buskig buske på stuganEn oundviklig favorit av trädgårdsmästare och landskapsarkitekter för länge kvarstår den shrubby shrubby. Det står ut mot bakgrunden av andra växter med sina magnifika talrika knoppar, som täcker hela busken rikligt. Oftast på de privata tomterna kan du hitta sorter med ljusgula blomställningar, som påminner om guldkronor av en feprinsess. Trots detta är inte mindre populära de typer av kanel med vita, orange, rosa och röda blommor. Vissa av dem har en dubbel karaktär. skomakare på den alpina kullenFör att äntligen bli kär i denna majestätiska växt, är det tillrådligt att lära känna honom bättre.

På grund av att busken är uppfödd från vilda arter behöver den inte särskild vård. Det går framgångsrikt i de nordliga regionerna och även i de arktiska breddgraderna.

Allmän beskrivning av växten

lång blomningstidBland en mängd olika trädplanter präglas den buskiga busken av en ganska lång blomningstid. Under gynnsamma förhållanden och kompetent vård är den täckt med spridda knoppar från början av sommaren till den första frosten. Från sidan liknar busken ett lyxigt tyg, som graciöst vågar från sommarbrisen. De som växte det på ett lands hus, skapade för sig själva ett paradisiskt hörn. Efter att ha tittat på buskens foto är det möjligt att märka sin oöverträffade originalitet, ursprungliga ömhet och raffinerade detaljer.originalitet av blomning

Denna söta skönhet kan skryta av flera fler namn – femblad och kycklingte. Dessutom betyder ordet “potents” i översättning från latinska språk “kraftfull”, vilket indikerar de användbara egenskaperna hos denna växt.

shrubby shrubby i naturlig miljöI den naturliga miljön, på stora ängar och floddalar, finns en gås goatee. Dess långa 80 cm kransar är rikligt dekorerade med ljusgula blommor. Hybrid gräs sorter designers använder för alpina kullar, och den buskiga formen är som en blommande häck. På grund av det faktum att växten i naturen växer på stenar, steniga backar, succulerar den framgångsrikt till den frodiga jorden i förortsområdet.

frodig buskeCattailen är en frodig, starkt grenad buske ca 1,5 meter hög. Dess raffinerade skott växer från basalområdet och bildar en tät spetskrans i form av en boll eller halvklot. Oftast är kronans bredd mycket större än tältets höjd, vilket ger växten ett unikt utseende under hela säsongen.

enkel blomningÖppet och krökt utseende ger buskarna ursprungliga snidade löv, som är separerade från 3 till 7 stycken. De är lite som rumsberanium, manschett och persilja. Varje del av bladplattan har en lanserad karaktär med en enkel kantning och ett spetsigt toppunkt. Färg – dämpad grönaktig med en silverfärgad nyans.

Related  Blomsterbäddar från stauder – ett val av lata människor eller ett tillfälle att skapa ett mästerverk

rosa blommorKnoppar av cinquefoil buskar har en enkel form och når 3,5 cm i diameter. De består av 5 rundade kronblad, som omger ett fluffigt centrum, bestående av 30 anbudsstamlingar. dagg på blommorUnder blomningen blommar de längs hela skottet, som bildar spetsar i krans mot bakgrunden av grönt lövverk. Det är intressant att hela denna period är knopparnas utbytbarhet. Vissa tar sjuka frukter, andra blommar bara. Således kan cattailen träffas även den första snön med unga blomställningar.

blommor under snönDessutom används växten i folkmedicin. Många känner till de användbara egenskaperna hos cinquefoil och kontraindikationer. Dess råa blad innehåller ett stort antal användbara element, bland annat:

 • vitamin C;
 • karoten;
 • askorbinsyra;
 • tanniner;
 • eteriska oljor.

Buljonger från det bidrar till att stärka immunförsvaret, stimulera matsmältningen och ha en positiv effekt på blodets sammansättning. Den enda kontraindikationen är intoleransen hos dess komponenter. Ett försiktigt tillvägagångssätt för behandling hjälper till att göra kloka beslut.

Moderna uppfödare fortsätter att arbeta med att skapa nya typer av kuller. Även idag är många dekorativa sorter redan kända. De skiljer sig åt i storlek, färg på knoppar och graden av frostbeständighet. Därför bör trädgårdsodlare ta hänsyn till dessa parametrar när man väljer växter för sommarstugor. Tänk på de mest populära sorterna av cinquefoil buskar, foton och en beskrivning av växter för att uppskatta deras majestätiska skönhet.

“Abbotsvud”

cinquefoil variation AbbotsvudBlommande lövbuske av denna typ har en meters höjd med en bredd av ca 130 cm krona. Under grönskande blommande det visas en massa snövita blommar. De sista blomställningarna kan blomstra även i början av oktober. Plåt målad i gul-grön färg och bestå av 3 eller 7 ovala delar. Längden är ca 3 cm.

Den buskiga busken “Abbotswood” är resistent mot torrt väder. Älskar mycket ljus, även om det växer framgångsrikt i skumma ställen. Växten föredrar fuktig jord med bra dränering. Avser snabbt växande buskar. Under året ökas höjden med 20 cm och bredden med ca 25 cm.

Plantering spindelnätet i gropen med ett maximalt djup på 60 cm, till botten av vilket låg dränering från stenarna eller trasiga tegelstenar. Jord är befruktad med humus och utspätt med sand. För att stimulera tillväxten kan mineralgödsel tillsättas till jorden med en hastighet av 100 g per grop.

För att anläggningen ska lyckas överleva måste tältets rygghals ligga på en nivå med marken.

