Spatel i höstfärgI motsats till andra prydnadsväxter, på hösten förlorar deras attraktivitet, spindlar dekorera platsen före snöfall eller året runt. I naturen finns det mer än tvåhundra av dessa lövträd och vintergröna buskar eller träd. Vilda växter av spindelbärande är mest utbredda i Asien, för flera dussintals arter är hemlandet den gamla världen, inklusive den europeiska delen av Ryssland. Det finns aboriginala spindlar på kusten i Nordamerika.

Med tanke på bilden av spindlarna under blomningen är det svårt att föreställa sig att växter klassificeras som prydnadsväxter och kan bli prydnad av parker, trädgårdar eller infield. Huvud skatt Euonymus – det är inte liten brunaktig eller grönaktiga blommor och bladverk mest fantastiska färger och bisarra frukter, ibland kvar på grenarna även under vintermånaderna.

Släta löv, beroende på arten och sorten, kan vara tätt grön eller fläckig. Och i höst förändras lövet, blir lila, brons, gult eller till och med vit. Inte mindre fantastiska är fruktkassarna, som, som de mognar, är målade i burgund, gul, rosa eller skarletoner. Inuti frukten är frön omgiven av ett lika ljust tätt kött.

Homoklinisk Hamilton av PopcornMånga spindellager är vinterhårdiga och mår bra som trädgårdsgrödor från St Petersburg till Svarta havets subtropiker, från Pskov till Sakhalin.

Men även i ett nära förhållande är de påfallande annorlunda från varandra. Beskrivningar och bilder av alla typer av spindlar, anpassade till ryska förhållanden, är en bra hjälp för att välja de bästa exemplen för landskapsplanering av huset och tomten.

Spindeln är stor (Euonymus macropterus)

Blomställningar och frukter av spindelgräsBland de många asiatiska arter Euonymus vattennätvingar delas stora fruktlådor som är starkt under mognaden hallon och beskrivs spektakulärt tack vingar en längd av 1,5 cm snurrar i likhet ljusa blomma. Som framgår av spindelens bild är på fröens insida fästa frön som är dolda under den orange såsäsongen.

I Fjärran Östern, växtens infödda land, representerar denna art stora lövträd upp till 9 meter, men i mittenbältet överstiger kronans höjd inte över 3 meter och spindeln uppträder som en stor busk.

Små grönaktiga blommor av en stor euonymusspindel visas i maj och samlas i volymförgrenade blomställningar. Sädmognad börjar i september, lite senare ändras färgen på plantens släta ojämnspetsiga löv. Inredningsförmågan upprätthålls tills ett permanent snötäcke är etablerat.

Spindeln japanska (Euonymus japonicus)

Blommor och frukter av japanska spindelträdPå de japanska öarna, i Kina och i Korea växer en annan mängd spindelblad med ovala tunna blad och apelsinfrön i snygga rosa lådor. Det är japansk spindelgräs, som når en höjd av 2-8 meter i vuxen ålder.

Växter föredrar delvis skugga, lider lätt i fukt och i andra hälften av maj avslöjar de vanliga vita vita blommor med en sur lukt. Fruktmognad sker under hösten.

Denna typ av spindel är populär som en prydnadsväxt i många asiatiska länder, i USA och Europa. För trädgårdsarbete visas dvärg och småbladiga former, liksom många ursprungliga sorter.

Japanska skribba Ovatus AureusDvärg Japanska spindelvarianter Microphyllus används för att skapa häckar och täta kantar. Växten tolererar även omfattande beskärning och återställer enkelt dekorativheten.

Odlade sorter med fläckiga eller gula löv blev också snabbt populära över hela världen, de anpassar sig väl till alla typer av jordar och är opretentiösa i vård. Ett exempel på en bägare växt kan vara ett foto av en spindel Ovatus Aureus med lövverk på vilka gröna och ljusgula områden adjoin.

Spindel vassig (Euonymus verrucosa)

Spindel vassigSpindeln är väskig – det här är en av de inhemska ryska arterna som lätt kan hittas i den nedre delen av lövskog eller lätta barrskogar. I naturen kan skuggtoleranta växter nå en höjd av 6 meter, men ser ofta ut som buskar inte högre än 1,5-2 meter.

