плута оградаПостоји стари енглески израз: “Врт почиње оградом”, па то има смисла. И то је потпуно могуће рећи о кревета, ивице чији су границе између засада и шеталишта, травњацима и другим елементима Градину, скулптуре, фонтане, украсног језерца или суседних цвећа.

Ограде за кревете имају сложену и важну улогу:

 • Уоквирени цветови крећу изгледају уредније и уредније;
 • Уз помоћ ограда могуће је постићи јединство стила кроз целу локацију;
 • Украсне ограде за цветне кревете чувају се од неконтролисаног ширења;
 • Они помажу разбијању територије у зонама;
 • Заштитите слетање од случајне штете од кућних љубимаца и људи;
 • Много је лакше водити бригу о ограђеном кревету за цвеће: коров, опуштање и воду.

И није важно када се прави цветни кревет. Упркос препорукама дизајнера, за почетак украшавања цвјетне плочице из своје облоге, многи вртларци размишљају о инсталирању ограда, када је цвјетни врт већ прекинут. И овај приступ се испоставља, није гори, јер ће конструкција ограде дефинитивно одговарати стилу читавог врта, а његови прегледи су већ познати и провјерени на вријеме.

Тачан дизајн цветних кревета утиче на перцепцију читавог простора око себе, а ако правите ограде за цветне кревете својим рукама, онда цео врт бити стилски и оригиналнији.

Најважније је одабрати опцију која је погодна за стил и буџет. И постоји нешто на чему бирамо. Данас је вртлару пружена прилика да користи своја импровизована средства, показујући своју машту и генијалност, могуће је узети традиционалне материјале за ограде. Постоје и спремна, једноставна и ефикасна решења.

Ограде од опеке за цвеће

камена оградаКласичне ограде од цигле изгледају стриктно и врло уредно. Дизајн зависи од укуса вртларства и карактеристика локације. Поред самих цигли, биће потребно решење за зидање или лепак, изолациони материјал и алат који је доступан у сваком домаћинству. На ободу цветних корита направите продубљивање, резање трема и скидање тла како бисте затворили циглу. Роп је компактан и обложен филмом, а на њој се постављају цигле у складу са изабраном шемом. Ако се одлучи да направи високу ограду, редови се затварају решењем.

Related  Waarom veranderen de Kalanchoë op de vensterbank gele bladeren

Истим принципом се изводе и ограде од тротоара и камених плоча.

Предности декоративних ограда за цветне кревете од цигле:

 • Израђене од чврсте, а посебно од обојених цигли, ивице су врло атрактивне;
 • Довољно су јаке чак и без бетонирања;
 • Додатна дренажа земљишта током падавина;
 • Блокира раст биљака изван граница цвећа.

Међутим, такве ограде имају мане. Под утицајем влаге и температурног градијента, цигла губи украшеност и снагу. Она се цркава и постаје прекривена маховином и мембраном, што може одушевити и култивисати садњу.

ограда од цигле

Конзерватор бетона

Бетон ивице раздвајања кревет цвећа или траву са стазе је немогуће, наравно, под називом ограду за цветних леја, али сада све више користи управо такав визуелне ограда цветне баште који не одвајају од публике, али померају само. Иако је таква одлука мало формална, граница се показала изузетно јаком и непремостивом за многе врсте корова.

Али бетонска ивица олакшава кошење, а закривљени облик се може искористити за стварање прекрасних баштенских стаза.

Ограда за кревет зидних блокова

Бетонски блокови дизајнирани за изградњу могу послужити као основа за издржљиву и високо декоративну ограду за цветне посте. Причврстите још један такав блок моно са посебним лепком, а када организујете додатне контејнере за биљке у шупљинама као дно, узмите металну мрежу. У сваком таквом импровизованом контејнеру се додаје дренажа, а затим се сипају храњиве земље. Висина кућишта од блокова мора бити најмање два елемента у висини.

ограда за цвеће од зидних блокова

Ограде од камена

Природни каменчићи свих облика и величина могу постати основа оригиналних ограда слободних контура, погодних за дизајн готово било којег дворишта.

ограда од природног камена

Мачевање од ивичњака

Сада су на продају све врсте специјалних трака за траке, дизајниране специјално за диференцијацију линије стазе и цвјетног врта.

Доступан је у ролнама различите ширине и дужине, може бити глатка и таласаста, једнобојна и са узорком. Поред траке са чак и горњом ивицом, постоје и врсте са отвором рупа.

