необичног цветања акација ЛенцоранШарм необичне тропске биљке манифестује се у бојама првобитне форме. Ланкаран акација је популарна због социјалног цвијећа у облику ружичасте метле од дуге стаменске филаменте. Биљка се зове Кримска мимоза, албичка свила, акадија у Цариграду. Дрво вреди посјетити једном, да се заувек памти нежна круна са пухастим короналима.

Дисеминација

Ацациа Ленцоран у ЕвропиУ Европи, научио је необично дрво захваљујући италијанском Филиппо дел Албиззи, који је донио грмље из Цариграда. Багрем свила Ланкоран широко распрострањен у многим регионима:

  • Источна Азија – Кина, Јужна Кореја, Јапан;
  • Фронт Асиа – Турска, Иран, Азербејџан;
  • земље индијског потконтинента.

Ленцоран Ацациа у АзербејџануМноги сматрају да је град Ланкаран у Азербејџану рођен у албици. Врућа клима, осушене пустиње, влажна земљишта, каменита падина – свуда непривлачна љепота се смањује.

Основни услов за раст је топла клима, карактеристике тла нису толико значајне.

Љепота која воли топлину украшава паркове, паркове, отворене просторе улица. Бујна круна је украшена урбаним подручјима, култивирана у рекреативним подручјима у природи. Од Ленцоран акација у Криму, Јерменија, Грузија, Украјина стварају читаве улице.

Опис

цветање Лерцоран акацијаЛистопадно дрво са цветним периодом од јуна до октобра. Постоје две главне сорте биљака:

  1. Дрво. На отвореном Албитиус расте са моћним цеви у висини и 9-15 м и кровна круном, ширине 5-7 м. За развој потребан велики простор, тако да у стакленицима или затворени патио багрема не испуњавају.
  2. Грмље. Хибридни облици мање величине задржавају декоративни изглед природног аналога. Гајити у собама, код куће.

Ланкаран акација даје алергени полен у цветном периоду. Овај фактор треба узети у обзир у разређивању простора.

Бисерни листови дрвета састоје се од многих делова, што даје круну отворени изглед. Горњи део латица је тамно зелен, доњи део је беличастог сијена. У ноћи или снажној врућини, листови су преклопљени и обрушени.

Related  Како помоћи спатхипхиллум, ако лишће почињу да жуте?

бујне цвијеће акације лениканеСветао сезонски период од маја до октобра је цветање Ленцоран акација. Пухасти панели нежних нијанси, од кремасте до јорговане, у хиљадама покривају бујне круне биљака. За ова прекрасна цвијећа од свилених нити, осјетљива арома вртлараца је толико наклоњена албикацији. Плодови биљака – брашна, испуњени сјеменима од 7-9 комада.

Отпорност на мраз Ленцоран акација је ниска због површинског система. Мали мрази могу уништити садњу. У топлој клими, свиленкаста албиција траје до 100 година. Природне промене постепено скраћују животни век, након 30 година, стабло се старају.

Садња и негу

узгој Лерцоран акацијаПогодно место за сјеме је добро освијетљен простор на улици. Ланкаран акација не толерише сенку. Сајење у пролеће се врши у плодном тлу са додатком креча. Дрво близу куће или у башти ће попунити простор топлом енергијом.

Биљни албици препоручује се у загрејаном тлу, на растојању од 1,7-2 м од суседних биљака.

За Ленцоран багрем је пожељно усад у условима средње влажности.

Репродукција се врши

  • семе,
  • роот схоотс,
  • сечења.

Метода семена је најприступачнија. Пре сјећења сјемена сипати топлом водом неколико сати. Затим је посадио без јаког продирања у земљу. Понекад се семе, умотане у влажну маху, чувају пре сјећења 2 месеца у фрижидеру.

Роотке су резане и укорењене одвојено. Али не сви биљке репродукују на овај начин.

Сеченице су погодне и за биљке на отвореном и за домаћинство. На снимку треба да буде најмање 3 бубрега. Чак и без намакања, сијечњаци се успоравају.

Фертилизација се врши само током периода раста за другу годину. Вода мора бити изузетно топла вода, не дозвољава сушење земљишта. Зими, влажење Ленцоран акација је скоро непотребно. Садржај у лонцу захтева добру дренажу. Прскање може бити ретко. Обрезивање старих и оболелих грана врши се пре или после цветања.

Related  Hur man gör blomsterbäddar från plastflaskor i landet?

Биљка је отпорна на болести и многе штеточине. У просторији, због сувоће ваздуха, може се појавити паук-пршут, када се појави нацрт, листови се примећују. Уклањање узрока помаже у лечењу болести.

Апликација

корисне особине свилене акацијереСвилени акација – лековита биљка, наведена у референтним књигама фармацеута. Пуњење минерала, етерична уља омогућавају коришћење природних ресурса за лечење радикулитиса, варикозних вена, инфламаторних болести. Широко се користи у области козметологије у борби против сушења коже.

Ленцоран акација је корисна не само људима, већ и другим биљкама. Земља на којој албикација расте је засићена азотом, који обогаћује земљу.

Спољашња атрактивност, непристојност и виталност цвеће албиције отварају срца вртларара и обичних људи који цене захвалне улице у урбаним зградама.

Познавање академије Лакорнанскаиа – видео