прелеп цветни креветНиско цвијеће је неопходан елемент за било које цвеће. Користе се као предња плоча и елемент за одвајање за веће биљке. И сада се све више пажње привлачи цвјетним вртовима, створеним само од ниских биљака.

Приликом избора цвијећа и украсних биљака важно је узети у обзир коју врсту цвјетног врта треба направити.

Цветне плочице могу варирати:

 1. степен освјетљења;
 2. влажност;
 3. цолор солутион.

Избор биљака у зависности од осветљења

Цветни кревет се може поставити на добро сунчано место. У том случају, можете ставити на њега пркос, мале сорте геранијума, невена и Дахлиа, Аубриета, Алиссум, Целосиа сребра, лобулиарииу, настуртиум, Мариголдс. Прекрасне и декоративне биљке – олекси, Фар Еастерн Цинерариа, цхлоропхитумс, декоративни купус – такође изгледају одлично.

За делимичну нијанса ће одговарати бегоније, фуцхсиас, импатиенс ( “Ванка мокро”), беле раде, љубичице Триколор, МУСЦАРИ, Сцилла Дифолиа, зумбули.
У хладу, домаћини и лилијама долине добро расте.

Избор цвијећа за тла различите влаге

млади - мали цвет за цветни креветНа влажним местима, многе биљке су удобне. Такви услови као домаћин, колеусу, купус, бегонија и балзам, ирис. Ако је локација на сувом месту, биљке – сукуленти ће спасити: разне врсте чишћења, младе, саксифраге, перивинкле.

Раствор цвећа

По боји цветних кревета може се:

 1. једнобојне;
 2. обојено.

У првом случају, узмите цвијеће различитих нијанси исте боје. На пример, на кревету може бити посађено плава Аубриета, лобулиарииу, звончић, петуниа плавим и љубичастим бојама (ЦВ Мираге, Фантазија Мерлин), плава МУСЦАРИ, заборави-ме.

цвијеће

Пинк фловер кревет се добија из истих петуније, али пинк, љубичаста, а цримсон боја, бегоније, пеларгоније и фуцхсиас. Савршени комплемент ће бити розе мајице и марамице. До цветног корпуса не изгледа досадно, у суседству посадили биљке цвијећем различитих величина и облика.

Related  Varför Kalanchoe inte blommar hemma

Шарено цвјетно баште захтева пажљиво планирање. Овдје можете користити различита рјешења – комбинирати биљке контрастних или сродних боја, креирати различите украсе. Тако ће комбинација плавих цвијећа и жутих или наранџастих мариголда бити спектакуларна. Све боје ће бити одговарајуће ако су одвојене белим тракама. И било која цвјетна башта ће постати елегантнија ако га окружите “душеком” од белог мирисног алиса.

Ниско узгојени вишегодишње цвијеће

Основа било ког цвијећа је вишегодишње биље. Они су гаранција очувања “лица” баште.
Кроке су веома дирљиве. Може се препоручује разред Принц тачки (бела боја на виолет места), Руби Џан (блацк), Љубичаста Краљица (златна виолет латица и грло).

Мускарија цвета један од првих и задовољава својим плавим или белим “свећама”. Након тога појављују се нарцисе и тулипани, који такође имају много варијетета. У мају – јуну долази време за пхлокес: стилоид, Доуглас, Ругелли.

Нискотворени фокс за цветни кревет

Цело лето и све до јесени цвјета дугорочни алисум (камен и сребро). У јесен, када већина биљака већ спава, трају се у баштама вишегодишњи астери и хризантеме.

Ниско узгајане хризантеме за цветни кревет

Годишње подмерјено цвијеће за кревете

Летники вам омогућавају да доживите разноврсност – јер се њихов опсег може мењати сваке године. Поред тога, попуњавају празнине у којима вишегодишњи план још није порастао.

Најпопуларније врсте таквих биљака су:

 • астери (на пример, сорта Милади);
 • ахеератум, дајући цветни кревет белим и плавим тоновима;
 • огреботине са танким листом и мале сорте одбијене;
 • бегонии (курац и репа);
 • сорти календула Литтле Балл, Цалипсо, наранџасти коронет и лимунски коронет;
 • матијоле (ноћне љубичице), које имају јаку и пријатну арому.

Одвојено је потребно писати о петунији. Сорте и боје ових елегантних и нежних цветова су толико разноврсне да можете само украсити цвјетни врт. Поред тога, петунији су обично јефтини.

Не треба заборавити на украсне биљке. Штавише, неке од њих се не могу разликовати од правог цвета.

Related  Namn och foton av olika arter av Kalanchoe

Такав је украсни купус сорти купуса (висине до 40 цм):

 • “Боје Исток” са листовима од сребрно сиве споља до бургундије унутра;
 • “Лаци мозаик” љубичасте, креме или беле;
 • “Руски круг” разних боја;

укопана карфиол

Купус издржава мразе на -12 степени и посебно је атрактиван у хладном времену, када друге биљке више нису видљиве. И додатни плус: директно из кревет од купуса може се послужити за столом, ако не желите да једете такву лепоту.

Правилно одабране биљке ће учинити да цвјетни врт буде светао и лијеп од пролећа до мраза. Само запамти праву бригу. Ниско растуће биљке не могу се претерати са азотом – од тога ће растати бледе и истегнути.

 Видео: популарно подмазано цвијеће за цвјетни кревет