Spratting SpathiphyllumSpathiphyllums hemland är de fuktiga tropikerna, därför måste innehållet i fångenskap ta hänsyn till de särdrag hos dessa platser. Där växer våra blommor under skuggan av höga träd i penumbraen. De påverkas inte av vinden, luften är fuktig och löven är anpassade så att överdriven fukt inte dröjer och dränerar från spetsiga lanserade blad. För dekoration bör vården av plantens spathiphyllum uppfylla kraven i naturen.

Vård från förvärv till reproduktion

Spathiphyllum behöver en mysig plats utan utkastSå blev symbolen för välbefinnande, väktaren för kvinnlig lycka, blomspatiphyllum förvärvad. Kraven för att placera den är enkla. Ny fabrik:

 • bär inte utkast
 • gillar inte direkt solljus på sommaren;
 • komfort temperatur på vintern 16 , på sommaren till 23, blommar väl vid 18;
 • vattna rikligt, men utan stagnation av vatten;
 • sprinkling av löv under hela dagen;
 • årliga transplantationer och en lätt svagt sur jord.

Om dessa villkor är uppfyllda, kommer anläggningen säkert att glädja den årliga blomningen.

Om du köpte spathiphyllum, hur bryr du dig om det? Blomman måste genomgå acklimatisering och karantän inom två till tre veckor. Om han sänker löven lite, krävs vattning. En plats för en växt väljs omedelbart och under lång tid gillar han inte förändring, en homebody. Öst- och västfönster med skuggning från de raka bjälkarna är idealiska, den norra – blomman lider på sommaren, på vintern behövs bakgrundsbelysningen. Med konstgjord belysning kan växten utvecklas bra i djupet på rummet.

För inköp av växthusplanter är det nödvändigt att transplantera till en speciell mark, eller skapa ett land för spathiphyllen:

 • gräsmatta – 1 timme;
 • blad humus – 1 timme;
 • torv – 1 timme;
 • sand -1 timme;
 • bark av barrträd, kol, tegelkrummor, i en mängd av 1 h.

Related  Врсте обрађене Каланцхое

Dessutom kommer det att kräva claydite eller keramisk smul och småsten för att skapa ett dräneringslager.

Transplanteras i en annan kruka växer växten snabbtAnläggningen ska vattnas bort från behållaren, lite försiktigt rengöra drivhus marken, installera ett lager av jord ovanpå dränering sängkläder, räta rötterna och så småningom strö med en blandning av ny, lätt skaka och stamp finger eller en pinne. Jorden ska hällas med varmt, stadigt vatten, vänta tills skiktet sätter sig och sprinkles mer. Lämna i så fall 2 cm till krukans kant och täck inte växten över nacken. Efter transplantationen, vattna inte växten tills nya löv kommer upp, men spraya löv två gånger om dagen. Du kan skapa en minisalong ovanpå, men ge hål för luftning.

Växten behöver vattnaVattning kvinnlig lycka behöver riklig, men först vänta att det översta lagret av jorden i krukan torkade ut, och sedan till vatten ovanifrån eller genom pallen. Lite hängande löv indikerar att växten behöver vattna.

Så matar man spatiphyllumet så att det snabbt börjar blomma, frågar nybörjare. Foder bör vara 2 gånger i månaden med flytande gödselmedel för aroider, medan kvävegödselmedel inte bör råda i kompositionen. Ibland kan du skämma bort blomman med en svag extraktlösning från mullein eller fågelkompost. För att upprätthålla luftfuktigheten runt växten behöver du skapa en komfortzon. Ligger intill akvariet eller placeras i ett fack av expanderad lera och det vitmossa, de ständigt förånga vattnet hälls på botten av pannan.

För att växten blommar är det nödvändigt att införa ett flytande gödningsmedelBlomman återger:

 • Linjer odlade nära huvudväxeln från marken;
 • sticklingar;
 • plantera tjocktar;
 • rhizomer;
 • frön.

Proceduren för plantering av växter med rötter skiljer sig inte från transplantationen av inköpta prover. Om det inte finns några rootlets, kan du rotera petiole i sanden och täcka den med en genomskinlig keps.

Varför blommar inte spathiphyllum?

I en stor kruka blommar växten inte långtOm spathiphyllum vård blir fel, blommar det inte. Skälen kan vara flera:

 • gryta, där växten är planterad, för stor, tills den är fylld med rötter, det kommer ingen blomning;
 • låg omgivningstemperatur, inte tillräcklig luftfuktighet;
 • Växten är fastande, har inte transplanterats eller befruktats under lång tid;
 • Växten är gammal eller sjuk.

Related  Wat te doen met de bol wanneer de hyacint stroomt?

Tecken på dålig växt kommer att bli svarta, skrynkliga eller gula blad. I det här fallet är det nödvändigt att hitta problem och eliminera dem utan att förstöra växterna.

Spathiphyllum behöver behandling och transplantationSå, om bladets blöjor rotnar, så ruttnar denna stam, när jorden är våt och kall. Växten måste transplanteras i en annan kruka, avlägsna defallande delarna och sprinkla nedskärningarna med det kollade kolet.

Om många löv blir gula, kan det vara vattenloggning, men om det inte finns något sönderfall är detta ett tecken på brist på mat eller överdriven belysning. Med guling behöver endast de nedre löven justera vattningen. Men om växten är på vintern nära batteriet kan löven också torka upp.

Svarta blad signaler både överflöde och överflöde. Kanske i marken finns det inte tillräckligt med fosfor, kväve. Om lövspetsarna torkar upp, indikerar detta torr luft, eller växten har ännu inte tagit rot efter transplantation. Dessa färger kan ordnas varje vecka dusch på badrummet.

Vissa fans använder flytande vax för att få bladen att lysa. Vaxet kommer att täppa till porerna och bladen kommer inte att kunna andas. Resultatet är tydligt.

Skadedjur och sjukdomar

Ulcer på löv visas som ett resultat av låg lufttemperaturNormalt kämpar spathifillum för sitt liv, vilket bara ger en signal till ägarna om besväret. Men om växten är försvagad kan den fyllas med parasiter som är mycket grunda och avslöjar sig när de skapar en stor infektionsfokus.

Bladlöss på spathiphyllum lämnarDessa inkluderar välkända blommedjur.

 1. Bladlus, denna säck för att pumpa juice från bladen är väldigt bördig och kan leda till att plantan dör, om inte att slåss. Hemma kan du använda en tvållösning för sköljning, en dusch och den minst farliga produkten för människor, fytoverm.
 2. Thrips odlas också mycket snabbt. De visas på sommaren, spelas in genom ett öppet fönster. På löven finns vita punkter av punkteringar. Spruta baksidan av plattan med en insektsmedel.
 3. En spindelmyt om sin närvaro kommer att förklara en spindelväv som uppträdde på undersidan av plattan, där larverna går i vaggan. Honan är röd, hanen är nästan osynlig. Skadedjan som har uppstått förstörs med insektsmedel och sköljs under duschen, den är bosatt i torr luft.

Related  Korrekt landning och vård av barbarer Ottawa – en garanti för skönhet året runt

Naughtytails - Plågor av växterI potten kan pandurer eller springtails börja, en annan typ av bladlus finns på bladen, en sköldsortiment. Men vad som helst skadedjuret, växten tar ett förtryckt utseende och upphör att blomma.

Video om vård av spathiphyllum