Побег лиснатог смрчаја с сребрним игламаМноге врсте и сорте брда су у потрази за дизајном пејзажа. Ниједан изузетак – смрчај лиснато чучањем, укривљеном или распрострањеном круном.

У првој половини КСИКС века откривена је и истраживана четинарска зимзелена грмљавина на истоку и југоисточно од Азије. У башти, култура се захваљује захваљујући:

  • декоративна зеленкасто-сребрна дебела игла;
  • оригинална круница;
  • отпорност на мраз, омогућавајући зимовање у средњој траци;
  • незахтевна брига и услови за раст;
  • дуго, у природи достижући 600 година живота грмља.

Опис брљ

Игле од смреке лиснатеУ вези с породицом брда Ципресс Јунипер (Јуниперус скуамата) не може се назвати великим. У поређењу са најближим врстама, биљка има малу круну, чија величина и облик зависе од сортне опреме. Пуцњаве од смрчастих лиснатих лиснатих простирки, неке сорте виси у облику, а понекад се шире уз земљу, чинећи неку врсту густог игличног тепиха.

Гране грмља често гране и покривене су тврдим игличастим иглама дужине до 8 мм. Хвоинки са зеленим задњим и сребром због карактеристичне траке у устима лица у вијенцима налазе се три. Игла за иглу је савијена за снимање, има карактеристику за мирис змије.

Као и остали представници рода, бршљанска лисица нема високу стопу раста. За годину дана постројење у висини и ширини повећава се само неколико центиметара. Емергинг одраслих биљака овалне мембране садрже једну семена, сазрева у другој години, достижући пречника 6-8 мм и постепено мења боју од црвене до зеленкасто густе пурпурну-блацк нијансом.

Брига о љуштарству жучи се не разликује од бриге за друге представнике рода. Биљка је најбоље постављена на светлост, заштићена од хладних ветрова. У средњем појасу и на сјеверу, како би заштитили грмље од мраза.

У тешким зимима, иглице постају смеђе и умиру, лубје се лупа, мале гране и погоци прошле године се исушују.

Опис најпопуларнијих сорти смрчастог брда

Компактна величина, необичним обликом виси младе изданке, сребрно-зелена, а у неким случајевима чак и златне игле – разлози за популарност клеке Сцали и сорти пореклом од дивљих биљака.

Related  Wat te doen met de bol wanneer de hyacint stroomt?

Јунипер лиснат плави тепих (плави тепих)

Јунипер лиснат Плави тепихДа би се на сајту створио параван тепих плавичастог сребра, помажуће и смарагљивог плавог тепиха. Растући, релативно брзо растући грмље ове сорте разликује се по изгледу младих, висећих пуцњава и племенитих нијанси тешких игличастих игала.

Заједнички поглед на змај Плави тепихБиљка, ако барем минимално одржавање, лако се корен на тобогану, границе, ствара сцениц место на ивици језера и садног веће биљке изабран светлост, без ризика од пролећног поплава земљишта и обезбеђен за њега. Сорта је издржљива иу односу на сродне усјеве, због ниских надморских висина и снежног покривача, лако толерише мразе.Декоративна форма змаја сорте Плави тепих

У рукама мајстора, змај лиснатог сорта Блуе Царпет, захваљујући вишегодишњој формацији, претвара се у фантазијско дрвеће са густим зеленим листовима на бизарном стаблу.

Јунипер лисице Меиери (Меиери)

Млада биљка змаја лиснатог МеиеријаВриједност змаја лиснатог Меиерија је оригинални облик круне са обараним младим пуцима. Грм узгајају у Кини већ почетком прошлог века и високо цењена у зелене површине, је један од најпопуларнијих сорти клеке, она користи не само за уређење паркова, вртова и трговима, али и за бонсаи.Бонсаи из смреке лиснатог Меиерија

Динамички облик палачиног смрчева од лиснатог Меиерија помаже у стварању минијатуре које су јединствене у смислу сликовитости.

Зимзелено грмље достигне своју максималну декоративност током периода активног раста грана, односно у другој половини пролећа и почетком лета. У овом тренутку постоји млад раст са сребрним игле. Током године, биљка расте 6-10 цм високи и може да порасте на 2-5 метара у одраслој доби. Ово је највећи представник ове врсте.

Јунипер лишће Холгер (Холгер)

Буш лиснато грмљавину грмљавину ХолгерСа ранијим разноврсним сортимом брда Холгер има уобичајени облик круне са младим осипним пуцима, као и обичним особинама. Међутим, већ на први поглед у овој украсној биљци тешко је заменити другим сортама.