I bilden av spindeln är framträdande utsprång tydligt synliga som täcker alla skott av växten. Tack vare dessa formationer, som liknar vårtor, fick arten sitt namn.

Blomningen av bruna blommor, som håller på långa petioles, börjar i slutet av våren och varar ungefär en månad. Rosa frukt med glänsande frön täckt med rödbruna satyner dekorerar buskarna från augusti och till uthålliga förkylningar. Växter med utmärkt vinterhårdhet är lämpliga för arrangemang av häckar, singel- och gruppplantningar. Detta är en av de mest tillgängliga och opretentiösa spindlarna, som har använts i mer än 40 år i landskapsdesign.

Euonymus europaea

Blommor och frukter av europeiskt spindelgräsEn annan tillgänglig och som ofta finns i spindelns naturliga livsmiljö växer i den europeiska delen av Ryssland, liksom i Kaukasus och på Krim. Till skillnad från tidigare arter är det europeiska spindelträdet fotofilöst och föredrar att bosätta sig i bredbladiga skogar.

Vid naturliga förhållanden når vuxna exemplar en 6 meter höjd, kan det se ut som ett litet träd eller en spridningsbuske. Växter är lättformade och anpassar sig till stadsförhållandena, så de har länge använts för att plantera olika föremål.

Blomningen varar från juni till juli, och i andra hälften av augusti målar frukterna på grenarna i mörk rödbrun och rosa toner. Fröna är helt dolda i apelsinhelgens vävnader. Växter på bilden, som alla typer av spindlar, behåller frukt före vinterns början. Och på hösten, förutom dem, är buskarna prydda med lila lövverk.

Redskater European Red CascadeIdag är inte bara traditionella växter, men också speciellt utformade former, som skiljer sig i kron- och lövfärg till trädgårdarnas förfogande. Önskar att plantera en europeisk spindel på platsen bör man vara uppmärksam på:

  • på kopior av pendula med en gråtande krona;
  • på små eller alls nana, det är dvärgplantor;
  • på speciellt dekorativa former av intermedia;
  • på en mängd spindelblad med gulgrön aucubaefolia, lila atropurpurea eller silvergrå argenteo-variegata lövverk.

Dvärgspindel (Euonymus nanus)

Spindelspindelens frukterI södra regioner i Europa, i Kaukasus, liksom i vissa regioner i Kina finns en vild dvärgspindel. Till skillnad från alla typer av spindel på bilden är det väldigt litet. Dess höjd överstiger inte 1 meter, och tack vare de snabbt rotade skotten förvärvar busken ofta en ångform. Tunna gröna skott är täckta med smala lanserade blad upp till 4 cm långa.

Dvärgspindel TurkestanicusBlommor, som andra spindelvarianter, är mycket små, håller på långsträckta lila, bruna eller gröna peduner. Blomningen varar mindre än en vecka. Om frukterna lyckas mogna i mittenbandet, visas bruna röda frön i orange såsäsongen från kapseln.

Spindelvenerna (Euonymus alatus)

Escape av spindelbroschyren med höstlövverkStora växter med en höjd av 2 till 4 meter i naturen kan ses i Ryska Fjärran Östern, Sakhalin, liksom i andra länder i regionen. Ett kännetecken hos den vingade spindeln är en ovanlig form av grenar med plana längsgående formationer på cortex, som påminner om lober eller vingar.

Grönaktiga blommor, som öppnas i slutet av maj, förenas i tre i små blomställningar. Frukterna av vingspindelblad i ett moget tillstånd förvärvar en ljusskarlett färg, kapslarna på kapseln är mörka, nästan bruna, ganska små.

Blommande och frukter av spindelvenerUnder naturliga förhållanden är växten extremt opretentiös, tolererar lätt frost, är inte rädd för torka och skuggning, men växer bättre i väl upplysta områden.

Spindeln av Maaka (Euonymus maackii)

Fruktkorgar med spindelbärande maakaEn annan inhemsk rysk typ av spindel, på bilden, växer i östra Sibirien, Primorye och förekommer också i nordöstra Kina.