“Goldfinger”

blodrot GoldfingerDen ursprungliga kuddeformade kronan av skurken “Goldfinger” passar mirakulöst i trädgårdslandskapet. Dess ljusa gula blomställningar av stor storlek kommer att pryda platsen för en helt årstid, helt fram till de första frostarna. Växten gillar öppna utrymmen, där det finns gott om solljus och ett väldränkt land. Det behöver moderat luftfuktighet, så det lider av torra perioder.

Related  Gras voor het gazon: variëteiten en kenmerken naar keuze

Blomningstiden börjar i slutet av våren, när hela busken är klädd i en gul slöja med ömknoppar. Mörkgröna blad ändrar inte sin nyans före hösten. Anläggningen används för att locka olika slags fjärilar till trädgården.

Rött is

Reds Ice FlowerExtremt resistent mot väderförhållanden, växer den buskiga busken “Red Ice” i genomsnitt upp till 1,5 m i höjd. Det skiljer sig i sin ursprungliga färgning av exfolierande bark av skott, vilket händer:

 • rödaktig;
 • rödbrun;
 • grå.

Skivplattan består huvudsakligen av 5 delar. På våren är det målade i ljusgrön färg och hela sommaren – har en silver nyans. De första knopparna är orangefärgade, sommarvarianterna är orangefärgade.

Synet av de buskiga buskarna “Red Ace” känns perfekt på fuktiga platser och delvis skugga. Det är frostbeständigt. Tål perfekt beskärning, varefter den behåller sitt dekorativa utseende. Vissa prover växer till högst 60 cm. Krondiametern är ca 100 cm.

“Rosa drottning”

Pinkstone Quince Pink PinkDen unika rosa drottningen av trädgårdsblommar är en låg busk med krypande grenar. Hon är ovanligt hård, tolererar mirakulöst beskärning, håller kompaktitet och original utseende länge. För foten av busken “Pink Quinn” kännetecknas av en kuddeformad tät krona. Den är gjord av pinnatblad, bestående av 5 eller 7 ovala delar. På sommaren är de ljusgröna i färg, på hösten är de gyllene. Knoppar med rosa färg visas i början av juni och blommar kraftigt fram till slutet av september. Ett annat namn för denna art är den buskiga busken “Princess”.

Merion Red Robin

Marion Red RobinÄlskare av stunted växter kan växa på deras plats en fantastisk vackert blommande buske. Den växer endast 50 cm krona tät buskiga cinquefoil “Merion Red Robin” liknar en miniatyr hemisfär bredd -. 80 cm, som består av ett flertal tunna skott. Mot bakgrund av lansettlika blad ljusgrön färg, varje vår finns det en hel del apelsinblomställningar. De prydar växten fram till mitten av september.

“Merion Red Robin” -motivet används för dekoration av sluttningar, kantar eller som en markdäckanläggning.

“Lawlie Pink”

Lapwick PinkBrownback buske “Lavli Pink” – en lågväxt, som har en tät krona av en ångande karaktär. Den växer upp till 0,5 m i höjd. Bussens diameter är 100 cm. I ett år kan den växa endast med 10 cm. Bladplattorna har en mörkgrön färg, 3 cm i längd. Sedan början av juni har ett stort antal rosa knoppar dykt upp på spindelnätet. Blommande fortsätter till mitten av hösten, tills den första frosten. Buske föredrar öppna områden där det finns mycket solstrålning.

För att stimulera riklig blomning och bilda kronans form ska spindelväven trimmas. Det är bättre att göra detta på våren.

Praktiska tips för att bry sig om och odla en växt

odla buskig buske vid stuganCinquefoilen anses vara en anspråkslös växt och överlever i naturen även under extrema förhållanden. Därför är det tillräckligt att de som vill starta en anläggning på sin webbplats följer enkla regler:

 • val av plats
 • lämplig mark
 • vattning;
 • beskärning;
 • topp dressing.

Related  Plantering, vård och avelsmetoder för trädgårdsbalsam

opretentiös buskeEn enkel vård och odling av kanelbuskar gör det möjligt för många trädgårdsmästare att dekorera sina tomter med denna vackra planta. De planterar den på våren eller hösten när frosthotet passerar. Cinquefoil är väl etablerad på öppna platser, där det finns mycket ljus. I extrema fall – en penumbra.

dränering av planteringshålMarken bör vara lätt och lös med bra dränering. För plantering dras en djup grop ut, som överstiger rotlängden med en faktor 2. På botten av avloppsavloppet från grus eller stenar, och sedan somna jord, bestående av humus, sand och gräsjord. För topp dressing lägg till ett glas ask och mineralgödsel (ca 150 g).bush plantering

Korrekt omhändertagande av busken förutsätter korrekt vattning. Unga plantor fuktas 3 gånger i veckan för 10 liter per buske. Andra, måttligt fuktas som jorden torkar runt rotzonen.

För att främja en framgångsrik utveckling av anläggningen i början och slutet av växtsäsongen spenderar utfodring speciella gödningsmedel.

Det är också viktigt att göra beskärning varje säsong. Tack vare detta förbättras dess utseende, tillväxten stimuleras och en vacker krona bildas. skomakare i rekreationsområdetVisas i bilden är en buskig buske i landskapsdesign – en levande bekräftelse av värdet av denna operation. cinquefoil i dammen skomakare i landskapet grupp planteringDet utförs på våren, när njurarna ännu inte har börjat växa. Ta bort fjolårets toppar av skott, torra grenar, liksom de som växer inuti busken. Som ett resultat, för flera procedurer kan du helt uppdatera växten. Och då kommer ett land plats alltid dekorera gyllene lockar buskiga fingerört.

Vi väljer förorterna en buskig buske