Related  Vanliga sjukdomar och sätt att kontrollera dem

Висина Холгеровог смрча у одраслима не прелази 80-100 цм. Ширина круне мале грмља је унутар једног и по метара. Али чак и са тако скромном величином, уста те дуње је тешко занемарити због дуготрајне светле, златно-жуте боје младог раста.

Украсне игле лиснатог брда ХолгерКао сребрно-зелена грмља обложена сунцем одлично изгледа у групи иу једном слетању. Не заборавите да је змај на сајту – не само животна декорација, већ и снажан прочишћивач ваздуха. Стално преносе присуство бројних нечистоћа, биљка дезинфицира околну атмосферу.

Компактан зимзелени грм је погодан за узгој у контејнеру.

Јунипер лиснато Дреам Јои (Дреам Јои)

Џунпер разбија Дреам Јои“Сан и радост.” Име овог крстастог круњевог листова елоквентно представља биљку са врло компактном круном, његовим украсом због светло зелене или жуте игле на врховима младих грана. Као и пуцњаве покривене сјајном ватром, постају зелене са приметном плавичастом бојом док расту. Чучна круна змаја лужине Дрим Јои у висини расте не више од 60-80 цм, а ширина грмља је 120 цм.

У башти за декоративну зимзелену културу, требало би да пронађете светлу тачку са добро газираним земљиштем.

У садјењу ове сорте боље је да се седи у првим редовима, тако да се мали грм не губи иза леђа “већих” биљака.

Јунипер лисната Плава Звезда (Плава Звезда)

Јунипер лиснат Блуе СтарУ 50-тих година прошлог века, један од холандског расадника необичан жбун са оригиналним игле стелатним аранжмана је виђен међу засада од смреке Сцали Мајер и недостатка посебних сорти за висећи пуца. Биљка је видјена, а његова мутација је фиксирана. Дакле, десет година касније на располагање баштована и пејзажне дизајнера појавио чудан клека Плава звезда, који је постао један од најтраженијих у великој породици зимзеленог жбуња.

Јуниперус скуамата Блуе Стар СтандардБиљка се одликује изузетно густом круном, која се формира густо покривеним сребрним иглама које се узгајају, снажно разгањајуће погаче. Висина средње величине, која се често приписује патуљаним врстама, достиже метар, пречник круне достиже 2,5 метра. Квалитет карактерише слаб раст. Током године, димензије грмља се мењају само 3-5 цм.

На дугорочној формацији на бази кромпира биљке ларве Блуе Стар, могуће је направити декоративне облике печата који се не налазе у природи.

Јунипер лиснат Блуе Сведе (Блуе Свид)

Јунипер ларва Блуе СведеГрм се одликују сребрним или зеленкасто-плавим иглама, компактном круном и висећим потезима. Биљка је незахтевна, расте лако на сиромашним земљиштима и релативно зими. Јунипер лиснат Блуе Свид припада малим представницима рода. Десет година, зимзелена биљка достигне само висину од 50 центиметара и ширину од око метра. Максимална величина грмља не прелази висину од по и пол и висину 2,5 метра.

Карактеристична карактеристика сорте смарагдне жутог модре шведице – постаје скоро сива зима, челични челик са плавом игло до дужине 1 цм.

Грмљавац који носи малу сенку расте боље у светлости, не плаши се мраза и погодан је за гајење у граду у којем је ваздух презасиран са гасовима и солима тешких метала.

Related  Bloembed met phlox: soorten bloemen en hun compatibiliteit met andere planten

Јуниперус лиснато Јуниперорп (Хуннеторп)

Јуниперус разбија ХуннеторпСкалнати смараг Ханнеторп је популаран у земљаним земљама и вртларима у средњој Европи и Скандинавији. Зимзелени четинар се односи на сорте са спорим стопама раста, са компактном круном полупрендикуларног облика и кратким шиљцима од сребрно-зелене боје. Према неким изворима, ова биљка је врста Блуе Свида.

Јунипер Флореант Флореант

Јунипер Флореант Флореанторигинал Разноврсне врста је добијена на основу оцене пахуљица Блуе Стар клеке са лаким жућкасто-зелене игле, не само концентрише на крајевима изданака, а места су разбацани по круну.

Патуљак патуљака, максимално растући до висине метра и пречника два метра, назван је фудбалски клуб. Данас је змај лиснат Флориантом са хемисферичком, формираном круном, волимо многе љубитеље дивљих четинарских култура.

Јунипер у природи – видео