-4 internoder;
  • per dag för 1,5-2 cm fördjupa planteringsmaterialet i grundstammen eller heteroauxin för stimulering av rotbildning och tillväxt;
  • sticklingar tvättas och planteras i en blandning av en del humus och två delar sand, fördjupning med 2-3 cm.

Dill-träd på bakgårdenUnga växter ska ligga under filmen i upp till 6 veckor. Vid denna tidpunkt bevattas behållaren med roterande stekar av dill regelbundet och övervakas så att skotten inte ruttnar. I andra hälften av augusti transplanteras plantorna med det bildade rotsystemet i det öppna marken. Vanligtvis, till början av kallt väder, fyller dillet på bilden, och klarar av att öka upp till 40-50 cm i höjd.

Om växtmaterialet skördas i slutet av sommaren, växterna är det bättre att inte bära trädgården och lämna vintern på en sval terrass eller ens i rummet. I kalla vinterväxter vattnas högst en gång i 7-10 dagar, med gråbo rensar vanligtvis nästan alla blad, vegetation upphör och vid platsen för infästning av sidobladknoppar bildas som berörs av tillväxten på våren. På samma sätt kan vi sprida buske terapeutiska malört antenn via sticklingar, som lutar skott mot marken, prishpilivayut till jorden och strö.

Om det redan finns ett dillträd på platsen, är det möjligt att skilja mellan små delar med 3-4 grenar och en ganska utvecklad rhizom från den vuxna busken med en spade.

Fröplantor av fröplantorOm trädgårdsmästaren kunde få de små fröna från denna ovanliga växt, är det möjligt att odla dill från dem bara genom plantor. När dillet växer som en rumskultur, skärs en snabbt växande buske nödvändigtvis och matas aktivt, eftersom en ung planta under en säsong kan bilda upp till 20 skott med en längd av 75 centimeter.

Related  Typer av gråt pil, deras egenskaper och reglerna för växtvård

Urval av en plats för odling av dill

Ung dillDet område där läkning eller, som trädgårdsmästare i Europa säger, busk malurt, bör vara väl upplyst, men skyddad från vinden. Marken för plantering dill bör vara lös, ganska näringsrik och neutral. Om jorden:

  • har en syrereaktion, gör nödvändigtvis kalk- eller dolomitmjöl;
  • fattiga i näringsämnen, utföra grävning med introduktionen av bra perepredshey organics;
  • För mycket tät, är det nödvändigt att införa torv och sand.

Det är bäst att plantera ett dillträd på södra sidan av staketet, den höga fleråriga vegetationen eller konstruktionen, så att busken får tillräckligt med ljus och värme, utan att falla under attack av kall vind.

I detta fall kan den kultur som tålar frost till -25 ° C vinter utan ytterligare skydd. Och om de unga tipsen av skotten är skadade, då under sommarperioden dillträdet har en bra tillväxt och kompenserar snabbt för förlusterna.

Hur man befruktar en dill och hur man bryr sig om kulturen?

Heather staket från dillAnläggningen svarar perfekt på befruktning och odling på bördig jord, så innan du planterar en dill är varje kvadratmeter jord:

  • 6 kg organiska gödningsmedel;
  • 15 gram ammoniumnitrat och kaliumklorid;
  • ca 30 gram superfosfat.

För att busken ska ha en plats för tillväxt planteras ung malurt på ett avstånd av inte mindre än en meter från angränsande växter, förutom när dill, som på bilden, används för att organisera levande gröna gränser. Här skärs avståndet med hälften och tittar noga på kronans formation och tillväxten av nya skott.

Den acklimatiseringsperiod aktiv växt vattnas. Vuxna samma buskar terapeutisk Artemisia kan enkelt bära torrperioder, men inte tolerera överdriven markfuktighet. Dill marken under trädet lossnade, befrias från ogräs och nedfallna löv, och glöm inte att befrukta Dill träd, som på våren och i slutet av sommaren i behov av mineralgödsel och organiskt material från växter som förts under hösten.

Related  We presenteren rassen roze pelargonium met een foto en beschrijving

Användbara egenskaper och tillämpning av dillgrönska

Dill-träd gröna används för kulinariska och medicinska ändamålVanligtvis har denna kultur nästan inget intresse av skadedjur, så odlingen av fänkål trädet inte medföra problem även för nybörjare. Men fyllda 10 buskar kommer att vara en bra källa till grönt, inte bara rikt på eteriska oljor som ger bladen doft färsk dill, kamfer anteckningar, citrus och även nålar, men också den naturliga bitterhet, kumariner, flavonoider, tanniner och mineraler och vitaminer.

För kulinariska och medicinska ändamål använd de övre delarna av skott och ungt löv av dill, på bilden, den mest rika aktiva substansen.

Vegetabiliska rå fänkål träd i traditionell medicin används som ett botemedel mot anemi, parasitinfektioner och smärtor av olika slag är grönt används som ett botemedel mot stukningar och blåmärken, inflammation och sjukdomar i nervsystemet. I Tyskland, där Dill träd odlas tillsammans med de vanliga örter, lämnar färsk eller torkad form sattes till rätter av kött och vilträtter, såser och soppor. Bra grön Artemisia och marinader, bakning, grönsaker och svamp pickles. På skott och blad av malört göra medicinska alkohol tinkturer och bryggt te.

Unga blad med doften av dillAromen, som liknar lukten av dill, bevaras endast i unga löv, då blir det mer mättat, och i det dominerar de äkta tonerna av malurt. När man applicerar denna växt till mat, är det viktigt att komma ihåg att det som alla slags malurt innehåller alkaloider och i alltför stor mängd kan orsaka hälsoproblem.

Hur man odlar en doftande fänkål – video