Ung buskebärbärBarberry vanlig – malotrebovatelnoe, torktålig, frostbeständig och hållbar växt. Det är dessa egenskaper som gör barberry en av de oumbärliga buskarna för användning som en häck. Det är lätt att mögel och ser otroligt dekorativt ut i vilket landskap som helst, när som helst på året. Med anständigt vård är denna buske vacker från sommar till sommar.

Om du stoppar ditt val på den här busken, kommer du inte ångra dig en stund, för att bärbär gemensamt, plantering och omsorg som tar lite tid kommer att glädja dig med sina ljusa löv och användbara frukter under lång tid. Dessutom multipliceras det som frön, som mognar i höst i frukter och sticklingar. Därför är det inte svårt att odla ett helt staket, men det tar mycket tid. Men resultatet av alla krafter och tid spenderade av med intresse. Barbaris kräver ingen särskild vård, eftersom han är mycket opretentiös. Men det periodiska skärandet av gamla grenar kommer inte att skada honom, såväl som den sällsynta införandet av gödselmedel.

Jord med ökad fuktighet bör undvikas, eftersom barbering inte tolererar översvämning. Det är bättre att hitta en permanent plats för en buske, där det kommer att finnas tillräckligt med sol och avsaknaden av starka drag. I solen behövs de kvaliteter som har mönster och fläckar på löv. Och om den här typen av barberbjörn placeras i skuggan, kommer de att förlora sin dekorativitet.

Ljusa, vackra och fascinerande färger av bärbär

Typ av bärbär vanlig i höstBilder av vanlig barberry fascinerar med sin skönhet och ljusstyrka. Men titta inte bara på foton av vackra växter, kom bara på platsen för hans så gröna husdjur.

Blomstrande barberryDen optimala tiden för att plantera en ny buske beror på själva plantan. Det är värt att uppmärksamma – om en växt med ett öppet rotsystem måste det planteras på våren, medan njurarna fortfarande sover. Sedan på sommaren blir han vant och blir inte sjuk i framtiden. Om du planterar plantor på hösten är det bättre att göra det i september innan du slita alla blad. Om du köpte växten i en behållare spelar inte planteringen tid, det är viktigt att inte landa på en mycket varm dag eller efter plantering för att täcka plantan från de brännande strålarna.

Växande bärbär

Plantering av bärbärsplantorFör att odla en vacker frisk buske behöver du följa flera regler:

  • Det korrekta valet av plats på platsen, som bör vara tillräckligt upplyst och på vilket vatten inte bör ackumuleras.
  • Bestäm för vilka ändamål denna växt förvärvas, eftersom det finns dvärg och jätteartade arter;
  • säkerställa snabb vård.

Landskapsdesign med bärbärOm du planerar att utrusta en hedge behöver du en barbsortvariant upp till 1,5 meter hög. Innan planteringen är det nödvändigt att förbereda en gräv 40 cm djup och smaksatt med träaska. Det finns arter upp till 2,5-3 meter i höjd. Sådana exemplar är inte lämpliga för ett levande staket, de ser bra ut som fristående dekorativa träd med vackert formad lövverk.

Under plantningen av barberbjörn, måste du komma ihåg – denna buske är korsbestämd, så det är lämpligt att plantera minst två plantor. Och, som praktiken visar, är de bästa plantorna de som har kommit från frön.

Transplanting barberry

Vacker bush barberry gemensamUnga buskar som odlades av frön eller sticklingar efter 2 -2,5 år är redo att flytta till en ny, permanent bostad. Och om du är mogen med frågan – när du ska transplantera barberry kommer svaret att vara framför dina ögon. Unga, starka, friska växter, som snart kommer växa nära varandra, behöver verkligen en transplantation. Den optimala solplatsen, utan överdriven fuktighet och utkast, påverkar tillväxten och utvecklingen av växten positivt. Och som vi sagt ovan – om du köpte en ung växt med ett öppet rotsystem är det nödvändigt att transplantera på våren, och om växten är i en behållare, så spelar tiden ingen roll.

Tiden för fruktmognad och insamlingsfunktioner

Råbär av bärbärI augusti-september kan de ljusa frukterna av bärbär mogna och, om de inte samlas, kan förbli på grenarna fram till vintern. På sommaren är det dags att skörda bärbär med ytterligare förberedelser för lagring. Bärarna samlas i regel inte mycket mogna, som de övergripande mjuka och snabbt stryker. De uppsamlade frukterna torkas eller somnar med socker, läggs på en sval plats. Gröna bär används inte alls, eftersom de innehåller osäkra för hälsokalaloider, som efter att mogna mogna sönderfall. Dessutom samlas bark och rötter, som därefter kommer att användas för medicinska ändamål.

Barberry som ett botemedelVäxande bärbär i ditt område, du kommer inte bara njuta av dess dekorativa utseende, utan också njuta av den trevliga smaken av sina bär, som i vissa situationer kommer att hjälpa som medicin.

Barbaris vulgaris – video