Vuxna, beroende på förhållanden och vård, växer till 2-8 meter. På hösten förvånar denna variation av spindelblad åskådare med kluster av eleganta rosa lådor på långa peduncles och en stor, upp till 8 cm rosa och lila lövverk.

Amerikansk spindel (Euonymus americanus)

Blommor och frukter av amerikanska spindelbladDenna typ av spindelgräs i hemlandet, i de östliga staterna i USA kallas jordgubbarbuske eller “brutet hjärta”.

Lövformiga arter i vuxenstaten bildar en buske upp till två meter i höjd. Skottar tunna, gröna eller gråbruna. Enkla gröna eller brunaktiga blommor bildas i bladens axlar. Bladen är täta ovala, med en serrat marginal och jämn grön färg.

Till skillnad från alla typer av spindlar är en grov yta av en tät läderfodral klart synlig på ett foto av en amerikansk fabrik. Inuti frukten av karminfärgen är fyra fröer gömda i apelsinjuvningarna.

Wilsons spikelet (Euonymus myrianthus)

Frukterna av Wilsons spindelEn sällsynt, men mycket dekorativa arter Euonymus förekommer naturligt i västra Kina, och i Europa togs 1908 av Ernest Wilson, en berömd botanist och växtälskare. Som framgår av bilden euonymus, radikal det annorlunda – det är gul färg frökapslar, vilket ger buske eller låg planta mycket elegant, ovanligt utseende.

Fortune leaflet (Euonymus fortunei)

Fortune spindel gren med frukterSpindeln av kinesiskt ursprung blev känt i Ryssland i början av förra seklet, när de första exemplen av buskar togs till parkerna i Svarta havets kust i Kaukasus och Krim. Idag är Fortunes spindel på topp i popularitet, vars orsak inte bara är i plantens uttalade prydnad, men också i deras mångfald och uthållighet. Detta är en sällsynt mängd spindelblad, som förblir vintergröna och överlever under förhållandena för ryska vintrar.

Förutom den traditionella formen av växter med lansolat, som i bilden av spindelblad, löv och små vitröda frukter, finns det många krypande sorter. Det är de som är intresserade av ryska älskare av dekorativa kulturer.

Fortune Spindle har en massa småbladiga och varierade former som inte blommar, men perfekt vinter och reproducerar vegetativt.

Blommorna är små grönvita, fruktkassorna är också mindre än hos andra arter. De är plattformade, vinglösa i form. I den centrala remsan och norr är de krypande formerna stabila.

Moonshadow Euonymus sorter FortuneTill exempel, en mängd spindelformade Fortunei var. radikaner – det är en snabbt växande, klättring eller skyddande på marken en liten buske som lämpar sig för plantering som en kant- eller markdäckanläggning.

Spindeln av Emerald GaietyMångfalden av Spindelblad av Forchun Emerald Gaiety med en ökning av endast 30 cm kan inte förbises på grund av det ljust ovala lövverket med en kontrasterande vit kant. Den här färgen är typisk för sommaren, med höst blir den vintergröna spindelbladen rosa-lila.

Den förbjudna biljetten av Emerald GoldEffektiv och väldigt opretentiös spindel forchun Emerald Gold – en annan varierad sort, men redan med gulgröna lövverk. Den maximala höjden på växterna överstiger inte 50 cm, men fasta skott växer aktivt och bildar en krona upp till en meter och en halv bred.

Berleckle of Forbidden HarlequinForchun Harlequin är ännu mer dekorativa än de tidigare sorterna av den här fantastiska växten. Hans unga lövverk är nästan vit. Gröna på den är närvarande i form av små kaotiska fläckar. Endast växer upp, det förvärvar en mer traditionell färgning, men den ljusa gränsen kvarstår fortfarande.

Småbladspindel Forchun Minimus är en av de mest miniatyr och eleganta sorterna. Höjden är bara 15 cm, men det är omöjligt att skicka den. Ljusa avrundade löv lockar utsikten både på sommaren och på vintern.

Fortune leaflet SunshineI den spektakulära Sunshine-spindeln är gul färg den viktigaste färgen i färgen på ett litet ovalt spetsigt blad. Växten håller perfekt form, lämpar sig för att forma och blir en original dekoration av en levande gräns, blomsterbädd eller alpina kulle.

Video om spindeln