Related  Vad kan vara vackrare än en häck av bärbär

Монтирање ове декоративне ограде за кревет цвећа је изузетно једноставно. То захтева само траку, маказе, спајалице за причвршћивање ивица и лопате.

По аналогији са траком, они такође раде са уградњом готових пластичних ограда за цвеће које имитира дрвену ограду, светле боје или дрвену ограду.

ременица за појас

Поред неоспорних предности овог решења, пластични дизајн има и своје недостатке:

 • Снага ове ограде зависи од квалитета материјала од кога се прави.
 • Подстандардна пластика брзо губи своје квалитете, постаје тупа и крхка, а такође, која је вероватно да је токсична.
 • То није препрека ширењу корова.
 • Не спречавајте ширење вишегодишњих усјева.
 • Погодно за годишње сезонске плантаже.
 • Има неприродан изглед и чини се вештачким.

Дрвена ограда за цветни кревет

Дрво је традиционални материјал и на захтев у сваком тренутку. Најједноставнија верзија ове ограде је конструкција неколико клинова и трупа испуцано из шипки до величине цвета.

Дрво је најефикаснија верзија ограде за башту и башту. Овај материјал не емитује токсине и не штети природи.

Постоји много могућности за дрвене ограде. То су структуре плоча, ивице од обрађених и напуштених дневника, вертикалне и хоризонталне, високе и ниске.

дрвена ограда

По правилу, сви се хармонично уклапају у дизајн врта, али треба запамтити да је било која дрвена конструкција подложна влази и штеточинама. Стога, да би се избегло гњавање, развој о огради лишаја и дрвених оштрица, важно је заштитити дрво од ових опасности прије изградње ограде.

ограда од дрвета

Вицкер за цветни кревет

Ова врста мачевања је веома популарна и, упркос очигледној лабараторији, једноставно је довољно да га одвојите од врбових штапова или других чак и флексибилних грана. Високи прућа ограде за кревета, фотографија која се јављају у мрежи, и успешно се користе за декорацију високе бразде, падине и ојачати организацију вертикалне баште.

Вицкер ограда

Ограде за цветне кревете и цветне кревете од шкриљевца

Слаттед оградаУ сваком домаћинству највероватније ће бити непотребно оштећење сламова, што често остаје након поправке крова. Из овог отпорног материјала можете добити практичну ограду за кревете или цветове.

Related  Vi läser bekantskap med den underbara thuj av västra Teddy

На ободу локације направите уски пловни ров и возите јаким шипкама. Плоче одговарајуће величине шириле су границу цветног лежаја, ров је покривен земљом и стиснут.

По аналогији са овом врстом ограде, израдом и конструкцијом валовитог плоча. У овом случају, материјал се причвршћује на шипове који излазе из земље.

Кројење живих биљака

Ограда од живих биљакаНиска линија тврдих биљки може постати фантастично декоративна ограда за цветни кревет. Избор за такве биљке треба да буде посебно опрезан: они би требали бити прикладни за формирање круне, пружити густу премаз и одољети коровима.

Предности жива ограда за цветни кревет:

 • Она ствара меку и врло атрактивну природну ивицу;
 • Једноставно одржавање, од тренутка када је ограда у потпуности постала јача.

Ограда боце

Погрешно је мислити да је ограда за кревет од бочица нека врста економске опције.

У дизајну пејзажа није забрањен никакав материјал, само да би композиција изгледала изванредно и хармонично. Ограде могу бити израђене од пластике и од еколошких стаклених боца.

Да би се осигурало да пловила не утичу промене влажности и температуре, боље је напунити сувим песком претходно и затварати чврсто.

Палетне ограде

Од конвенционалне дрвене палете може да се уради оригинални ограду за подигнутим башти, а за викенд баште, рок баште и многих других објеката у неформалном стилу.

На фотографији ограда за цветне креветце направљене од палета, налази се и копнена верзија објекта, а висок гребен, подигнут изнад нивоа тла.

Ограда од дрвених палета

Многи, чак и почетни вртларци, могу направити првобитну ограду за цветање са властитим рукама. Било који материјал у рукама мајстора може бити тема креативности.

Најважније је да не испуштате руке, да одвојите своју машту и да мало радите. А резултат ће, наравно, задовољити и власнике баште и његове госте.

Видео: ограде за цветне кревете сопственим рукама